Voerbakjes voor Ratten in de Ratten Webshop

51
Koop Voerbakjes voor uw Rat eenvoudig bij DRD Knaagdierwinkel®, de online Ratten Webshop voor al uw Ratten benodigdheden Voor voerbakjes voor uw Ratten bent u in onze Ratten webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken...
Lees meer
Sorteren op:
€2,99
Bestel nu
Op voorraad
  • Voor 17 uur besteld morgen in huis!*
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Al 13 jaar een begrip!
  • Voor 17 uur besteld morgen in huis!*
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Al 13 jaar een begrip!

Bestel Voerbakjes voor uw Ratjes eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel® de online Ratten Webshop voor al uw Ratten benodigdheden

Voor voerbakjes voor uw Ratten bent u in onze Ratten webshop op de juiste plaats. U vindt hier verschillende soorten en merken voerbakken voor een aantrekkelijke prijs. Bestellen gaat eenvoudig en snel in onze Ratten webshop.

Welke verschillende soorten voerbakken zijn er voor Ratten?

Er zijn veel verschillende voerbakjes voor ratten. We maken in eerste instantie onderscheid tussen een voerbakje dat je kunt neerzetten en eentje die je kunt ophangen. De hangende versie is vaak gemaakt van metaal. Een voerbakje die je moet ophangen heeft voordelen ten opzichte van het plaatsbare voerbakje. Zo kunnen de dieren het voerbakje niet omstoten. Een nadeel is echter dat niet alle dieren er makkelijk bij kunnen.

Een voerbakje dat neergezet moet worden kan van alle kanten benaderd worden en moet bij voorkeur van aardewerk gemaakt zijn. Dit zorgt ervoor dat het voerbakje zwaarder is en niet eenvoudig omgestoten wordt door de dieren.

Een kunststof voerbakje is vaak verkrijgbaar in heel veel prachtige kleuren en is eenvoudig te reinigen.

Zijn snackballen en borden leuk voor Ratten?

Een leuke variatie op het voerbakje is de snackbal of het snack bord. Dit is eigenlijk een voerbakje met een twist. De dieren moeten namelijk moeite doen om bij hun eten te komen. De bal moeten ze in beweging zien te krijgen en dan ook nog eens op een bepaalde manier zodat er eten uit komt. We raden deze manier van voeren enkel aan naast een bestaand voerbakje, zodat de dieren dagelijks de juiste hoeveelheid voeding binnen krijgen.

Hoewel Ratjes sociale dieren zijn vinden ze het niet altijd prettig om een snackbal te delen. Het is dus goed om dit in de gaten te houden als je voor het eerst een snackbal aan de dieren geeft. Dit is ook een leuke manier om te zien hoe de dieren zich in deze situatie gedragen, werken ze graag samen of toch ieder voor zich?

Met een snackbord kunnen meerdere dieren meedoen, dit is wel een team effort doordat er ruimte is voor meerdere dieren. Iedereen probeert zijn eigen luikje uit. De motivatie stijgt enorm zodra één van de Ratjes zijn brokje weet te bemachtigen en ermee vandoor gaat. Dit toont de andere Ratjes dat er dus toch echt wat lekkers verstopt ligt. Plaats in elk luikje een kleine hoeveelheid voeding en laat de dieren werken voor hun kost.

Mag de plaats van de voerbak veranderd worden?

We zeggen zeker niet dat het voerbakje meteen overboord moet, maar je zou deze eens op verschillende plekken in het verblijf kunnen plaatsen. De ene keer op het bovenste plateau, dan weer helemaal onderin het verblijf en voor de gevorderden misschien zelfs verstopt achter een huisje. Laat ze maar zoeken naar hun eten. Let er wel op dat je het niet te moeilijk maakt; ze moeten hun eten wel kunnen vinden en het mag niet te lang duren.

ratten graafbak
uw rat verdient beslist een echte ratten specialist

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »