Blog over Knaagdieren!

Bioactieve Ratten Graafbak

Bioactieve Ratten Graafbak Ratten zijn uitstekende klimmers, maar wist u dat het ook geweldige gravers zijn? Het is echt zo! Ratten leven in het wild voornamelijk in ondergrondse holen, die ze innemen of zelf graven met hun familieleden. Geef de dieren maar eens een graafbak en u zult versteld staan van de graafkunsten, ze vinden het ook echt leuk om te doen!

Voedselverrijking voor Ratten

Voedselverrijking voor Ratten Ratjes zijn zeer intelligente dieren en ze vinden het heerlijk om lekker bezig te zijn. We bedenken dan ook van alles voor ze zodat ze zich niet gaan vervelen, maar vaak vergeten we de voeding hierin mee te nemen! Het verrijken van de voeding noemen wij "voeren met een twist" en we vertellen je graag hoe je dat kunt doen!

Waarom ratten zo leuk zijn?

Waarom ratten zo leuk zijn? Wilde ratten kunnen ook zeker overlast veroorzaken. Ratten kunnen zich heel snel voortplanten en zo kan er al snel een rattenplaag ontstaan. Ratten houden van knagen en kunnen overlast veroorzaken door materialen kapot te knagen. Ook kunnen ratten de ziekte van Weil bij zich dragen. De ziekte van Weil is een zoönose, dit betekent dat mensen hier ook ziek van kunnen worden. Dit draagt er allemaal aan bij dat de rat niet zo’n goed imago heeft. Echter zijn tamme ratjes onwijs leuk om als huisdier te houden!

De gevoelige luchtwegen van Ratten

De gevoelige luchtwegen van Ratten Ratten hebben zeer gevoelige luchtwegen. Er wordt zelfs gezegd dat een groot deel van de Ratten een chronische bacteriële infectie heeft waardoor de dieren hun hele leven problemen hebben met hun luchtwegen. Veel ratten niezen en snotteren hierdoor regelmatig.

Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »