Chipsi Carefresh Original Floor Cover
Carefresh Original Floor Cover €6,99 €7,99

Carefresh Original Floor Cover

€7,99 €6,99
Out of stock
 • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
 • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
 • No longer in range
 • Customer service van 10:00 tot 18:00
Have a question?

Have a question?

Have a question about this product? Please feel free to contact us, we will be happy to help you!

Product description

Chipsi Carefresh Original bedding for Rodents & Rabbits!

Unfortunately, the Carefresh is no longer imported to Europe. A possible alternative for this ground cover is Cotton & Cotton . The Cotton bottom cover is very similar to Carefresh in terms of absorption and softness. Color Wood can be used for color accents.

Chipsi Carefresh Original (formerly Carefresh Natural) is a natural ground cover in a natural light brown shade. Carefresh Original is made from natural cellulose fibers from organic cultivation. This bedding has a 2.5 times greater absorption than usual bedding and is also dust-free, making it suitable for sensitive animals.

Superior Odor Control
Can absorb up to three times its own weight in moisture
Lasts more than twice as long as wood shavings
Is safe for humans and animals, without aromatic oils and toxic or harmful substances
Provides Small Animals Natural Comfort
✔Environmentally friendly and can be thrown away with the green waste
Ideal for Hamsterscaping & Gerbilscaping !

The structure of the Carefresh fibers gives it a special odor control, which regulates odors for up to five days (large rodents). This prevents unpleasant odors from spreading through the house. Finally, it is also nice to know that the cellulose fibers are biodegradable and can therefore be disposed of with green waste.

Did you know?
Carefresh keeps the fur of rats and small rodents cleaner? The soiled fur rubs against the Carefresh fibers during digging, which quickly absorb moisture and dirt.

User manual Chipsi Carefresh Original

As bedding for small rodents (Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil)
Apply a thick layer of at least 20 cm in the enclosure and let the animals do the rest. They will dig to their heart's content! A hamster change can sometimes last up to three months.

Hamsterscaping for small rodents (Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil)
Carefresh is very well suited for hamster scapes. It is a wonderfully soft, digable ground cover in which the animals can burrow and romp. It is possible to give the Carefresh even more firmness by mixing it with another bedding such as hay, cotton or hemp.

As bedding for larger rodents (Rat, Guinea Pig, Rabbit, Chinchilla, Degu)
Spread a layer of about 10 cm thick in the accommodation and tamp it lightly until a layer of at least 5 cm remains. Depending on the rodent, change as soon as it starts to smell. Weekly remove only the dirty spot from the cage and leave the rest. Then refill the cage as needed. Replacing the entire cage can be delayed up to 4 weeks!

Save
Keep the bedding material especially dry and cool.

The height of the bottom layer of the bedding for small rodents

Save Save Save

Specifications
Material: Paper
Liter: 14 Liter | 60 Liter
Weight: 2 kg | 4 kg
Suitable for: All Rodents, Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil, Rat, Guinea Pig, Rabbit, Chinchilla, Degu
Particularities: -
Chipsi Carefresh Original Floor Cover
Reviews
9.4 / 10
(20)
10 / 10
Susanne De goeij 15 April 2022

Zo jammer dat dit in europa straks niet meer te krijgen is want ik werk zo mega graag met carefresh!

 • + Zacht en mooie kleuren
 • - Straks niet meer verkrijgbaar in europa

10 / 10
Karin 09 April 2022

Goed product en goede levering

 • + Goede en snelle levering

10 / 10
Silke.W 28 March 2022

Fijn product en goed qua prijskwaliteit verhouding.

 • + Goede kwaliteit
 • + Stofvrij
 • + Goed graafbaar
 • + Luchtig
 • + Absorberend

6 / 10
Nicole 01 July 2020

Het is licht materiaal en vrijwel stofvrij. Goed vochtabsorberend, maar de hoeken waarin geplast wordt moeten wel vaker worden verschoond als gevolg van verzadiging van het materiaal. Nadelig vind ik dat het vrij grote stukken zijn, waardoor mijn caviaś niet een stabiele bodem hebben.

10 / 10
Judith 01 June 2020

Ik heb 5 hamstertjes en zij vinden het geweldig! Ze maken veel holletjes er in en zij vinden het ook veel fijner dan gewoon zaagsel! Echt een aanrader.

10 / 10
Anouschka 18 April 2020

Perfecte bodembedekking voor mij en me muisjes.

8 / 10
Marte 19 March 2020

Ik gebruik carefresh al heel lang, maar deze vind ik wel de mooiste qua kleur. Het is een soort witte kleur, alleen wat donkerder. Het is wel niet bruin zoals op de foto. Carefresh Natural heeft wel een geurtje, niet slecht in mijn opinie en het ruikt ook niet heel sterk. Voor derest ben ik wel heel erg tevreden omdat er ook veel bedding inzit ( in een pak van 60l ) en tunnels blijven redelijk stabiel.

10 / 10
William 02 February 2020

Prachtig materiaal. Pippy vind het heerlijk om in te graven en heeft geen klachten.

10 / 10
RF 20 February 2019

Mijn syrische hamster vind dit geweldig, verzamelt het en maakt er een nestje van, ook zakt dit niet zo snel in als normaal zaagsel dus erg fijn in gebruik

10 / 10
Nienke 01 November 2018

Heel goed spul en je kan er makkelijk 2 weken mee voordat je het moet verschonen, want voor die tijd ruik ik in ieder geval niets. Mijn hamster vind het heerlijk om er een holletje in te maken :D

10 / 10
Chris 28 August 2018

Erg fijn spul! We gebruiken het voor de toilet van twee konijnen en het absorbeerd erg goed. Ook de geurtjes zijn een stuk minder geworden.

10 / 10
Elsje de Visser 05 August 2018

Ik gebruik dit altijd in haar transportboxje. Niet dat ik haar steeds maar transporteer maar daar gaat ze altijd in als ik haar hok ga schoonmaken. Een lekkere dikke laag en daartussen strooi ik haar voer zodat ze er heerlijk in kan wroeten op zoek naar eten. Dan hoeft ze zich al die tijd niet te vervelen. Het valt me altijd op hoe tevreden ze oogt in die berg carefresh. Zo heerlijk aan het struinen. Nu na een half jaar heb ik er maar ns schone in gedaan. Puur omdat ik zoiets had van..nu moet t toch wel ns..maar het stonk nog totaal niet. Komt natuurlijk ook wel omdat ze er nooit zo heel lang in zit..maar toch...na n half jaar?

10 / 10
G.B 04 March 2018

Prima bodembedekking. Onze dwerghamster graaft er ook in. Het ruikt een beetje, maar het stoft niet. Ik heb astma en kan deze bodembedekking prima verdragen.

8 / 10
Lindy Ottens 03 October 2017

Sowieso vind ik Carefresh fijn spul. Erg fijn, en kleurrijk ook nog, om in de rattenkooi te gebruiken en het neemt goed geurtjes op. Had de confetti variant voor de hoektoiletten in de herenkooi. Schijnbaar vonden ze dit prima. Deze variant erin gegooid en....een van mijn herenratten besloot dat dit het toch niet was en nam het voorzichtig tussen de kaken en deponeerde het netjes naast het toilet. Ik vond het al zo gek dat het er naast lag eerder die dag, maar zag het dan eindelijk in actie. Deze variant rook wel iets anders en voelde iets minder fijn aan, korreliger? Misschien vond hij het daarom minder prettig, wie weet. Al vond ik het ergens wel weer grappig, toch maar over op een van de andere kleurtjes :)!

8 / 10
N J 13 July 2017

Uitstekende bodembekking en ook bruikbaar als nestmateriaal. Mijn hamsters hadden geen interesse meer in hun huisje toen ik ze een flinke laag Carefresh gaf om in te graven. Ik zou het 5 sterren geven als het niet zo vreemd rook. Je went na een tijdje wel aan de geur maar het blijft een beetje apart. Ik had van anderen gehoord dat de Ultra versies die geur niet hebben, maar je krijgt dan wel ietsje minder (10L voor de Ultra)

10 / 10
Lotte 03 June 2017

Ik vind de carefresh heel fijn. Het pak is wel kleiner dan verwacht maar er zit wel veel in. Je kan heel lang met eenparig doen en het is lekker zacht.

10 / 10
Ine Smolders 07 December 2016

Ik heb de helft van de kooi hiermee bedekt, en een graaftoren gemaakt, Ideaal! Ze ligt hier vaak in te slapen en heeft haar huisjes hier ook mee gevuld.

10 / 10
Simone 11 September 2015

Ik vind de Carefresh Natural een zeer goede bodembedekking voor Hamsters. Ik heb zelfs hamsters namelijk. Ik kan met 1 pak wel 5 weken!

8 / 10
Monique 09 March 2015

Fijne bodembedekker!! Geurtjes blijven lang weg en hoef niet zo snel mijn hok te verschonen. Ga binnenkort de andere kleurtjes ook proberen. Daar worden mijn ratjes vast heel vrolijk van!! :D Omdat het vrij prijzig is om elke keer zo'n gigahok ermee te vullen, meng ik het met de Back-2-Nature korrels. Daarom 4 sterren i.p.v. 5, vanwege de prijs. Hopelijk komt er gauw een keer een leuke actie met de Carefresh bodembedekker!!

10 / 10
Klant 13 November 2014

Ik gebruik af en toe deze Carefresh en wissel deze af met de Confetti Carefresh, ik vind het hele goede bodembedekkers!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »