Alles voor uw Konijn in de Konijnen Webshop!

Bent u op zoek naar Konijnen artikelen en benodigdheden? Dan bent u bij DRD Knaagdierwinkel® op het juiste adres! U vindt bij ons een ruim assortiment konijnen artikelen, zoals konijnenvoer, konijnenspeelgoed, konijnenhuizen, konijnen nestmateriaal, konij
Lees meer

De Konijnen Webshop voor al uw Konijnen artikelen & benodigdheden!

konijnen webshop, konijne n artikelen en benodigdhedenAls u op zoek bent naar konijnen artikelen en benodigdheden dan bent u bij onze Konijnen Webshop op het juiste adres! U vindt bij ons een ruim assortiment konijnen artikelen, zoals konijnenvoer, konijnenspeelgoed, konijnenhuizen, konijnen nestmateriaal, konijnen knaagmateriaal, konijnen bodembedekking en nog veel meer.

Konijnen zijn één van de meest populaire huisdieren en dat is ook geen wonder want het zijn hele leuke huisdieren!

Konijnen zijn actieve, intelligente en sociale dieren die altijd samen gehouden moeten worden. Konijnen die samen gehouden worden kunnen hun natuurlijke sociale gedrag vertonen en dat is schitterend om te zien. Ze verzorgen elkaar, spelen met elkaar en zoeken elkaar echt op voor aandacht. Het is bijzonder mooi om te zien hoe ze met elkaar om gaan! Lees hier de konijnen informatie!

Heeft u konijnen als huisdier?

Dan heeft u natuurlijk voer nodig! Het basisvoer voor konijnen is hooi en dit moet altijd beschikbaar zijn. Wij hebben veel verschillende soorten hooi in ons assortiment, van Timothy hooi tot hooi met verschillende soorten kruiden, groentes of bloemen. Zo is er voor ieder konijn wel iets wat hij lekker vindt. Naast hooi hebben konijnen een complete brok nodig. Wij bieden voeding aan van verschillende merken en binnen deze merken weer verschillende varianten. Zo maken wij het mogelijk om voor ieder konijn een juiste brok te kunnen vinden. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor voerbakjes, drinkflessen en hooiruifen. Aanvullend aan het hooi en de brok kunnen kruiden worden gevoerd. Kruiden zijn voor konijnen ontzettend gezond en iedere soort heeft weer een eigen specifieke werking. Natuurlijk mogen de konijnen af en toe wel een beetje verwend worden. Daarvoor hebben we een groot assortiment aan konijnen snacks. Snacks kunnen ook erg goed gebruikt worden om met konijnen te trainen!

Knagen en spelen

Ondanks dat konijnen eigenlijk geen knaagdieren zijn hebben ze wel een grote knaagbehoefte. Om in de knaagbehoefte te voorzien hebben wij verschillende soorten knaagmateriaal. Het aanbieden van knaagmateriaal voorkomt bovendien dat de konijnen hun verblijf kapot gaan knagen. Om de konijnen lekker bezig te houden hebben we veel speeltjes in ons assortiment. Het aanbod varieert van simpel speelgoed waar de konijnen zichzelf mee kunnen vermaken tot trainingsspellen waarbij u als eigenaar veel interactie heeft met uw dier.

Schuilen en graven

In het wild graven konijnen holen in de grond waar ze zich kunnen verschuilen. Omdat dit meestal in onze verblijven niet mogelijk is, hebben konijnen een schuilhuisje nodig. Wij hebben verschillende soorten huisjes. Sommige huisjes hebben een plat dak waar de konijnen ook bovenop kunnen zitten. Voor konijnen is het prettig als een schuilhuisje meerdere ingangen heeft (net zoals een hol onder de grond, deze bestaat ook altijd uit meerdere ingangen). Met een huisje hebben de konijnen dus een schuilplek. Echter hebben ze nog wel vaak behoefte om te graven. We kunnen in deze behoefte voorzien door de konijnen een graafbak aan te bieden. 

Inrichting verblijf

konijnIn het verblijf hebben konijnen bodembedekking nodig om lekker op te kunnen liggen. We hebben verschillende soorten bodembedekkers in ons assortiment, variërend van stro tot zacht katoen. Voor konijnen die binnen worden gehouden worden vaak bodemmatten gebruikt. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Om de konijnen extra te verwennen hebben we kussens en manden. Bovendien hebben we verschillende plateaus en ladders om het verblijf extra leuk te maken. Konijnen kunnen erg goed zindelijk worden gemaakt. Vooral voor binnenkonijnen is dit erg prettig. Wij hebben verschillende soorten toiletten en toiletbedding. Om een mooi verblijf samen te kunnen stellen hebben we zowel binnen- als buitenrennen.

Om het verblijf schoon en fris te houden hebben we speciale schoonmaakmiddelen die uiteraard veilig zijn om in het konijnenverblijf gebruikt te worden. Ook voor verzorgings- en gezondheidsproducten kunt u bij ons terecht. Voor de warme zomerdagen hebben we onder andere koelstenen en icepods. Uiteraard zullen konijnen af en toe vervoerd moeten worden (bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dierenarts). Hiervoor hebben we transportboxen in verschillende formaten en kleuren.

Tot slot hebben we voor de konijnen baasjes leuke gifts en interessante boeken.

Alle informatie op een rijtje

In onderstaande tabel hebben wij alle informatie over het  konijn overzichtelijk voor u weergegeven.

  Binnenkonijnen

Buitenkonijnen

Verblijf
Minimale maat 

Koppel dwergkonijnen 5m2
tot 1,7 kg

Koppel kleine konijnen 7m2
1,7 tot 3 kg

Koppel middelgrote konijnen 8,5m2
3 tot 5 kg

Koppel grote konijnen 10m2
vanaf 5 kg

Koppel dwergkonijnen 5m2
tot 1,7 kg

Koppel kleine konijnen 7m2
1,7 tot 3 kg

Koppel middelgrote konijnen 8,5m2
3 tot 5 kg

Koppel grote konijnen 10m2
vanaf 5 kg

Verblijf
Veiligheid

Ontsnappen voorkomen

Ontsnappen voorkomen en roofdieren buiten houden

Let op: steenmarters zijn erg lastig buiten te houden

Bodembedekking
Soort

Zindelijk: alleen toiletbedding nodig

Niet zindelijk: op de plekken waar de behoefte wordt gedaan 

Alleen in het nachthok

's winters stro

Bodemlaag
Hoogte min.

5 cm

5 cm 

's winters iets meer 

Nestmateriaal
Nodig ja/Nee
Nee Nee
Verschonen

Wekelijks 

Toilet: dagelijks

Wekelijks

Toilet: dagelijks

Huisje
of verstopplekje

Meerdere
Minimaal 1 groter huisje
Meerdere
Minimaal 1 groter huisje
Speelgoed
Soort en doelVerstoppen, knagen,
ontdekken, graven, tunnels
Verstoppen, knagen,
ontdekken, graven, tunnels

Verrijking
In de vorm van
Graafbak, voedselverrijking Graafbak, voedselverrijking
Drinken
Toedienen via

Fles/bakje

Fles/bakje

In de winter bevriezing voorkomen

Preventie
Parasiet, worm

Niet nodig om preventief te behandelen,
enkel bij symptomen

Niet nodig om preventief te behandelen,
enkel bij symptomen

Opletten op slakken, deze kunnen wormen bij zich dragen

Myiasis: Let op de groene vlieg, deze kan eitjes leggen in de vacht

Levenswijze
Samen of alleen
Sociaal

Konijnen zouden altijd samen met minimaal 1 soortgenoot gehouden moeten worden. De ervaring heeft ons geleerd dat een koppel van een gecastreerde ram en een gecastreerde voedster het beste werkt. 
Sociaal

Konijnen zouden altijd samen met minimaal 1 soortgenoot gehouden moeten worden. De ervaring heeft ons geleerd dat een koppel van een gecastreerde ram en een gecastreerde voedster het beste werkt. 

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »