Informatie over Gerbils in de Gerbil Webshop

Er zijn meerdere soorten Gerbils; naast de Mongoolse Gerbil zijn er nog 86 andere soorten, die allemaal met name in de dorre, onvruchtbare en zanderige steppegebieden van Noord-Afrika, Rusland, Iran, Turkije, Sri Lanka, India, Noord-China en Mongolië ...
Lees meer

Checklist GerbilDe Gerbil

Er zijn meerdere soorten Gerbils; naast de Mongoolse Gerbil zijn er nog 86 andere soorten, die allemaal met name in de dorre, onvruchtbare en zanderige steppegebieden van Noord-Afrika, Rusland, Iran, Turkije, Sri Lanka, India, Noord-China en Mongolië leven.

De Mongoolse Gerbil (Meriones unguiculatus, Meriones betekent in het Grieks "krijger" en "unguis" is het Latijnse woord voor "klauw". De Mongoolse Gerbil is dus ‘de krijger met de klauwen’.

Deze Mongoolse Gerbil is de populairste Gerbilsoort en wordt ook het meeste als huisdier gehouden in Nederland. Deze vrolijke diertjes behoren tot de familie Gerbillinae. Maar hun bijnaam is "Woestijnratje", al zijn ze geen familie van de rat.

Qua lichaamsbouw kun je de Gerbil wel met een kleine kangoeroe vergelijken. Met name de achterpoten van de Gerbil zijn erg goed ontwikkeld, het is een echte springer! De staart is ook opvallend. Gerbils hebben een lange staart met aan het einde een schattig pluimpje.

BewarenBewarenBewaren

alles voor gerbils

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »