Kooien voor Chinchilla's

4
Een Chinchillakooi moet vooral ruim en wat hoger zijn. Chinchilla's houden van springen en klimmen dus een iets hogere kooi is heel fijn voor ze. Alle kooien zijn voorzien van plateaus, zodat de dieren meerdere zitplekken hebben. Chinchilla's vinden het n
Lees meer
Sorteren op:

Chinchillakooien voor Chinchilla's bestel je eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel!

Een Chinchillakooi moet vooral ruim en wat hoger zijn. Chinchilla's houden van springen en klimmen dus een iets hogere kooi is heel fijn voor ze. Alle kooien zijn voorzien van plateaus, zodat de dieren meerdere zitplekken hebben. Chinchilla's vinden het namelijk erg prettig om iets hoger op een plateau te zitten.

Hoe groot moet de Chinchilla kooi zijn?

Een goede Chinchilla kooi is minimaal 1,5 m hoog en heeft een diepte van 50 cm. Chinchilla's zijn sociale dieren die het liefste samen in een groep leven. Ze moeten dus altijd met minimaal twee dieren gehouden worden. Hoe meer deren er aanwezig zijn hoe groter de kooi moet zijn. 

Hoe kun je Chinchilla's meer beweging geven?

Chinchilla's houden van rennen. In de kooi kunnen ze wel lekker springen en rondlopen, maar echt even een sprintje trekken dat kan niet. Wij adviseren daarom de Chinchilla's dagelijks even los te laten in een "chinchilla-proof" kamer of om een looprad aan te schaffen voor de dieren zodat ze hun energie echt kwijt kunnen. Wij hebben speciale loopradjes voor Chinchilla's. Deze zijn groot genoeg en zijn gemaakt van 100% knaagvast aluminium.

chinchilla kooienchinchilla kooien in de chinchilla webshop

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »