Informatie over Ratten in de Ratten Webshop

Ratten zijn bijzonder intelligente dieren en zeer gehecht aan hun verzorger. Je kunt een echte band opbouwen met een Ratje. Het zijn ook echte groepsdieren en moeten daarom samen gehouden worden.
Lees meer

Checklist rat gratisDe Rat

Ratten zijn bijzonder intelligente dieren en zeer gehecht aan hun verzorger. Je kunt een echte band opbouwen met een Ratje. Het zijn ook echte groepsdieren en moeten daarom samen gehouden worden.

Er zijn nog steeds veel mensen die Ratjes een beetje eng vinden, maar de Tamme Rat heeft terrein gewonnen als huisdier, want ze zijn zeer populair.

Naast het houden van Ratten kun je ze ook trainen en zelfs kunstjes leren. Ze zijn heel leergierig en slim!

HUISVESTING

De huisvesting van een Rat moet ruim zijn. Ook omdat ze met minstens twee dieren gehouden moeten worden moet de kooi minstens 80 x 50 x 80 cm zijn

SPELEN MET RATTEN

Ratten zijn bezige diertjes en ze vinden het heerlijk om in een hangmat te liggen. De kooi moet daarom voorzien zijn van voldoende speelmateriaal zodat de dieren hun nieuwsgierige aard en energie kwijt  kunnen. Een hangmatje is bijna een must voor een Rat. Ze vinden het namelijk heerlijk om hoog in de kooi in een hangmatje samen te slapen.

BODEMBEDEKKING VOOR RATTEN

Het beste is een stofvrije bodembedekking te kiezen voor Ratten. Ze hebben namelijk gevoelige luchtwegen en kunnen snel last krijgen van stof. Een goede bodembedekker is bijvoorbeeld Back 2 Nature.

ratten informatie

VOEDING VOOR RATTEN

Geef alleen voeding die echt speciaal op de voedingsbehoefte van de Rat is afgestemd. Alleen dan ben je ervan verzekerd dat je diertje alles binnen krijgt wat hij nodig heeft.

Ratten zijn omnivoren, wat alleseters betekent. Ze eten dus zowel plantaardige voeding als ook eiwitrijke voeding. Het dieet moet daarop afgestemd zijn.

ratten webshop voor al uw ratten producten van bodembedekking tot ratten speelgoed

knaagdier, muis, hamster, gerbil, rat, cavia, konijn, chinchilla, degoe

BewarenBewarenBewaren

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »