Blog over Knaagdieren!

Wat kun je doen tegen bloedluis?

Wat kun je doen tegen bloedluis? Bloedmijt, wetenschappelijk bekend als Dermanyssus gallinae, is een kleine parasiet die voornamelijk vogels en kippen teistert door zich te voeden met hun bloed. Deze indringers vormen echter ook een bedreiging voor andere dieren, waaronder hamsters, en kunnen zelfs mensen aanvallen. Laten we eens dieper ingaan op deze hinderlijke parasiet en hoe we ermee om kunnen gaan.

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen Luizen zijn groter dan mijten en dus met goede ogen, of een loep zichtbaar in de vacht. Ze zijn grijs en enkele millimeters groot. Ze bewegen een stuk trager dan bijvoorbeeld vlooien. Als jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager luizen heeft, hoef je niet bang te zijn dat je er zelf ook last van krijgt. De luizen van dieren gaan niet over op mensen. Als je meerdere (soorten) knaagdieren bij elkaar houdt, is het wel verstandig ze allemaal te behandelen.

Stimuleren en Leren met Knaagdieren en Konijnen op Werelddenkdag

Stimuleren en Leren met Knaagdieren en Konijnen op Werelddenkdag Op deze Werelddenkdag willen we de geest stimuleren, niet alleen bij onszelf maar ook bij onze geliefde knaagdieren en konijnen! Samen leuke activiteiten ondernemen met je huisdier is niet alleen plezierig, het kan ook een geweldige manier zijn om hun intelligentie te ontdekken en te ontwikkelen. Laten we eens dieper ingaan op hoe we training en foerageerspel kunnen gebruiken om de band tussen ons en onze pluizige vrienden te versterken.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »