Alles voor uw Cavia in de Cavia Webshop!

Bent u op zoek naar Cavia artikelen en benodigdheden? Dan bent u bij DRD Cavia Webshop op de juiste plaats. U vind bij ons een ruim assortiment Cavia artikelen, zoals caviavoer, speelgoed, huisjes, knaagmateriaal en nog veel meer. Best...
Lees meer

Bestel alles voor uw Cavia eenvoudig en snel DRD Knaagdierwinkel® De Cavia Webshop voor al uw Cavia benodigdheden!

Bent u op zoek naar Cavia benodigdheden? Dan bent u bij DRD Knaagdierwinkel op de juiste plaats! U vindt bij ons een ruim assortiment Cavia artikelen, zoals caviavoer, speelgoed, huisjes, knaagmateriaal en nog veel meer. Bestellen gaat eenvoudig en snel in de DRD Cavia Webshop.

Hoe is een Cavia als huisdier?

Hoewel ze in sommige landen op de menukaart staan, zijn ze bij ons in Nederland dierbare huisdieren waar je binnen 2 tellen van gaat houden! De manier van communiceren van de Cavia is bijzonder herkenbaar. De piepjes zodra de koelkast open gaat en de vrolijke blik als hij je ziet met wat lekkers. Prachtig! Cavia's zijn bijzonder vriendelijke dieren die in groepjes leven. Bij ons thuis mag een Cavia dan ook nooit alleen gehouden worden. Altijd minimaal twee Cavia's.

Cavia's zijn hele gezellige dieren die hun baasje tot wel 10 jaar gezelschap kunnen houden. De levensverwachting van cavia's ligt gemiddeld tussen de vijf tot zeven jaar.

Zijn Cavia's herbivore knaagdieren?

Cavia's behoren tot de knaagdieren en hun favoriete bezigheid is "eten". Elke cavialiefhebber zal dit beamen! Zoals bij alle knaagdieren groeien de tanden bij de cavia ook altijd door. Kwalitatief hoogwaardig knaagmateriaal en goede voeding zijn daarom essentieel voor de dieren.

Cavia's zijn ook echte herbivoren, dat wil zeggen dat hun dieet uit planten bestaat. Net als veel andere knaagdieren eten cavia's ook hun blindedarmkeutels (nachtkeutels) op. Dit gedrag noemen we "Coprofagie". Dit zijn zachtere, groene keuteltjes die de dieren direct opeten. Deze keuteltjes zijn ook vaak niet terug te vinden in het verblijf. Ze bevatten veel goede bacteriën, eiwitten en vitamine K en B.

Hoe ziet de huisvesting van een Cavia eruit?

De Cavia is niet een heel veeleisend dier, maar er zijn wel dingen waar men rekening mee moet houden. Zo zijn cavia's echte sociale dieren en mogen ze dus niet alleen gehouden worden, maar altijd samen met een soortgenoot. De cavia stelt eisen aan zijn dieet, zo moeten cavia's altijd toegang hebben tot vers hooi om aan te knabbelen en zo hun spijsvertering op gang te houden.

Het verblijf moet ruim zijn. Hoe groot het verblijf moet zijn hangt af van het aantal cavia's dat samen gehouden wordt. Een geschikt verblijf voor twee Cavia's heeft een oppervlak van minimaal 120 x 60 cm (LICG)

cavia webshop voor alle cavia producten
uw cavia verdient beslist een echte cavia specialist

Bewaren

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »