Blog over Knaagdieren!

De Mongoolse Gerbil

De Mongoolse Gerbil Naast de Mongoolse Gerbil zijn er nog 86 andere soorten Gerbils, die allemaal met name in de dorre, onvruchtbare en zanderige steppegebieden van Noord-Afrika, Rusland, Iran, Turkije, Sri Lanka, India, Noord-China en Mongolië leven. In deze blog vertellen we je alles over de Gerbil!

Dit is de Gerbil in het kort

Dit is de Gerbil in het kort April is de maand van de gerbil! We willen jullie daarom graag wat meer vertellen over deze onwijs leuke diertjes! Gerbils zijn nieuwsgierige en erg snelle diertjes. Ze zijn ’s nachts en tijdens schemer actief. Dit maakt ze vooral geschikt voor mensen die overdag werken. Gerbils zijn niet echt knuffeldieren, ze zijn vooral heel erg leuk om naar te kijken. Oorspronkelijk komt de gerbil uit Noord Afrika en Azië. Daar leven ze in warme, droge gebieden. Overdag zoeken ze in hun hol beschutting voor de warmte.  Gerbils kunnen met een goede verzorging ongeveer 3 tot 5 jaar oud worden.

Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »