Blog over Knaagdieren!

Voortplanting en castratie van een konijn

Voortplanting en castratie van een konijn De lente is in aantocht! Het seizoen van de jonge konijntjes. Super leuk en schattig natuurlijk! Echter willen wij toch ook de keerzijde hiervan met jullie bespreken. Eigenlijk speelt dit probleem niet alleen in de lente. Konijnen kunnen zich namelijk het hele jaar door voortplanten, ook in de winter dus! Een voedster kan per jaar 3 tot 7 nestjes krijgen. Een nestje bestaat uit 3 tot 12 jongen. In het uiterste geval kan één voedster dus wel 84 jongen per jaar krijgen! Als de jonge voedsters 4 maanden oud zijn, zijn ze al geslachtsrijp en kunnen deze ook al jongen krijgen. Op deze manier komen er natuurlijk veel te veel konijntjes.

Myiasis Madenziekte bij het konijn

Myiasis Madenziekte bij het konijn We zitten momenteel midden in een hittegolf. Knaagdieren kunnen slecht tegen warmte dus voor hen is het zeker geen pretje! In de blog ‘Knaagdieren koel houden tijdens deze warmte’ zijn al verschillende tips gegeven om het de dieren toch zo aangenaam mogelijk te maken. Ook is daar besproken waar je op moet letten, wat de eerste symptomen zijn van oververhitting.

De Gezondheid van je Knaagdier & Konijn

De Gezondheid van je Knaagdier & Konijn We willen natuurlijk allemaal dat onze dieren gezond zijn. Echter kunnen alle dieren een keer ziek worden. We willen er natuurlijk alles aan doen om dit te voorkomen. Er volgen straks enkele tips om je dier zo gezond mogelijk te houden. Echter kan het dan nog voorkomen dat een dier ziek wordt. Het is dan heel belangrijk dat dit door het baasje op tijd herkend wordt. Zo kan er op tijd een dierenarts ingeschakeld worden.

Konijnen & Cavia's in de tuin

Konijnen & Cavia's in de tuin Een buitenhuis voor konijnen of cavia's heeft twee basisdelen: een nachthok en een ruime ren. Het hok biedt een veilige plek om te slapen en beschutting bij nat of koud weer. Daarnaast is een speelruimte nodig. Niet alleen zo'n open deel onder een etagehok, ze moeten kunnen rennen!

Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »