Hamster Informatie

Checklist HamsterDe Hamster

De Hamster is een kleine vriendelijke knager die in Nederland erg populair is. Hamsters worden veel als huisdier gehouden. Er zijn verschillende soorten hamsters. We onderscheiden de volgende hamstersoorten die ook als huisdier gehouden worden:

- Syrische Hamsters (Goudhamster)
- Russische Dwerghamster
- Campbelli Dwerghamster
- Chinese Dwerghamster
- Roborovski Dwerghamster

Samen houden? Nee

De hamster is in het algemeen een solitair dier. Dat wil zeggen dat deze niet samen gehouden kan worden. Een uitzondering hierop is de Campbelli Dwerghamster en de Roborovski Dwerghamster. Deze hamstersoorten kunnen wel in samen gehouden worden.

Huisvesting

De Huisvesting van de hamster verschilt ook weer per soort. Grofweg wordt een absoluut minimum kooimaat van 60 x 30 cm geadviseerd en voor de Syrische Hamster 80 x 30 cm. Groter is absoluut beter voor de dieren!

Bodembedekking

Hamstertjes vinden het heerlijk om lekker in bodembedekking te graven. Een dik pak van c.a. 20 cm is daarom aan te raden. Het is goed om voor bodembedekking te kiezen waar de dieren in kunnen graven zoals: Houtvezel, Mini Hemp, Tumblefresh, Cotton Comfort, Carefresh.

Bij een stofallergie adviseren we: Back 2 Nature of Corbo.

Voeding

Qua voeding hebben hamstertjes niet heel veel per dag nodig. c.a. 15 gram per dag is voldoende. Op de achterkant van de verpakking staat meestal een gedetailleerd voedingsadvies van de fabrikant. Deze moet aangehouden worden, omdat het voedingsadvies per merk kan verschillen.

knaagdier, muis, hamster, gerbil, rat, cavia, konijn, chinchilla, degoe

BewarenBewarenBewarenBewaren

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »