Blog over Knaagdieren!

Konijnen in de winter

Konijnen in de winter Heeft mijn konijn het koud? Konijnen zijn heel geschikte dieren om het hele jaar door buiten te houden. We zitten nu midden in de winter en daarom leek het ons een goed moment om aandacht te besteden aan de buitenkonijnen bij lage temperaturen.

Konijnen naar buiten

Konijnen naar buiten De zomer komt eraan! Dat betekent dat de konijnen weer van binnen naar buiten mogen! Wat is er nou fijner dan lekker in de tuin zitten, genieten van het zonnetje, terwijl de konijntjes vrolijk om je heen huppelen. Je kunt echter niet zomaar je konijnen van binnen naar buiten brengen. Konijnen kunnen namelijk erg slecht tegen te grote temperatuurswisselingen. In deze blog leggen wij uit hoe je dit verstandig kunt aanpakken.

Zo bouw je een band op met je konijn

Zo bouw je een band op met je konijn Een goede band met je konijn, heel erg belangrijk! Iedereen die konijnen heeft wil natuurlijk een goede band met zijn dieren. Dit gaat helaas niet altijd vanzelf. Hier moet je als baasje echt tijd in steken. In deze blog gaan we je uitleggen hoe je het voor elkaar kunt krijgen om een goede band op te bouwen met jouw konijn!

Voortplanting en castratie van een konijn

Voortplanting en castratie van een konijn De lente is in aantocht! Het seizoen van de jonge konijntjes. Super leuk en schattig natuurlijk! Echter willen wij toch ook de keerzijde hiervan met jullie bespreken. Eigenlijk speelt dit probleem niet alleen in de lente. Konijnen kunnen zich namelijk het hele jaar door voortplanten, ook in de winter dus! Een voedster kan per jaar 3 tot 7 nestjes krijgen. Een nestje bestaat uit 3 tot 12 jongen. In het uiterste geval kan één voedster dus wel 84 jongen per jaar krijgen! Als de jonge voedsters 4 maanden oud zijn, zijn ze al geslachtsrijp en kunnen deze ook al jongen krijgen. Op deze manier komen er natuurlijk veel te veel konijntjes.

Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »