Alles voor Parkieten

Er zijn verschillende soorten kleine vogeltjes die als huisdier gehouden worden. De meest bekende zijn wel de kanaries en parkieten. De dieren zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens super gezellig om mee samen te leven en de intense band die
Lees meer

Bestel alles voor uw kleine vogel eenvoudig en snel bij DRD Vogelwinkel!

Er zijn verschillende soorten kleine vogeltjes die als huisdier gehouden worden. De meest bekende zijn wel de kanaries en parkieten. De dieren zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens super gezellig om mee samen te leven en de intense band die zich kan vormen tussen vogels en verzorger is voor het leven!

De Grasparkiet

De Grasparkiet (Melopsittacus undulatus) is een gezellig klein vogeltje die behoort tot de papegaaiachtige. De Grasparkiet is waarschijnlijk één van de bekendste vogels die als huisdier gehouden worden.

De natuurlijke kleur van de Grasparkiet is de geelgroene wildkleur. De tekening is erg mooi! De keel en de voorkant van het hoofdje zijn geel, met violetblauwe vlekken op iedere wang en drie zwarte stipjes aan beide kanten van de keel. Met zijn prachtige kleuren en lange staart is het een plaatje om naar te kijken!

Lichaamslengte: 18 tot 24 centimeter
Gewicht: 30 tot 40 gram

Herkomst

Van oorsprong komt de Grasparkiet uit Australië. De dieren komen over het hele continent voor behalve de kustgebieden. Ze leven in grote zwermen samen en zijn dus sociale dieren.

Wist je dat?

“Parkiet” de aanduiding is voor kleine papegaaiachtigen uit verschillende taxonomische categorieën? Een vogeltje die de term “Parkiet” in zijn naam heeft hoeft niet perse verwant te zijn met een andere vogel die ook “Parkiet” heet. Zo behoort de Valkparkiet bijvoorbeeld tot de kleine Kaketoes. Wel horen alle dieren die Parkiet genoemd worden tot de orde van de papegaaiachtigen.

Geschiedenis

We hebben in Europa al 150 jaar geleden kennis gemaakt met de Grasparkiet. De vogels zijn zeer snel populair geworden als kooi -en volièrevogels.

Grasparkiet is sociaal

De vogels leven in het wild in grote groepen en zijn daarom sociale dieren die graag samen zijn. Het is daarom goed om Grasparkieten ook bij ons thuis samen met een soortgenoot te houden zodat ze hun natuurlijke sociale gedrag samen kunnen vertonen. Minimaal twee maar een groepje is nog leuker. Het is goed om een even aantal aan te houden. Het is hierbij belangrijk om nooit meer poppen (vrouwtjes) dan mannetjes bij elkaar te plaatsen. Poppen kunnen namelijk agressief gedrag gaan vertonen en vechten om de mannetjes.

Grasparkieten spelen om zich niet te vervelen

Bij een huisvesting in een kooi is het belangrijk om de Grasparkieten speelgoed en klimmateriaal aan te bieden, zodat de dieren zich niet gaan vervelen.

Karakter van de Grasparkiet

Grasparkieten zijn in het algemeen hele vrolijke en ondernemende vogeltjes die heel tam kunne worden. Vooral als ze van jongs af aan gehouden worden kunnen ze zeer aan hun verzorgers wennen en veel interactie vertonen. Sommige Grasparkieten kunnen zelfs praten.

De Valkparkiet

De Valkparkiet (Nymphicus hollandicus) is een opvallende vogel die gekenmerkt wordt door zijn grappige kuif. Al wordt deze vogel wel “Parkiet” genoemd, is hij eigenlijk een kleine Kaketoe. Het is een zeer populaire vogel die veel als huisdier gehouden wordt. De Valkparkiet is een zeer intelligente, vriendelijke

De Valkparkiet komt oorspronkelijk uit Australië. De volgens leven in het drogere binnenland van Australië.

Lichaamslengte: 30 tot 33 cm

Producten voor parkieten en vogels

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »