Chipsi Carefresh Pure White Ground Cover
Carefresh Pure White Ground Cover €7,95 €8,95

Carefresh Pure White Ground Cover

€8,95 €7,95
Out of stock
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • No longer in range
Have a question?

Have a question?

Have a question about this product? Please feel free to contact us, we will be happy to help you!

Product description

Chipsi Carefresh Pure White bedding for Rodents & Rabbits!

Unfortunately, the Carefresh is no longer imported to Europe. A possible alternative for this ground cover is Cotton & Cotton . The Cotton bottom cover is very similar to Carefresh in terms of absorption and softness. Color Wood can be used for color accents.

Chipsi Carefresh Pure White (formerly Carefresh Ultra) is a natural ground cover in a radiant white color. Carefresh Pure White is made from natural cellulose fibers from organic cultivation. This bedding has a 2.5 times greater absorption than usual bedding and is also dust-free, making it suitable for sensitive animals.

Superior Odor Control
Can absorb up to three times its own weight in moisture
Lasts more than twice as long as wood shavings
Is safe for humans and animals, without aromatic oils and toxic or harmful substances
Provides Small Animals Natural Comfort
✔Environmentally friendly and can be thrown away with the green waste
Ideal for Hamsterscaping & Gerbilscaping !

The structure of the Carefresh fibers gives it a special odor control, which regulates odors for up to five days (large rodents). This prevents unpleasant odors from spreading through the house. Finally, it is also nice to know that the cellulose fibers are biodegradable and can therefore be disposed of with green waste.

Did you know?
Carefresh keeps the fur of rats and small rodents cleaner? The soiled fur rubs against the Carefresh fibers during digging, which quickly absorb moisture and dirt.

Instructions for use Chipsi Carefresh Pure White

As bedding for small rodents (Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil)
Apply a thick layer of at least 20 cm in the enclosure and let the animals do the rest. They will dig to their heart's content! A hamster change can sometimes last up to three months.

Hamsterscaping for small rodents (Mouse, Dwarf Hamster, Hamster, Gerbil)
Carefresh is very well suited for hamster scapes. It is a wonderfully soft, digable ground cover in which the animals can burrow and romp. It is possible to give the Carefresh even more firmness by mixing it with another bedding such as hay, cotton or hemp.

As bedding for larger rodents (Rat, Guinea Pig, Rabbit, Chinchilla, Degu)
Spread a layer of about 10 cm thick in the accommodation and tamp it lightly until a layer of at least 5 cm remains. Depending on the rodent, change as soon as it starts to smell. Weekly remove only the dirty spot from the cage and leave the rest. Then refill the cage as needed. Replacing the entire cage can be delayed up to 4 weeks!

Save
Keep the bedding material especially dry and cool.

The height of the bottom layer of the bedding for small rodents

Save Save Save

Specifications
Material: Paper
Liter (approx): 10Ltr | 50Ltr
Weight (approx): 1.5 kg | 4 kg
Suitable for: All Rodents, Mouse, Hamster, Gerbil, Rat, Guinea Pig, Rabbit, Chinchilla, Degu
Particularities: -
Chipsi Carefresh Pure White Ground Cover
Reviews
9.6 / 10
(19)
8 / 10
Corrianne 08 May 2022

Super mooi wit als het net in mijn scape ligt, alleen jammer dat na een dag mijn hamster een hoop heeft onder geplast, nu is alles geel. Absorbeert goed, ruikt niet verkeerd.

10 / 10
Roos De Vries 02 August 2021

Ik gebruik dit voor mijn hamsters en muis. Mannetjes muizen stinken nogal en na veel bodembedekking gebruikt te hebben is deze wel het fijnst. Is zacht, stinkt niet en is stofvrij dus goed voor mij astma.

10 / 10
Merel 27 May 2021

Heel zachte bodembedekking, niet stoffig en houdt tunnels goed vast.

10 / 10
Daniela 12 January 2021

Heel erg mooi voor in de kooi en zacht voelt ook lekker aan voor de pootjes.

10 / 10
Judith 01 January 2021

Goed te gebruiken in combinatie met zaagsel of andere bodembedekking.

10 / 10
Nina 20 November 2020

Echt heel goed! Zacht, en houd alsnog tunnels goed vast. Wel duur, maar ik heb verder ook nog cotton n cotton erbij.

8 / 10
Noa 01 October 2020

Fijne bodembedekking! Ook leuk om in je scape te gebruiken ter decoratie. Het absorbeert goed en stinkt niet. Zeker in combinatie met cotton n comfort en hennepvezel een mooie combinatie om te graven :)

10 / 10
Chris 13 June 2020

In het verleden meerdere verschillende bodembedekkers geprobeerd voor de toilet van onze konijntjes. Deze is iets duurder, maar een stuk fijner dan alles wat we tot nu toe geprobeerd hebben!

8 / 10
Emmelien 04 April 2020

Het is een fijne bodembeddeking voor hamsters omdat de tunnels blijven staan en het is redelijk zacht, het enige nadeel is dat het in het begin heel erg naar stof ruikt maar het is niet stoffig. Later trekt dit wel weg. Als je bijvoorbeeld een klein pak koopt komt daar nog redelijk veel uit. Het is een aanrader!

10 / 10
Josje 01 September 2019

Zachte absorberende bedding die lang meegaat. Mooie kleur ook goed te combineren met bruine of groene kleur bedding. Je kunt je hamster er ook goed in zien.

10 / 10
Therese 01 June 2019

Hele fijne bodembedekking, geen luchtjes en heel fijn voor stof-gevoelige kids en hamsters

10 / 10
Judith 03 February 2019

Perfecte bodembedekking; de hamster kan de goed in graven en spelen. En voor ons is het fijn dat het goed absorbeert en niet zoveel rotzooi maakt als houtvezel.

10 / 10
Susanne 01 February 2019

Supersnelle levering! Net voor 4 uur besteld en volgende middag al in huis, Top!! Product is heel goed, fijne bodembedekker en houdt geurtjes lang tegen. Goudhamster is er blij mee!

10 / 10
John 02 January 2019

Heel fijn deze bodembedekking en onze hamster is er dol op

10 / 10
rosa 09 January 2018

wat een leuk spul! veel van gehoord dus was heel erg benieuwd! het is lekker zacht en ziet er leuk uit! mijn ene hamster vind dit spul super fijn en heeft ook meteen met een tevreden snoet een holletje gemaakt! mijn nieuwe hamster (vandaag gehaald) is er vast ook wel blij mee! ze is alleen nog niet tam en schuw dus heb nog geen complimenten van haar kant gehoord ;) heel erg bedankt voor het plaatsen van dit product!

8 / 10
Kitty 09 January 2016

Ik heb heel veel van Carefresh gehoord, en het was allemaal zeer positief, dus ik besloot het zelf te bestellen en wauw. Ik was ten eerste verbaasd hoe klein de verpakking was; ik wist wel dat het 10 liter was maar toch. Er zijn geen grotere pakken te koop helaas :(. Ik was heel benieuwd hoe het aanvoelde, maar toevallig moest ik op die dag de hamsterkooi schoonmaken en als bodembedekking gebruikte ik natuurlijk Carefresh, en nu komt het positieve: het ging HEEL makkelijk uitelkaar, geeft niet echt veel troep want het zijn allemaal stukken zachte karton of zo en dat kun je heel gemakkelijk bij elkaar rapen. Het is heerlijk zacht en warm. Ik ben tevreden! Conslusie: het is een lekker zachte, warme en ook mooie bodembedekking, het enige nadeel is dus dat er geen grote verpakkingen te koop zijn, maar de bedekker zelf geef ik een hele, hele dikke 10!

10 / 10
Kitty 02 December 2015

Fantastisch! Heerlijk zacht! Helemaal niet stoffig, mijn hamster vindt het geweldig om er in te slapen. Kleine zak, ik zou er 2 bestellen. Mooie frisse kleur. Ik bestelde voor het eerst carefresh en dat zal zeker niet de laatste keer zijn..

10 / 10
Samantha 06 September 2015

Ik gebruik de Carefresh Ultra nu al een tijdje en ik ben er heel tevreden over. Ik vind vooral de witte kleur heel mooi. Af en toe wissel ik af met een andere kleur, maar de ultra vind ik toch wel het mooiste. Ik had het ook snel in huis!

10 / 10
Phoebe 16 June 2015

Heb het nu voor het eerst voor mijn hamster gekocht. Heel fijn spul! Mijn hamster vind het fijn om er nestjes me te bouwen en er lekker in te liggen. Stuk zachter als zaagsel en blijft langer fris. Ruikt een klein beetje apart als je dichtbij komt, maar heb je verder geen last van. Vind het ook heel fijn dat het stofvrij is. Van zaagsel moest ik altijd niezen en hierbij niet. Stuk prettiger voor mij, en waarschijnlijk ook voor mijn hamster!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »