Contact

knaagdierwinkel knaagdier webshop

Aan het einde van deze epische pagina hebben we een lijstje samengesteld met de meest gestelde vragen. Als jouw vraag daar niet tussen staat, vrees niet, want we zijn slechts één contactformulier verwijderd van een briljant antwoord. Het contactformulier wacht geduldig aan de rechterkant, klaar om jouw vragen in ontvangst te nemen. We staan te popelen om je te helpen, als ware knaagdierhelden!

Bereikbaarheidsbubbel

 

Adres
KVK nr.
BTW nr.

: De Lavalstraat 5, 7903BC  Hoogeveen
: 52206599
: NL001156672B65

 

 

Openingstijden

 Bezoek en Afhaal

 

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

: 09:00 - 18:00 uur
: 09:00 - 18:00 uur
: 09:00 - 18:00 uur
: 09:00 - 18:00 uur
: 09:00 - 18:00 uur
: 10:00 - 17:00 uur
: Gesloten

 

Afhalen

Wil je jouw bestelling persoonlijk in ontvangst nemen? Geen probleem! Zodra jouw bestelling klaar staat om afgehaald te worden, sturen we je een e-mail om je op de hoogte te brengen. Zo kun je op het juiste moment langskomen en jouw knaagdiergeluk in handen nemen. We staan klaar om je te verwelkomen en je bestelling met zorg aan je over te dragen.

 

FAQ

1 Algemene vragen
1.1 Wat moet ik doen als er iets mist in mijn bestelling?

Stap 1: Meld dit binnen 2 dagen na ontvangst van de bestelling bij ons via een email
Stap 2: Maak een foto van de pakbon met daarop zichtbaar de naam van de persoon die de bestelling heeft samengesteld.
Stap 3: Maak een foto van de producten in de doos zoals u deze heeft ontvangen.
Stap 4: Stuur binnen 2 dagen na ontvangst van de bestelling een email naar onze klantenservice. Vermeld in het onderwerp van de mail uw ordernummer. Vertel in de mail welk product er ontbreekt en voeg de foto's toe als bijlage.

1.2 Wat moet ik doen als er iets beschadigd is in mijn bestelling?

Wij doen er alles aan om artikelen zo goed mogelijk te verpakken, maar het kan gebeuren dat een artikel alsnog beschadigd raakt tijdens het vervoer. Mocht dat gebeuren, dan hebben wij de volgende informatie nodig voor de schadeafhandeling bij PostNL:

  • Meld dit binnen 2 dagen na ontvangst van de bestelling bij ons via een email
  • Meld dit in geval van een terrarium direct bij de chauffeur, zie ook beschadigd terrarium
  • een foto van de pakbon met daarop zichtbaar wie uw bestelling heeft ingepakt
  • een foto van de inhoud van de doos (inclusief inpakmateriaal, zoals deze is binnengekomen)
  • een foto van het verzendlabel op de doos
  • Een foto van de hele buitenkant van het pakket. Zorg ervoor dat het verzendlabel en eventuele schade aan de buitenkant duidelijk zichtbaar is.
  • Een foto van het geopende pakket, vanaf bovenkant genomen. Hierbij moeten de inhoud en de binnenverpakking goed te zien zijn.
  • Een foto van alle typen binnenverpakkingen die je aantreft in de verpakking.
  • Een foto waar het gehele beschadigde artikel op staat.
  • Een detailfoto van de concrete schade van het artikel.
  • Een foto van het verzendlabel op de verpakking. De informatie op het label moet goed leesbaar zijn.

Bekijk ook de Handleiding schade.

Op basis van bovenstaande informatie helpen we u graag verder. Een beschadigd product wordt door ons teruggenomen (garantie) voor reparatie of vervanging, waarna het weer in goede staat wordt opgestuurd. Blijkt een product niet beschadigd of defect te zijn dan worden er retourkosten (daadwerkelijke kosten) in rekening gebracht en wordt het artikel gecrediteerd. Het is niet mogelijk een garantie met een retour te combineren. Indien het product niet naar wens is kan deze binnen de zichttermijn retour gestuurd worden, waarna het aankoopbedrag wordt vergoed. 

Terrarium beschadigd

Terrariums worden per pallet zending verzonden. Deze dienen samen met de chauffeur gecontroleerd te worden. In geval van (ernstige) schade weigert u deze bij aflevering. Als het terrarium eenmaal aangenomen is zonder schademelding bij de chauffeur dan kan er op een later moment geen schade meer gemeld worden.

1.3 Wat moet ik doen indien ik een verkeerd product heb ontvangen?

Stap 1: Meld dit binnen 2 dagen na ontvangst van de bestelling bij ons via een email
Stap 2: Maak een foto van de pakbon met daarop zichtbaar de naam van de persoon die de bestelling heeft samengesteld.
Stap 3: Maak een foto van de producten in de doos zoals u deze heeft ontvangen.
Stap 4: Stuur een email naar de klantenservice. Vermeld in de titel het ordernummer. Leg in de mail uit welk product u heeft ontvangen en welk product u eventueel mist.

Indien u een compleet ander product heeft ontvangen zullen wij het verkeerd geleverde product terugnemen en u het juiste product opsturen. Indien u een gelijkwaardig product heeft ontvangen zullen wij het verschil in aankoopbedrag verrekenen. Wij beoordelen per situatie wat een passende oplossing is, hierbij kijken we naar redelijkheid en billijkheid.

1.4 Kan ik navraag doen bij de bezorger?

Ja dat kan!

Stel je voor: je hebt een bestelling geplaatst en je wacht vol spanning op je pakketje. Maar plotseling vraag je je af waar het blijft. Normaal gesproken zou je onze klantenservice vragen, maar dat is verleden tijd! Met deze nieuwe functie kun je rechtstreeks contact opnemen met de bezorger via het track & trace-systeem. Binnen twee uur krijg je antwoord per e-mail. En als de bezorger niet binnen die tijd kan reageren, neemt een medewerker van PostNL contact met je op. Het resultaat? Meer gemak voor jou en minder stress!

Maar hoe werkt het? In slechts 3 eenvoudige stappen heb je duidelijkheid over je pakket:

1. Laat PostNL weten wat er aan de hand is via de track & trace-pagina van je pakket in de app of op de website van PostNL. Met een duimpje omhoog of omlaag (in de app) of met blije of verdrietige emoji's (op de website) kun je aangeven dat je een vraag hebt over je pakket. Je kunt ook de Chatbot Daan gebruiken om je vraag te stellen.
2. PostNL stuurt je vraag direct naar de bezorger, die tijdens zijn bezorgronde direct antwoord kan geven dankzij een melding op zijn handscanner.
3. Binnen 2 uur ontvang je een e-mail met het antwoord van de bezorger. Als de bezorger niet op tijd kan reageren, neemt PostNL zelf contact met je op.

1.5 Wat moet ik doen als ik na 2 dagen mijn pakket niet heb ontvangen?

Het is vervelend om te horen dat je je pakket nog niet hebt ontvangen. We begrijpen dat dit frustrerend kan zijn, maar we zijn er om je te helpen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om dit probleem op te lossen:

Stap 1:Controleer de Track & Trace-informatie op de website van PostNL of via de PostNL app om te zien of er updates zijn over de bezorging van je pakket. Soms kan het zijn dat het pakket bij een PostNL-punt is afgeleverd of dat er vertraging is opgetreden. Controleer ook of het afleveradres in de Track & Trace overeenkomt met jouw adres.
Stap 2: Vraag bij je directe buren of zij per ongeluk jouw pakket hebben ontvangen.
Stap 3:Als het probleem nog steeds niet is opgelost, stuur dan een e-mail naar onze klantenservice. Vermeld hierbij je ordernummer en leg uit wat het probleem is.

Zodra je deze stappen hebt doorlopen, kunnen we een onderzoek starten bij PostNL. Dit proces kan tot 6 weken duren. Tijdens dit onderzoek zal PostNL contact opnemen met de bezorger en de GPS-gegevens controleren om het pakket te traceren. Aan de hand van dit onderzoek kan hopelijk het pakket weer terecht komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het pakket op een verkeerd adres afgeleverd is. De chauffeur zal deze fout dan rechtzetten.

Een andere uitkomst van het onderzoek kan zijn dat het pakket als vermist wordt beschouwd. Als dit het geval is, ontvangen we van PostNL een ontvangersverklaring, een officieel document dat we je zullen mailen. Met dit document kun je officieel aantonen dat je de zending niet hebt ontvangen. De ontvangersverklaring moet handmatig worden ingevuld en ondertekend. Je kunt deze vervolgens naar ons terugmailen. Binnen 7 dagen na ontvangst van de verklaring moeten we deze ingevuld terug hebben ontvangen. Als we binnen deze termijn geen ingevulde verklaring ontvangen, sluiten we de procedure bij PostNL en gaan we ervan uit dat het pakket terecht is. Zodra we de ontvangersverklaring ontvangen hebben, sturen we deze naar PostNL. PostNL zal vervolgens een conclusie van het onderzoek geven. Na ontvangst van deze conclusie zullen we je bestelling opnieuw naar je opsturen.

We begrijpen dat het onderzoek enige tijd in beslag kan nemen en dat je misschien niet zo lang wilt wachten op bepaalde producten. Je hebt altijd de mogelijkheid om je bestelling opnieuw te plaatsen, zonder te wachten op de uitkomst van het onderzoek. Mocht je bestelling tijdens het onderzoek toch nog gevonden en bij je bezorgd worden, dan dien je deze aan de deur te weigeren. De zending zal dan bij ons retour komen en gecrediteerd worden. Een bestelling die als vermist wordt aangemerkt, zullen we crediteren als je de bestelling inmiddels opnieuw geplaatst hebt. De voorwaarde hiervoor is dat we de ondertekende ontvangersverklaring van je ontvangen.

Als uit het officiële onderzoek van PostNL blijkt dat het pakket is afgeleverd, zullen we geen verdere actie ondernemen en wordt het onderzoek afgesloten.

1.6 Wat moet ik doen als ik beestjes zie in de verpakking?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er beestjes meereizen, voor meer informatie hierover verwijzen wij u ook graag naar onze blog waarin u meer uitleg vindt hierover: https://www.drdknaagdierwinkel.nl/nl/blogs/blog/de-voermot/

Om u verder te kunnen helpen ontvangen wij graag binnen een maand naar aankoop de volgende informatie:

  • een duidelijke foto van de beestjes in de (originele dichte) verpakking
  • een duidelijke foto van de batch code
1.7 Hoe kan ik punten sparen?

Stap 1: Maak een klantenaccount aan of log in
Om punten te kunnen verzamelen en beloningen te kunnen inwisselen, dien je een klantenaccount aan te maken of in te loggen op je bestaande account op onze eCom-winkel.

Stap 2: Verzamel punten
Zodra je ingelogd bent op je klantenaccount, kun je beginnen met het verzamelen van punten. Er zijn verschillende manieren om punten te verdienen, zoals:

Aanmelden: Verdien je eerste 5 punten als je je aanmeldt

Aankopen doen: Voor elke aankoop die je in onze webshop doet, ontvang je een bepaald aantal punten op basis van de totale bestelwaarde.

Jarig zijn! Ontvang elk jaar een verjaardagsbeloning

Stap 3: Controleer je puntensaldo
Om je puntensaldo te controleren en je voortgang naar beschikbare beloningen te volgen, klik je op de "Beloningen" sectie in je klantenaccount. Hier kun je precies zien hoeveel punten je hebt verzameld en hoe dicht je bij het bereiken van een beloning bent.

Stap 4: Wissel beloningen in
Zodra je voldoende punten hebt verzameld, kun je deze inwisselen voor beloningen. Ga naar de "Beloningen" sectie in je klantenaccount en bekijk welke beloningen beschikbaar zijn. Dit kunnen kortingscodes, gratis producten, exclusieve aanbiedingen of andere voordelen zijn.

Wil je een gratis product inwisselen? Zoek deze dan op in de webshop en voeg deze vervolgens toe aan je winkelwagen. Ga vervolgens naar de winkelwagen en kies het product in het keuzemenu dat zichtbaar is onder het kopje "Beloningen".

Stap 5: Geniet van je beloningen
Gefeliciteerd! Je hebt met succes je punten ingewisseld en je beloning ontvangen. Geniet van de voordelen die je hebt verdiend en vergeet niet dat je altijd verder kunt sparen voor nieuwe beloningen.

Stap 6: Blijf op de hoogte
Houd de nieuwsbrief in de gaten om updates te ontvangen over nieuwe beloningen, speciale promoties of andere exclusieve aanbiedingen die alleen beschikbaar zijn voor leden van ons loyaliteitsprogramma. We houden je graag op de hoogte van alle spannende mogelijkheden om meer punten te verzamelen en te profiteren van geweldige beloningen. 

Ons loyaliteitsprogramma bedoeld is om onze waardering voor jou als klant te tonen. We streven ernaar om je winkelervaring extra speciaal te maken en je te belonen voor je trouw aan onze webshop.

2 Productgerelateerde vragen
2.1 Hoe weet ik of een bepaald product geschikt is voor mijn dier?

Wij hebben bij ieder artikel op onze website staan voor welke diersoorten dit betreffende product geschikt is. Wij beoordelen ieder product op geschiktheid voor de verschillende soorten knaagdieren. Wij nemen hierbij ook het advies van de fabrikant mee. Als leidraad voor het beoordelen van geschiktheid nemen wij de functie van het desbetreffende product. Indien wij aangeven dat een product geschikt is, is deze dus geschikt voor het doel waarvoor deze gemaakt is. Zo wordt bijvoorbeeld een slaaphuisje beoordeeld op zijn functie, dus of een dier hier in kan slapen. Hierbij kijken we naar het formaat van het huisje, dus of het groot genoeg is.

2.2 Wat moet ik doen als een ontvangen product niet naar behoren functioneert?

Stap 1: Maak een foto van de pakbon met daarop zichtbaar de naam van de persoon die de bestelling heeft samengesteld. 
Stap 2: Maak een aantal duidelijke foto's en of video's van het product, waarop duidelijk te zien is wat het probleem is.
Stap 3: Stuur een email naar de klantenservice. Vermeld in de titel het ordernummer. Leg in de mail uit wat het probleem is en voeg de beelden toe in de bijlage.

Wij gaan vervolgens aan de hand van deze informatie beoordelen of het product wel of niet functioneert zoals dat redelijkerwijs verwacht mag worden van het desbetreffende product. Indien het product daadwerkelijk niet naar behoren functioneert nemen wij het product terug en gaan wij het repareren of vervangen. Indien een product door ons wordt teruggenomen waarvan blijkt dat het toch naar behoren functioneert, zijn wij helaas genoodzaakt om de retourkosten in rekening te brengen.

2.3 Wat moet ik doen als ik denk dat mijn drinkflesje niet goed werkt?

Indien u denkt dat uw drinkflesje niet goed werkt zijn er een aantal tips die u kunt uitvoeren om het probleem op te lossen.
Stap 1: Vul het flesje helemaal.
Stap 2: Schud even met het flesje. Het kan zijn dat het balletje in het tuitje vast/klem zit. Door het schudden komt deze los.
Stap 3: Tik met uw vingers tegen het tuitje van het flesje. Bij de meeste drinkflesjes zitten hier twee balletjes in. Er kan een luchtbel tussen de balletjes komen, waardoor het flesje geen water geeft. Door tegen het tuitje te tikken verdwijnt deze luchtbel.
Stap 4: Hang het flesje goed recht. Een scheef flesje kan namelijk makkelijker gaan lekken.
Stap 5: Controleer of het flesje water geeft. Door met uw vinger tegen het balletje aan het tuitje te tikken controleert u of er water uit komt.

Er zit veel verschil in flesjes en de manier van water geven. Het ene flesje geeft heel eenvoudig water en lekt hierdoor (druppelt), het andere flesje geeft minder soepel water. Belangrijk voor een flesje is dat deze water geeft, maar niet leegloopt.

In de volgende twee gevallen is een flesje defect:

 1. Als het geen water geeft
 2. Als het leegloopt

Alle nuances daarbinnen zijn de specifieke eigenschappen van een flesje. Zelfs binnen exemplaren kunnen verschillen voorkomen.

Bent u van mening dat het flesje defect is dan kunt u een email sturen naar de klantenservice. Vermeld in de titel het ordernummer. Dan nemen wij deze terug voor reparatie en het kan zijn dat deze naar de fabrikant moet worden opgestuurd. Deze onderzoekt de oorzaak van het defect i.v.m. de productie. Indien het flesje gerepareerd kan worden, wordt deze weer naar u opgestuurd. Mocht het flesje niet gemaakt kunnen worden dan vervangen wij deze.

Mocht blijken dat het flesje toch naar behoren werkt dan wordt deze gecrediteerd. Het aankoopbedrag wordt dan verrekend met de retourkosten.

2.4 Een product is niet op voorraad, kan ik dit product reserveren?

Helaas is het niet mogelijk om een product te reserveren dat niet voorradig is. U kunt wel via de website bij het desbetreffende product uw email adres achterlaten. Wij sturen u dan een email zodra het product weer op voorraad is.

2.5 Wat is een outlet product?

Een outlet product is een sterk afgeprijsd artikel. De knaagdier producten hebben vaak een schoonheidsfoutje of een missend onderdeel waardoor ze sterk afgeprijsd zijn. De producten zijn echter wel altijd nog functioneel voor het gebruiksdoel.

3 Bestellen
3.1 Hoe kan ik bestellen bij DRD Knaagdierwinkel.nl?

Stap 1: Plaats product(en) in het winkelmandje
Stap 2: Log in of maak een account aan
Stap 3: Voer een bezorgadres in
Stap 4: Kies de manier van verzenden
Stap 5: Kies uw manier van betalen en betaal de producten

3.2 Hoe weet ik wat de verzendkosten van mijn bestelling zijn?

Op de volgende pagina vindt u een gedetailleerd overzicht van de verzendkosten.

3.3 Kan ik de status van mijn bestelling bekijken?

De actuele status van uw bestelling kunt u direct volgen via uw account. Na het plaatsen van uw bestelling, ontvangt u een orderbevestiging op het door u opgegeven e-mailadres. Hierin vindt u een overzicht van uw bestelde producten en een link naar uw order.

3.4 Ik wil mijn bestelling annuleren of wijzigen, kan dat?

Een eenmaal geplaatste en betaalde bestelling kan helaas niet meer gewijzigd of geannuleerd worden.

3.5 Zijn de prijzen op de website inclusief BTW?

Ja, alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW.

4 Betalen
4.1 Hoe kan ik betalen bij DRD Knaagdierwinkel.nl?

U kunt bij ons op veel verschillende manieren betalen, onder andere:

  • Betalen bij afhalen (contant, pin)
  • Vooruitbetalen per Bank
  • iDeal
  • Visa, MasterCard
  • Mistercash
  • SofortBanking
  • Achteraf betalen (Klarna)


Het volledige overzicht kunt u bekijken op de volgende pagina.

4.2 De betaling is mislukt, wat moet ik doen?

Er kan weleens iets misgaan tijdens de betaling, storing bij de bank, saldo tekort etc. Dat is geen enkel probleem! U kunt uw bestelling eenvoudig via uw account voltooien.

4.3 De Klarna betaling is mislukt, wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat een Klarna betaling niet lukt. Klarna maakt gebruik van een eigen automatisch controlesysteem. Als uw betaalverzoek niet wordt goedgekeurd, wordt uw bestelling automatisch geannuleerd. U kunt dit ook terugzien in besteloverzicht binnen uw account.

Als het niet lukt om met Klarna af te rekenen, kunt u het beste contact opnemen met Klarna om te vragen waarom uw betaalverzoek wordt afgekeurd. Wij hebben hier helaas geen inzage in en mogen daar ook geen informatie over ontvangen van Klarna in verband met de AVG.

4.4 Betaal ik veilig bij DRD Knaagdierwinkel.nl?

Ja, wij maken namelijk gebruik van de Secure Sockets Layer (SSL) technologie. Dit is een methode om gegevens die u via internet verstuurt te coderen, zodat alleen de ontvanger ze kan lezen.

4.5 Waar vind ik informatie over mijn facturen en betalingen?

In uw account vindt u betalingsinformatie onder het kopje "Mijn Bestellingen".

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »