Wijnrank als houder gebruiken bij het Hamsterscapen

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Huisvesting
  • 0
Wijnrank als houder gebruiken bij het Hamsterscapen

Wij hebben een leuk idee voor je! Op deze manier heb je waarschijnlijk nog nooit een wijnrank gebruikt?!

POPULAIR BIJ HET HAMSTERSCAPEN

De wijnrank is een zeer populair hamsterscaping accessoire. De wijnrank verraad zijn herkomst al door zijn naam. Het is een robuuste tak van de druif. Vroeger hingen er druiventrossen aan de mooie kronkelige tak en nu mogen onze knagertjes ermee spelen!

In ons voorbeeld wordt de wijnrank L gebruikt. De XL maat is hier ook voor geschikt, de M wat minder omdat deze vaak een rechte vorm heeft.

ONVOORSPELBARE TAKKEN

De wijnrank heeft een onvoorspelbare vorm, dikte en uitstraling. Dit maakt de takken wat ons betreft ook zo mooi en uniek! Toen we de laatste keer met de wijnranken aan de slag gingen zagen we dat je er nog iets heel leuks mee kunt doen.

WIJNRANK KOMT TOT LEVEN

De takken van de wijnrank hebben her en der inhammen en gaten, deze kunnen uitstekend gebruikt worden! Voor zaadetende knaagdieren kun je de gaten gebruiken als houder voor bijvoorbeeld trosgierst of oogst. Je plaatst eenvoudig de stengels in de gaten en de wijnrank komt plots tot leven!

wijnrank knaagdieren hamsterscaping

DECO MAAR VOORAL VERRIJKING

Naast dat het er heel leuk uitziet heeft het ook nog eens een voedsel verrijkende waarde. De dieren moeten op zoek naar hun lekkers en moeten er ook voor werken, want ze moeten de kronkelige wegen van de wijnrank trotseren voordat ze bij hun lievelingszaadjes komen.

wijnrank muis

Op de bovenstaande foto is heel mooi te zien hoe een muisje onder de wijnrank (L) aan de trosgierst knabbelt. Voeg ook een beetje hooi toe en de dieren hebben een prachtige schuilplek!

ALTIJD VEILIG TE WERK GAAN

Belangrijk is dat de wijnrank goed vastgezet wordt in het verblijf. Het zijn vaak redelijk zware takken die niet op een dier mogen vallen. Bij het plaatsen dient altijd rekening gehouden te worden met de klimkunsten van je knagertje. Niet alle knaagdieren zijn even klimvaardig. Plaats de tak op een dusdanige manier dat de dieren zich niet kunnen bezeren en dan kan de pret beginnen!

We hebben nog heel wat meer leuke tips, dus hou onze blog zeker in de gaten!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »