Contact

wij staan graag tot uw dienst

Onderaan deze pagina hebben wij een opsomming gemaakt van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via het contactformulier aan de rechterzijde. Wij helpen u graag!

Contactgegevens

 

Adres
KVK nr.
BTW nr.

: De Lavalstraat 5, 7903BC  Hoogeveen
: 52206599
: NL001156672B65

knaagdier webshop

knaagdierwinkel artikelen knaagdieren en konijnen

 

Openingstijden

 Bezoek en Afhaal

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

: 09:00 - 18:00 uur
: 09:00 - 18:00 uur
: 09:00 - 18:00 uur
: 09:00 - 18:00 uur
: 09:00 - 18:00 uur
: 10:00 - 17:00 uur
: Gesloten

 

Afhalen

Wilt u uw bestelling afhalen, dat kan ook! U ontvangt een email zodra uw bestelling klaar staat om afgehaald te worden.

 

snelle verzending knaagdierwinkel

Veelgestelde vragen

1 Algemene vragen
1.1 Wat moet ik doen als er iets mist in mijn bestelling?

Stap 1: Meld dit binnen 2 dagen na ontvangst van de bestelling bij ons via een email
Stap 2: Maak een foto van de pakbon met daarop zichtbaar de naam van de persoon die de bestelling heeft samengesteld.
Stap 3: Maak een foto van de producten in de doos zoals u deze heeft ontvangen.
Stap 4: Stuur binnen 2 dagen na ontvangst van de bestelling een email naar onze klantenservice. Vermeld in het onderwerp van de mail uw ordernummer. Vertel in de mail welk product er ontbreekt en voeg de foto's toe als bijlage.

1.2 Wat moet ik doen als er iets beschadigd is in mijn bestelling?

Wij doen er alles aan om artikelen zo goed mogelijk te verpakken, maar het kan gebeuren dat een artikel alsnog beschadigd raakt tijdens het vervoer. Mocht dat gebeuren, dan hebben wij de volgende informatie nodig voor de schadeafhandeling bij PostNL:

  • Meld dit binnen 2 dagen na ontvangst van de bestelling bij ons via een email
  • Meld dit in geval van een terrarium direct bij de chauffeur, zie ook beschadigd terrarium
  • een foto van de pakbon met daarop zichtbaar wie uw bestelling heeft ingepakt
  • een foto van de inhoud van de doos (inclusief inpakmateriaal, zoals deze is binnengekomen)
  • een foto van het verzendlabel op de doos
  • Een foto van de hele buitenkant van het pakket. Zorg ervoor dat het verzendlabel en eventuele schade aan de buitenkant duidelijk zichtbaar is.
  • Een foto van het geopende pakket, vanaf bovenkant genomen. Hierbij moeten de inhoud en de binnenverpakking goed te zien zijn.
  • Een foto van alle typen binnenverpakkingen die je aantreft in de verpakking.
  • Een foto waar het gehele beschadigde artikel op staat.
  • Een detailfoto van de concrete schade van het artikel.
  • Een foto van het verzendlabel op de verpakking. De informatie op het label moet goed leesbaar zijn.


Op basis van bovenstaande informatie helpen we u graag verder. Een beschadigd product wordt door ons teruggenomen (garantie) voor reparatie of vervanging, waarna het weer in goede staat wordt opgestuurd. Blijkt een product niet beschadigd of defect te zijn dan worden er retourkosten (NL: €5,25 / BE: €10,25) in rekening gebracht en wordt het artikel gecrediteerd. Het is niet mogelijk een garantie met een retour te combineren. Indien het product niet naar wens is kan deze binnen de zichttermijn retour gestuurd worden, waarna het aankoopbedrag wordt vergoed.

Terrarium beschadigd

Terrariums worden per pallet zending verzonden. Deze dienen samen met de chauffeur gecontroleerd te worden. In geval van ernstige schade weigert u deze bij aflevering. Als het terrarium eenmaal aangenomen is zonder schademelding bij de chauffeur dan kan er op een later moment geen schade meer gemeld worden.

1.3 Wat moet ik doen indien ik een verkeerd product heb ontvangen?

Stap 1: Meld dit binnen 2 dagen na ontvangst van de bestelling bij ons via een email
Stap 2: Maak een foto van de pakbon met daarop zichtbaar de naam van de persoon die de bestelling heeft samengesteld.
Stap 3: Maak een foto van de producten in de doos zoals u deze heeft ontvangen.
Stap 4: Stuur een email naar de klantenservice. Vermeld in de titel het ordernummer. Leg in de mail uit welk product u heeft ontvangen en welk product u eventueel mist.

Indien u een compleet ander product heeft ontvangen zullen wij het verkeerd geleverde product terugnemen en u het juiste product opsturen. Indien u een gelijkwaardig product heeft ontvangen zullen wij het verschil in aankoopbedrag verrekenen. Wij beoordelen per situatie wat een passende oplossing is, hierbij kijken we naar redelijkheid en billijkheid.

1.4 Wat moet ik doen als ik mijn pakket niet heb ontvangen?

Wanneer u uw pakket niet heeft ontvangen is dat heel erg vervelend. Uiteraard wordt dit altijd voor u opgelost, echter moet hier wel een procedure voor gevolgd worden. U dient zelf de volgende stappen te nemen:

Stap 1: Contoleer wat er in de Track & Trace staat, wellicht is het pakket bij een PostNL punt bezorgd, of heeft de zending vertraging opgelopen. Klopt het afleveradres in de Track & Trace wel met uw adres?
Stap 2: Vraag bij de naaste buren of het pakket wellicht daar bezorgd is.
Stap 3: Stuur een email naar de klantenservice. Vermeld in het onderwerp uw ordernummer en leg in de mail uit wat het probleem is.

Wij kunnen vervolgens een onderzoek gaan starten bij PostNL. Dit onderzoek kan tot 6 weken duren. Er wordt dan navraag gedaan bij de desbetreffende chauffeur. Ook worden de GPS gegevens van de desbetreffende chauffeur nagetrokken. Aan de hand van dit onderzoek kan hopelijk het pakket weer terecht komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het pakket op een verkeerd adres afgeleverd is. De chauffeur zal deze fout dan rechtzetten. Een andere uitkomst van het onderzoek kan zijn dat het pakket aangemerkt wordt als vermist. In dat geval ontvangen wij van PostNL een ontvangersverklaring. Dit is een officieel document. Wij zullen deze naar u mailen. Middels dit document kunt u officieel aantonen dat u de zending niet heeft ontvangen. De ontvangersverklaring dient met de hand ingevuld en ondertekend te worden. U kunt deze vervolgens naar ons terug mailen. Binnen 7 dagen na ontvangst van de verklaring dienen wij deze ingevuld weer terug te hebben gekregen. Indien wij binnen deze 7 dagen geen ingevulde verklaring ontvangen, wordt de procedure bij PostNL gesloten en gaan wij ervan uit het dat pakket terecht is. Wij zullen na ontvangst van de ontvangersverklaring deze opsturen naar postNL. PostNL zal vervolgens met een conclusie van het onderzoek komen. Na ontvangst van de uiteindelijke conclusie van PostNL, zullen wij uw bestelling opnieuw naar u opsturen. Gezien de duur van het onderzoek kunnen wij ons voorstellen dat er bepaalde producten zijn waar u niet zo lang op kunt/wilt wachten. U mag altijd uw bestelling nogmaals plaatsen, zonder het onderzoek af te wachten. Indien uw bestelling tijdens het onderzoek toch nog gevonden en bij u bezorgd wordt, dient u deze aan de deur te weigeren. De zending zal dan bij ons retour komen en gecrediteerd worden. Een zending die als vermist wordt aangemerkt zullen wij crediteren indien u de bestelling inmiddels opnieuw geplaatst heeft. Voorwaarde is dan wel dat wij de ondertekende ontvangersverklaring van u ontvangen.

Indien uit het officiële onderzoek van PostNL de conclusie komt dat het pakket is afgeleverd, dan volgt er geen verder actie en wordt het onderzoek afgesloten.

1.5 Wat moet ik doen als ik beestjes zie in de verpakking?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er beestjes meereizen, voor meer informatie hierover verwijzen wij u ook graag naar onze blog waarin u meer uitleg vindt hierover: https://www.drdknaagdierwinkel.nl/nl/blogs/blog/de-voermot/

Om u verder te kunnen helpen ontvangen wij graag binnen een maand naar aankoop de volgende informatie:

  • een duidelijke foto van de beestjes in de (originele dichte) verpakking
  • een duidelijke foto van de batch code
2 Productgerelateerde vragen
2.1 Hoe weet ik of een bepaald product geschikt is voor mijn dier?

Wij hebben bij ieder artikel op onze website staan voor welke diersoorten dit betreffende product geschikt is. Wij beoordelen ieder product op geschiktheid voor de verschillende soorten knaagdieren. Wij nemen hierbij ook het advies van de fabrikant mee. Als leidraad voor het beoordelen van geschiktheid nemen wij de functie van het desbetreffende product. Indien wij aangeven dat een product geschikt is, is deze dus geschikt voor het doel waarvoor deze gemaakt is. Zo wordt bijvoorbeeld een slaaphuisje beoordeeld op zijn functie, dus of een dier hier in kan slapen. Hierbij kijken we naar het formaat van het huisje, dus of het groot genoeg is.

2.2 Wat moet ik doen als een ontvangen product niet naar behoren functioneert?

Stap 1: Maak een foto van de pakbon met daarop zichtbaar de naam van de persoon die de bestelling heeft samengesteld. 
Stap 2: Maak een aantal duidelijke foto's en of video's van het product, waarop duidelijk te zien is wat het probleem is.
Stap 3: Stuur een email naar de klantenservice. Vermeld in de titel het ordernummer. Leg in de mail uit wat het probleem is en voeg de beelden toe in de bijlage.

Wij gaan vervolgens aan de hand van deze informatie beoordelen of het product wel of niet functioneert zoals dat redelijkerwijs verwacht mag worden van het desbetreffende product. Indien het product daadwerkelijk niet naar behoren functioneert nemen wij het product terug en gaan wij het repareren of vervangen. Indien een product door ons wordt teruggenomen waarvan blijkt dat het toch naar behoren functioneert, zijn wij helaas genoodzaakt om de retourkosten in rekening te brengen.

2.3 Wat moet ik doen als ik denk dat mijn drinkflesje niet goed werkt?

Indien u denkt dat uw drinkflesje niet goed werkt zijn er een aantal tips die u kunt uitvoeren om het probleem op te lossen.
Stap 1: Vul het flesje helemaal.
Stap 2: Schud even met het flesje. Het kan zijn dat het balletje in het tuitje vast/klem zit. Door het schudden komt deze los.
Stap 3: Tik met uw vingers tegen het tuitje van het flesje. Bij de meeste drinkflesjes zitten hier twee balletjes in. Er kan een luchtbel tussen de balletjes komen, waardoor het flesje geen water geeft. Door tegen het tuitje te tikken verdwijnt deze luchtbel.
Stap 4: Hang het flesje goed recht. Een scheef flesje kan namelijk makkelijker gaan lekken.
Stap 5: Controleer of het flesje water geeft. Door met uw vinger tegen het balletje aan het tuitje te tikken controleert u of er water uit komt.

Er zit veel verschil in flesjes en de manier van water geven. Het ene flesje geeft heel eenvoudig water en lekt hierdoor (druppelt), het andere flesje geeft minder soepel water. Belangrijk voor een flesje is dat deze water geeft, maar niet leegloopt.

In de volgende twee gevallen is een flesje defect:

 1. Als het geen water geeft
 2. Als het leegloopt

Alle nuances daarbinnen zijn de specifieke eigenschappen van een flesje. Zelfs binnen exemplaren kunnen verschillen voorkomen.

Bent u van mening dat het flesje defect is dan kunt u een email sturen naar de klantenservice. Vermeld in de titel het ordernummer. Dan nemen wij deze terug voor reparatie en het kan zijn dat deze naar de fabrikant moet worden opgestuurd. Deze onderzoekt de oorzaak van het defect i.v.m. de productie. Indien het flesje gerepareerd kan worden, wordt deze weer naar u opgestuurd. Mocht het flesje niet gemaakt kunnen worden dan vervangen wij deze.

Mocht blijken dat het flesje toch naar behoren werkt dan wordt deze gecrediteerd. Het aankoopbedrag wordt dan verrekend met de retourkosten.

2.4 Een product is niet op voorraad, kan ik dit product reserveren?

Helaas is het niet mogelijk om een product te reserveren dat niet voorradig is. U kunt wel via de website bij het desbetreffende product uw email adres achterlaten. Wij sturen u dan een email zodra het product weer op voorraad is.

2.5 Wat is een outlet product?

Een outlet product is een sterk afgeprijsd artikel. De knaagdier producten hebben vaak een schoonheidsfoutje of een missend onderdeel waardoor ze sterk afgeprijsd zijn. De producten zijn echter wel altijd nog functioneel voor het gebruiksdoel.

2.6 Kan ik echt geen glazen terrarium laten bezorgen?

Helaas kunnen de terrariums alleen worden afgehaald in Hoogeveen. Er is geen mogelijkheid om deze te laten bezorgen.

3 Bestellen
3.1 Hoe kan ik bestellen bij DRD Knaagdierwinkel.nl?

Stap 1: Plaats product(en) in het winkelmandje
Stap 2: Log in of maak een account aan
Stap 3: Voer een bezorgadres in
Stap 4: Kies de manier van verzenden
Stap 5: Kies uw manier van betalen en betaal de producten

3.2 Hoe weet ik wat de verzendkosten van mijn bestelling zijn?

Op de volgende pagina vindt u een gedetailleerd overzicht van de verzendkosten.

3.3 Kan ik de status van mijn bestelling bekijken?

De actuele status van uw bestelling kunt u direct volgen via uw account. Na het plaatsen van uw bestelling, ontvangt u een orderbevestiging op het door u opgegeven e-mailadres. Hierin vindt u een overzicht van uw bestelde producten en een link naar uw order.

3.4 Ik wil mijn bestelling annuleren of wijzigen, kan dat?

Een eenmaal geplaatste en betaalde bestelling kan helaas niet meer gewijzigd of geannuleerd worden.

3.5 Zijn de prijzen op de website inclusief BTW?

Ja, alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW.

4 Betalen
4.1 Hoe kan ik betalen bij DRD Knaagdierwinkel.nl?

U kunt bij ons op veel verschillende manieren betalen, onder andere:

  • Betalen bij afhalen (contant, pin)
  • Vooruitbetalen per Bank
  • iDeal
  • Visa, MasterCard
  • Mistercash
  • SofortBanking
  • Achteraf betalen (Klarna)


Het volledige overzicht kunt u bekijken op de volgende pagina.

4.2 De betaling is mislukt, wat moet ik doen?

Er kan weleens iets misgaan tijdens de betaling, storing bij de bank, saldo tekort etc. Dat is geen enkel probleem! U kunt uw bestelling eenvoudig via uw account voltooien.

4.3 De Klarna betaling is mislukt, wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat een Klarna betaling niet lukt. Klarna maakt gebruik van een eigen automatisch controlesysteem. Als uw betaalverzoek niet wordt goedgekeurd, wordt uw bestelling automatisch geannuleerd. U kunt dit ook terugzien in besteloverzicht binnen uw account.

Als het niet lukt om met Klarna af te rekenen, kunt u het beste contact opnemen met Klarna om te vragen waarom uw betaalverzoek wordt afgekeurd. Wij hebben hier helaas geen inzage in en mogen daar ook geen informatie over ontvangen van Klarna in verband met de AVG.

4.4 Betaal ik veilig bij DRD Knaagdierwinkel.nl?

Ja, wij maken namelijk gebruik van de Secure Sockets Layer (SSL) technologie. Dit is een methode om gegevens die u via internet verstuurt te coderen, zodat alleen de ontvanger ze kan lezen.

4.5 Waar vind ik informatie over mijn facturen en betalingen?

In uw account vindt u betalingsinformatie onder het kopje "Mijn Bestellingen".

Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »