Tunnels voor Gerbils
- Voor 17 uur besteld dezelfde dag verzonden!
- Achteraf betalen!
- 10 JAAR het BESTE voor knager & konijn!
- Voor 17 uur besteld dezelfde dag verzonden!
- Achteraf betalen!
- 10 JAAR het BESTE voor knager & konijn!
Bestel tunnels voor uw Gerbil eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel® De Gerbil Webshop voor uw Gerbils!
Gerbils zijn gronddieren en dol op tunnels. In het wild leven de dieren ook in tunnels onder de grond, deze noemen we ook wel burchten. In veel gevallen graven de gerbils de gangen zelf, maar soms nemen ze ook een holletje in van een ander dier dat het hol reeds heeft verlaten. Het kunnen vertonen van natuurlijk gedrag is heel belangrijk voor alle dieren, daarom weten wij hoe belangrijk het is dat gerbils door tunnels heen kunnen lopen.
Waarom houden Gerbils van tunnels?
Gerbils zijn prooidieren die het niet prettig vinden als hun verblijf te open is. Ze willen graag beschut in het verblijf rondlopen, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken dat ze van bovenaf gepakt worden door een roofdier. Het gevoel van veiligheid geeft de dieren rust en zal er ook voor zorgen dat ze sneller tam worden en aan hun omgeving wennen.
Welke soorten Gerbil tunnels zijn er?
We maken onderscheid tussen twee soorten tunnels. De ene tunnel is bedoeld om vrij doorheen te lopen. Een voorbeeld hiervan is een ruime boomschorstunnel. De andere tunnel is bedoeld als uitdaging, zoals de boomstamtunnel. De boomstamtunnel is vaak te klein om doorheen te kunnen, maar de dieren vinden het toch heel leuk om de gaten van de boomstamtunnel groter te maken om er op een gegeven moment toch doorheen te kunnen. Ze maken dan als het ware hun eigen tunnel. Het is wel belangrijk om uit te kijken dat de tunnel niet te krap is en dat de dieren er niet in vast kunnen komen te zitten.
Waar zijn Gerbil tunnels van gemaakt?
Er zijn tunnels van verschillende materialen. Ze zijn verkrijgbaar in hout, kunststof, kurk, bamboe of gras. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. In de artikel omschrijving vertellen wij hier meer over. De meest knaagvaste tunnel is gemaakt van bamboe, de zogenoemde bamboe tunnels. Bamboe is ontzettend hard en uit ervaring kunnen we zeggen dat Gerbils het niet echt prettig vinden om hieraan te knagen, waardoor de bamboe tunnels met rust gelaten worden en langer mee gaan!
Houten tunnels worden graag beknaagt door de dieren en dat is natuurlijk ook de bedoeling! Hierdoor slijten de tandjes en hebben de dieren een leuke bezigheid. Gerbils zijn energierijke dieren die in het wild veel bezig zijn. Ze moeten bij ons thuis ook wat te doen hebben en het knagen aan een tunnel om er bijvoorbeeld een extra opening in te maken, daar raak je, je overtollige energie wel aan kwijt.
Terracotta tunnels zijn ideaal voor Gerbils. In de winter zijn ze lekker warm en in de zomer geven ze verkoeling. Daarnaast zorgen de tunnels voor een perfecte nagel slijtage als de Gerbils er doorheen lopen.
Plastic tunnels raden wij af voor Gerbils. Ze zijn er wel, maar zullen bij ons niet terug te vinden zijn voor Gerbils. Plastic is een materiaal dat eenvoudig kapot geknaagd kan worden en de eventuele splinters van de buizen kunnen voor verwondingen zorgen.
Pluche, katoen en andere zachte materialen zijn niet geschikt voor Gerbils. Deze echte knager maakt her gehakt van en na een dag of twee zal een tunnel gemaakt van pluche onherkenbaar zijn. De stof kan gevaarlijk zijn voor Gerbils. Als ze deze binnenkrijgen kan dit voor verstoppingen in de darmen zorgen. Wij raden om deze reden hangmatjes en andere stoffen materialen voor Gerbils af.
Waar moet je op letten bij Gerbil tunnels?
Het is belangrijk dat de openingen niet te krap zijn. Sommige gaten zijn kleiner en het is de bedoeling dat de dieren deze gaten verder open knagen als vorm van uitdaging. Het mag echter niet zo zijn dat de dieren vast komen te zitten in de gaten. Het is om die reden belangrijk dat de tunnels regelmatig worden gecontroleerd.