Uitleg en bestrijding van wormen bij Knaagdieren & Konijnen

Uitleg en bestrijding van wormen bij Knaagdieren & Konijnen

Jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager kan zich besmetten met wormen door een eitje van een worm op te eten. Dieren die buiten zitten of groenvoer van buiten eten hebben een verhoogd risico op wormen. Ook kunnen dieren onderling elkaar besmetten met een worminfectie.

Het eitje komt in het lichaam van jouw dier terecht. Daar komt de worm uit en de wormen vermenigvuldigen zich. In eerste instantie merk je daar weinig van aan je dier. Maar je kunt toch op bepaalde symptomen letten om wormen bij konijnen en knaagdieren te herkennen.

Wormen bij konijnen en knaagdieren herkennen

Wormen zijn niet altijd zichtbaar in de ontlasting van konijnen en knaagdieren. Soms kun je wel wormen in de ontlasting zien, maar het is beter om alert te zijn op de volgende symptomen van een wormbesmetting:

- Veranderende ontlasting (Bijvoorbeeld slijmerig, diarree, afwijkende grootte van de keutels)
- Ruwere/opstaande vacht
- Vermagering
- Verminderde eetlust
- Opgezwollen buik

Tip: bekijk bij vermagering en verminderde eetlust ook zeker naar het gebit van je huisdier en neem contact op met je dierenarts.

Wormen bij konijnen en knaagdieren bestrijden

Voor het bestrijden van spoelwormen en zweepwormen bij konijnen, cavia’s, hamsters of andere knagers gebruik je Beaphar Anti-Parasiet. Dit product werkt tevens tegen mijten en luizen bij je huisdier. Je dient het eenvoudig toe in de nek met een knijppipet. Zo kan jouw huisdier de vloeistof niet oplikken. Het product is vier weken werkzaam.

Overige tips voor de bestrijding van wormen

- Heeft jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager last van wormen. Behandel dan alle knaagdieren. Wormen zijn overdraagbaar en pas in een laat stadium zichtbaar. Zo voorkom je herbesmetting.
- Houd daarnaast het hok goed schoon met Beaphar Multireiniger en vervang de bodembedekking minimaal 1 keer per week. Denk je ook aan het schoonmaken van huisjes, voerbakken en andere materialen in het verblijf van je dier?

Konijn wormen bestrijden knaagdier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »