Basis Hamsterscape 100 x 40 cm #2

We hebben weer een nieuwe Basis Hamsterscape. Aan beide zijden van het terrarmium hebben we een verhoging gemaakt van bodembedekking om diepte te creëren. Ook hier gebruiken we weer een ondersteunende constructie door middel van een plateau omringd met ee

Basis Hamsterscape 100 x 40 cm #2

We hebben weer een nieuwe Basis Hamsterscape. Aan beide zijden van het terrarmium hebben we een verhoging gemaakt van bodembedekking om diepte te creëren. Ook hier gebruiken we weer een ondersteunende constructie door middel van een plateau omringd met een wilgenbrug, een looprad en ruim hamsterhuis geven de scape de basis die het nodig heeft. Het terrarium is een een 100 x 40 x 40 cm met schuifdeur. Deze scape is geschikt voor een dwerghamster.

Wilgenbrug als muur gebruiken

We weten dat de wilgenbruggen erg vaak als muur worden gebruikt, dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar we willen wel graag benadrukken dat dit enkel mogelijk is als de houtjes niet te ver van elkaar af staan. Wilgenbruggen zijn niet speciaal gemaakt voor een muurtje maar enkel als bruggetje. De afstand van de houtjes moet ten aller tijde gecontroleerd worden om de veiligheid van de dieren te waarborgen. De houtjes kunnen eventueel naar elkaar toe gedrukt worden. De spleetjes tussen de houtjes kunnen ook opgevuld worden met bodembedekking of gedroogd mos.

Verstop zandbakje

We hebben in deze scape de hamsterscaping zandbak verstopt onder het looprad. Het looprad staat op deze manier stabiel, neemt minder ruimte in en het zandbakje is ineens voor een deel afgesloten waardoor het zand wat meer binnen boort blijft.

Katoen en Katoen

We hebben voor deze scape gekozen voor katoen bodembedekking. Deze bodembedekker absorbeert erg goed, neemt luchtjes op en maakt het graven van tunneltjes mogelijk. Met name de tunneltjes zijn eenvoudig te graven en blijven goed staan. Vooral als de dieren de tunnels tegen het glas aan maken kan er echt meegekeken worden met de binnenkant.

Kokos is heerlijk om in te woelen

Deze keer hebben we ook kokos toegevoegd, hoe leuk is dat!? De kokos kan ideaal gebruikt worden als toplaag (woellaag) of als mix laag. Als toplaag heeft de kokos de functie van een soort foerageer laag, dat betekend eigenlijk dat het een laag is waar de dieren lekker in rond kunnen snuffelen. We raden daarom aan om af en toe eens wat lekkers door de kokos toplaag heen te strooien. Het eigen voer kan hier ook goed voor gebruikt worden. De dieren gaan meteen op zoek en hebben zo bezigheid, maar bovenal kunnen ze op deze manier hun natuurlijk gedrag vertonen en dat is het mooiste om te zien!

De kokos is ook een mooie mix laag. We gebruiken de kokos in deze scape niet op deze manier, maar we vertellen het er wel graag bij. Door de kokos door een andere bodembedekking te mixen krijgt deze meer volume en hoeft er niet zoveel van de bodembedekker zelf gebruikt te worden. 

Gedroogd Mos

Het gedroogde mos heeft enerzijds een decoratieve functie, maar anderzijds kan het ook gebruikt worden als nestmateriaal voor de dieren. Ze kunnen naar behoefte stukjes mos plukken en naar hun nestje meenemen. Wilt u liever niet dat de hamstertjes het mos mee plukken, geef de dieren dan extra nestmateriaaal zodat ze het mos met rust laten. In het algemeen graven ze zich eronder en laten ze het mos liggen.

Houten Looprad

We hebben hier gebruik gemaakt van het Forest Looprad. Dit is een robuust looprad van het merk Trixie. Hout heeft als groot voordeel dat de nageltjes ook slijten als de dieren over het oppervlak lopen. Een nadeel is dat hout een natuurproduct is en kan werken. Mocht u een "loopradjesplasser" in huis hebben dan is de CSI Spray een goede tip! Het looprad is 20 cm, dat is een goed formaat voor een muis en een dwerghamster. Voor een Syrische Hamster (Goudhamster) is een looprad vanaf 28 cm goed.

Houten Iglo Huis

Wij adviseren in ieder geval één huisje in het verblijf te plaatsen. Veel hamstertjes vinden het fijn om zich in te graven, maar als ze boven de grond zijn willen ze ook graag schuilplaatsen hebben waar ze zich in geval van nood even snel kunnen verstoppen. Het is goed om te weten dat huisjes de dieren een gevoel van veiligheid geven en een dier dat zich veilig voelt zal rustiger zijn en meer open staan naar zijn verzorger toe.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »