Konijnen Kruiden voor uw konijn!

Konijnen kruiden zijn belangrijk voor uw konijn. Het dieet van het wilde konijn bestaat voornamelijk uit grassen en kruiden. Er zijn verschillende soorten konijnen kruiden, zowel vers als gedroogd. Beide kruidensoorten kunnen gegeven worden als aanvulling
Lees meer

Natuur voeding voor knaagdier en konijn natuurlijke voermixen

Konijnen kruiden voor uw konijn zowel vers als gedroogd bestelt u eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel®

Konijnen kruiden zijn belangrijk voor uw konijn. Het dieet van het wilde konijn bestaat voornamelijk uit grassen en kruiden. In de natuur weet het wilde konijn precies welke kruiden wel en niet gegeten kunnen worden en zal het konijn eten waar hij op dat moment behoefte aan heeft. Er zijn verschillende soorten konijnen kruiden, zowel vers als gedroogd. Beide kruidensoorten kunnen gegeven worden als aanvulling op het dagelijkse dieet van uw konijn!

Specifieke werking

Door je te verdiepen in de werking van kruiden is het mogelijk om uw konijn op de best mogelijke manier te ondersteunen. Alle kruiden hebben weer een andere specifieke werking. Bij ieder product kunt u deze vinden in de beschrijving. Kruiden kunnen konijnen ondersteunen in bijvoorbeeld stressperioden of tijdens de rui. Zelfs bij ziekte zouden kruiden ondersteunend kunnen worden ingezet. Let op: kruiden kunnen nooit bepaalde medicatie of een dierenartsbezoek vervangen. Overleg in geval van ziekte met de behandelende dierenarts of het verstandig is om bepaalde kruiden aan te bieden.

Moet je kruiden voor konijnen opbouwen?

Konijnen kruiden zijn gezond en kunnen de gezondheid van uw konijn op een positieve manier bevorderen. Het bijvoeren van kruiden kan dagelijks, maar dient wel te worden opgebouwd. Konijnen hebben een zeer gevoelige spijsvertering en alle voedingsveranderingen moeten geleidelijk worden doorgevoerd.

Verse of gedroogde konijnen kruiden?

Als het gaat om konijnen kruiden dan denken we al snel aan gedroogde kruiden, dat hoeft niet perse zo te zijn. Er zijn ook kruiden die vers gegeven kunnen worden. U vindt in het konijnen kruiden assortiment daarom ook verse kruiden plantjes die u in het verblijf van u konijn kunt zetten of apart kunt bijvoeren. De plantjes blijven lang goed en uw konijnen zullen er veel "vers" knabbelplezier aan beleven. Met verse kruiden plantjes is het ook belangrijk om het voeren geleidelijk op te bouwen. De meeste konijnen zullen verse kruiden nog lekkerder vinden als gedroogde kruiden. Gedroogde kruiden zijn echter makkelijker te bewaren en hebben een aanzienlijk langere houdbaarheid.

Snacks en speeltjes met kruiden?

Als baasje verwennen we onze konijnen natuurlijk maar al te graag. Helaas zijn veel snacks en snoepjes niet zo gezond voor de dieren. Daar is wat op gevonden! Wij hebben een ruim assortiment aan snacks op basis van kruiden. Dit zijn verantwoorde snacks om de konijnen mee te verwennen. Om de konijnen lekker bezig te houden hebben we ook verschillende speeltjes waar kruiden in zijn verwerkt. Hierbij krijgen de konijnen tijdens het spelen dus hun gezonde kruiden binnen!

konijnen kruiden
uw konijn verdient beslist een echte konijnen specialist

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »