Dit kan knaagdieren helpen in de herfst

De blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en de dagen worden korter. Zouden onze knaagdieren en konijnen het merken dat de herfst is aangebroken? Wij weten wel zeker van wel en we helpen ze graag de herfst door!

Merken de dieren dat het herfst wordt?

Ja wij zijn er van overtuigd dat knaagdieren en konijnen dit merken. Wij zien het gebeuren en de dieren zien het niet alleen, maar voelen het ook. De dagen worden bijvoorbeeld korter. Dat is een eerste trigger voor de dieren dat er verandering in de lucht hangt. Daarnaast wordt het kouder, zowel buiten als bij ons thuis.

De bontjas wordt aangemaakt

Sommige knaagdieren zoals de Russische Dwerghamster bereiden zich wel heel goed voor op de winter en dat begint al in de herfst. Zodra deze dieren merken dat de dagen korter worden doordat ze bijvoorbeeld in een kamer staan die 's avonds niet verlicht wordt, dan krijgt hun lichaam een signaal dat er een wintervacht aangemaakt moet worden. Wist je dat de mannetjes onvruchtbaar worden als ze een wintervacht krijgen?

Hoe bereiden knaagdieren zich voor tijdens de herfst op de winter?

De konijntjes die buiten verblijven beginnen met de aanmaak van de wintervacht om lekker warm te blijven in de winter en de Syrische Hamsters moet het niet merken dat het winter wordt, anders kan deze in winterslaap gaan.

Bij Ratjes kunnen we merken dat ze meer en langer samen in een warm hangmatje liggen of lekker samen wegkruipen in een knus huisje. Ratjes zijn echte warmte liefhebbers. Naast dat het sociale dieren zijn houden ze zich samen warm, daarom is het heel belangrijk om deze dieren samen te houden. Eigenlijk net als bij Muisjes, Gerbils, Cavia's, Konijntjes, Chinchilla's en Degoes.

Kunnen we de dieren een handje helpen in de herfst?

Ja dat kan zeker! Elk dier uiteraard op zijn eigen manier. In onderstaand overzicht hebben we enkele winterse producten uitgelicht die kunnen helpen de winter door te komen. We bespreken ze ook even stuk voor stuk om het gebruik en het doel uit te leggen.

1. Weerstand: Als de weerstand al in de herfst wordt ondersteund door bijvoorbeeld kruiden of vitamines, dan zal deze beter op pijl blijven tijdens de winter en zullen de dieren beter in hun vel zitten. Een goede Multi vitamine kan hierbij helpen, deze hoeft niet het hele jaar door gegeven te worden. Tijdens de herfstmaanden aanbieden zorgt voor een goede vitamine opbouw die het lichaam ondersteund tijdens de wintermaanden.

2. Kruiden: Kunnen een uitstekende ondersteuning geven voor de weerstand. Het nummer 1 kruid als het gaat om de weerstand dat is natuurlijk Echinacea! Natuurlijk mogen we Peterselie niet vergeten. Dit kleine maar krachtige plantje stimuleert de nieren om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en hoe minderde afvalstoffen zich in het lichaam bevinden hoe minder het lichaam wordt belast en dus meer energie overhoudt voor de opbouw van de weerstand. Als dieren benauwd zijn of problemen met de luchtwegen hebben dan kan Tijm een zeer goede ondersteunende werking hebben.

3. Groenten: Gezonde en volledige voeding is natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast zijn deze groenten weerstand verhogend. Al in de herfst kun je beginnen met het voeren van: knolselderijpastinaakpeterseliewortel of rode biet zodat de vacht met de opbouw kan beginnen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »