Basis Hamsterscape 100 x 40 cm

De Basis Hamsterscape is een instap scape die je als basis kunt gebruiken. Een dik pak bodembedekking met een ondersteunende constructie door middel van een plateau, een looprad en ruim huis geven de scape de basis die het nodig heeft. Het terrarium is ee

Basis Hamsterscape 100 x 40 cm #1

De Basis Hamsterscape is een instap scape die je als basis kunt gebruiken. Een dik pak bodembedekking met een ondersteunende constructie door middel van een plateau, een looprad en ruim hamsterhuis geven de scape de basis die het nodig heeft. Het terrarium is een een 100 x 40 x 40 cm terrarium met tralies. Deze scape is geschikt voor een dwerghamster.

Katoen en Katoen

We hebben voor deze scape gekozen voor katoen bodembedekking. Deze bodembedekker absorbeert erg goed, neemt luchtjes op en maakt het graven van tunneltjes mogelijk. Met name de tunneltjes zijn eenvoudig te graven en blijven goed staan. Vooral als de dieren de tunnels tegen het glas aan maken kan er echt meegekeken worden met de binnenkant.

Gedroogd Mos

Het gedroogde mos heeft enerzijds een decoratieve functie, maar anderzijds kan het ook gebruikt worden als nestmateriaal voor de dieren. Ze kunnen naar behoefte stukjes mos plukken en naar hun nestje meenemen. Wilt u liever niet dat de hamstertjes het mos mee plukken, geef de dieren dan extra nestmateriaaal zodat ze het mos met rust laten. In het algemeen graven ze zich eronder en laten ze het mos liggen.

Houten Looprad

We hebben hier gebruik gemaakt van het Forest Looprad. Dit is een robuust looprad van het merk Trixie. Hout heeft als groot voordeel dat de nageltjes ook slijten als de dieren over het oppervlak lopen. Een nadeel is dat hout een natuurproduct is en kan werken. Mocht u een "loopradjesplasser" in huis hebben dan is de CSI Spray een goede tip! Het looprad is 20 cm, dat is een goed formaat voor een muis en een dwerghamster. Voor een Syrische Hamster (Goudhamster) is een looprad vanaf 28 cm goed.

Houten Iglo Huis

Wij adviseren in ieder geval één huisje in het verblijf te plaatsen. Veel hamstertjes vinden het fijn om zich in te graven, maar als ze boven de grond zijn willen ze ook graag schuilplaatsen hebben waar ze zich in geval van nood even snel kunnen verstoppen. Het is goed om te weten dat huisjes de dieren een gevoel van veiligheid geven en een dier dat zich veilig voelt zal rustiger zijn en meer open staan naar zijn verzorger toe.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »