Blog over Knaagdieren!

Myiasis Madenziekte bij het konijn

Myiasis Madenziekte bij het konijn Het warme weer brengt niet alleen zonneschijn en vrolijkheid met zich mee, maar ook enkele gevaren voor onze geliefde huisdieren. Een van de meest angstaanjagende bedreigingen voor konijnen tijdens deze hete dagen is de verraderlijke aandoening die bekend staat als myiasis, ook wel bekend als madenziekte. Deze ziekte, veroorzaakt door de groene vleesvlieg, kan niet alleen pijnlijk zijn voor onze pluizige vrienden, maar ook fataal als deze niet snel wordt behandeld.

Bodemmatten en Plasmatten voor Gelukkige Cavia's

Bodemmatten en Plasmatten voor Gelukkige Cavia's Cavia's, die schattige kleine knaagdieren, zijn een genot om in huis te hebben. Ze brengen vreugde en gezelligheid in ons leven, en als liefhebber van deze harige vrienden, wil je natuurlijk het allerbeste voor ze. Een van de manieren waarop je voor jouw cavia's kunt zorgen, is door ze een comfortabele en hygiënische leefomgeving te bieden. Dat is waar bodemmatten en plasmatten in het spel komen. In deze uitgebreide blog zullen we ons verdiepen in het gebruik van deze matten voor cavia's en zullen we je vertellen waarom ze van onschatbare waarde zijn voor zowel de cavia's als hun eigenaren. Deze gids is speciaal geschreven voor beginnende cavia-liefhebbers die willen begrijpen hoe ze het welzijn van hun harige metgezellen kunnen verbeteren.

Terrariums voor Hamsters & Gerbils en hoe belangrijk luchtcirculatie is

Terrariums voor Hamsters & Gerbils en  hoe belangrijk luchtcirculatie is Terrariums bieden een prachtige manier om kleine knaagdieren, zoals hamsters en gerbils, een comfortabele en natuurlijke leefomgeving te bieden. Ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar spelen ook een cruciale rol bij het handhaven van het welzijn van de gehuisveste dieren. Een van de geavanceerde kenmerken van de Black Scape terrariums is het doordachte ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat de lucht in het terrarium voortdurend in beweging is. Maar hoe werkt dit systeem precies? Laten we dieper in de details duiken en de magie achter de luchtcirculatie ontrafelen.

Konijnen en Cavia's in de Winter: Binnen en Buiten

Konijnen en Cavia's in de Winter: Binnen en Buiten Terwijl de winter in volle gang is, hebben konijnen die gewend zijn aan koude temperaturen een dikke wintervacht ontwikkeld. Zelfs degenen die binnen overwinteren, worden beïnvloed door klimaatverandering, zoals verwarmingslucht. In deze blog leggen we uit hoe je je geliefde huisdieren kunt ondersteunen tijdens de wintermaanden.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »