Basis inrichting Cavia

Wil je jouw pluizige cavia-vriendjes ook een cavia-casa geven waar ze als royalty kunnen chillen? No worries, we've got you covered met dit grandioze idee voor een caviaparadijsje in je eigen kamer!

Hier zullen we je laten zien hoe je een ware caviavilla kunt creëren - iets dat niet alleen cavia-gezellig is, maar ook zorgt voor maximale gemakken voor hen en jou!

De basis: Indoor C&C Ren 140 cm

Wat ons betreft is dit één van de beste verblijven voor Cavia's. Het indoor C&C verblijf is eindeloos uitbreidbaar voor de dieren en daarmee een zeer flexibel verblijf. Doormiddel van extra panelen kunnen de panelen verhoogd worden, dit is vooral aan te raden voor konijnen, zodat ze er niet overheen springen. Voor Cavia's is de lage variant geschikt. Het verblijf is verder uitbreidbaar met zowel tralie- als ook dichte metalen panelen. Ook zijn er handige hoezen verkrijgbaar en fleece dekens als bodembedekking.

Eindeloos uitbreidbaar Ideaal voor Cavia's & Konijnen Gemaakt van metaal en gepoedercoat kunststof x  Exclusief Bodemhoes

Cavia's hebben de ruimte nodig. Dankzij het C&C verblijf is dat nu makkelijker dan ooit. De panelen kunnen los besteld worden om uit te breiden, maar ook om delen van de huiskamer (kabels, planten) af te schermen voor de dieren. De traliepanelen bestaan uit gepoedercoat kunststof panelen met metalen tralies. De dichte panelen zijn gemaakt van metaal.

De inrichting: Schuilen, spelen en ontdekken!

Cavia's zijn sociale dieren die graag bezig zijn. Het zijn wel prooidieren dus we moeten wel rekening houden met hun vlucht en schuil gedrag. Als ze ergens van schrikken of een beetje bang zijn moeten ze zich altijd terug kunnen trekken. Voldoende schuilmogelijkheden bieden geeft de dieren ook een veilig gevoel waardoor ze zich sneller op hun gemak zullen voelen en dus ook tammer zullen worden naar jou toe. Wij hebben hieronder enkele leuke en populaire cavia huisjes en tunnels voorgesteld.

Trixie Plateau met hangmat: Je zou het misschien niet meteen bedenken, maar Cavia's 

Bodembedekking

Cavia's hebben een zachte, stofvrije bodembedekking nodig die goed absorbeert. Wij vinden de Bunnybedding Easy Plasmat 112 cm een hele fijne bodembedekking voor cavia's. Dit is een zacht kleedje van anti-pilling fleece met absorberende molton. De urine wordt in het molton geabsorbeerd. De cavia's houden zo altijd droge pootjes. Afhankelijk van de grootte van het verblijf zijn minimaal 2 plasmatten nodig. De plasmatten kunnen gewassen worden op 60 graden. We hebben ook de Puppy Zindelijkheidsmat toegevoegd aan de selectie, altijd handig om als back up te hebben.

Hooi

Hooi is heel belangrijk in het dieet van een cavia. De cavia's moeten onbeperkt hooi tot hun beschikking hebben. Het Vitakraft Alpenweidehooi 1 kg Vitaverde bevat een natuurlijk gehalte aan smakelijke kruiden en wordt over het algemeen erg goed gegeten door de dieren. 

Hooiruif 

De Trixie Metalen Hooiruif om op te hangen 20 cm met dakje zorgt ervoor dat het hooi netjes bij elkaar blijft. De ruif is gemaakt van knaagvast materiaal en zal daardoor lang meegaan. 

Drinkfles

Natuurlijk moeten cavia's ook altijd beschikking hebben tot vers drinkwater. Het grote voordeel van een drinkfles is dat het drinkwater schoon blijft. De Classic Drinkfles 1,1 L is groot genoeg voor meerdere cavia's. Er kan ook gekozen worden voor bijvoorbeeld 2 flessen van 600 ml. 

Toilet

Cavia's zijn erg lastig zindelijk te krijgen. Echter keutelen ze graag terwijl ze eten. Daar kunnen we slim gebruik van maken door een toilet onder de hooiruif te plaatsen! Zo zullen we al een groot gedeelte van de poepjes verzamelen in het toilet. Het Trixie Knaagdier Toilet Recht Nuno 36 cm is erg geschikt voor cavia's. 

Toiletbedding 

Als toiletbedding gebruiken we Back 2 Nature Bodembedekking. Back 2 Nature is gemaakt van papier, en is volledig stofvrij. Bovendien is het ook geschikt voor langharige cavia's. De korrels blijven niet snel hangen in de vacht. 

Knaagmateriaal

Cavia's hebben een natuurlijke knaagbehoefte. Dit is ook nodig voor het slijten van de tandjes. Naast hooi om op te knabbelen is het belangrijk om ook knaaghout aan te bieden. Wilgen takken zijn erg geschikt en gezond knaagmateriaal. De dieren zullen er naar behoefte aan knagen. Maken ze er niet zo veel gebruik van? Dan is dat ook niet erg, als ze het maar tot hun beschikking hebben. 

Speeltjes 

Cavia's zijn actieve en nieuwsgierige dieren. Om ze bezig te houden hebben ze uitdaging nodig. Dit kan in de vorm van speeltjes. Cavia's zijn gek op knabbelspeelgoed. Het Trixie Speelgoed Oranje is een leuk speeltje waaraan geknabbeld en waarmee gegooid en gespeeld kan worden. 

Met deze spulletjes heb je een goede basisinrichting voor jouw cavia's. Uiteraard kun je om de zoveel tijd te inrichting aanpassen of andere dingen toevoegen. Onderstaand kun je de producten bekijken en heel eenvoudig bestellen wat je leuk vindt. Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig bij de inrichting van het chinchillaverblijf? We horen het graag!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »