Basisinrichting voor de Degoe

Degoes zijn echte groepsdieren en moeten altijd samen met soortgenoten gehouden worden. In het wild leven degoes in grote groepen. Ze zijn actief en klimmen, klauteren en graven. Degoes zijn geen knuffeldieren maar kunnen wel handtam worden gemaakt.

Degoes zijn echte groepsdieren en moeten altijd samen met soortgenoten gehouden worden. In het wild leven degoes in grote groepen. Ze zijn actief en klimmen, klauteren en graven. Degoes zijn geen knuffeldieren maar kunnen wel handtam worden gemaakt.

Bodembedekking 

In het wild graven degoes hele gangenstelsels. Om de degoes de mogelijkheid tot graven te geven gebruiken we als bodembedekking Katoen & Katoen. In deze bodembedekking blijven de tunnels mooi staan. We raden een laag aan van ten minste 20/30 cm diep, maar hier geldt hoe meer hoe leuker!

Schuilhuisje

Hoewel degoes groepsdieren zijn, vinden ze het wel prettig om zich terug te kunnen trekken. We raden aan om voor ieder dier minimaal één schuilplaats beschikbaar te hebben. De Trixie Houten Boomschors Tunnel is een leuke schuilplaats waar de degoes ook overheen kunnen klimmen. Als tweede schuilplaats is het Rodipet Degoe Huis Graniet 33 cm ontzettend leuk! Dit is een ruim huis met twee openingen en een afneembaar granieten dak. Het granieten dak biedt verkoeling op warme zomerdagen. 

Nestmateriaal

In de natuur verzamelen degoes van alles om mee te nemen naar hun nestje. Ze hebben dus ook nestmateriaal nodig. Het Hemp Nestmateriaal is gemaakt van hennepvezel, biedt bescherming tegen tocht en geeft een wollige warmte. 

Klimmen en klauteren

Degoes houden van klimmen en klauteren. Het Hoekplateau Blank met Rand kan op verschillende plekken in het verblijf aan de tralies worden bevestigd. Het plateau is verkrijgbaar in 17, 30 en 40 cm. Het is leuk om meerdere plateau in verschillende maten te gebruiken. Naast plateau's is een Wijrank heel erg leuk om op te klauteren. Het is wel belangrijk dat deze goed stevig in het verblijf staat. De XL variant is een prachtig klimtoestel voor de degoes! 

Voer

Degoes hebben een voeding nodig die specifiek is afgesteld op de voedingsbehoefte van de degoe. Belangrijk is dat de voeding vetarm is. In de natuur eten degoes grassen, zaden en dorre plantendelen. Ze zijn daardoor gewend aan schaarse voeding. Het Care+ Degoevoer van Beaphar bestaat uit een alles in één brok. Dit voorkomt selectief eetgedrag. Eén degoe heeft ongeveer 10-15 gram voeding per dag nodig. 

Voerbak

De brokken kunnen het beste aangeboden worden in een voerbak. Zo is het voor de degoe duidelijk waar het voer wordt aangeboden en raakt de voeding niet vervuild. Het Trixie Keramisch Voerbakje 10 cm is verkrijg baar in 4 verschillende kleuren. Het is leuk om voor iedere degoe een eigen voerbak in een eigen kleur te hebben. 

Hooi

Naast het voeren van brok is hooi ontzettend belangrijk. Degoes moeten onbeperkt hooi tot hun beschikking hebben. Dit is essentieel voor de spijsvertering en slijtage van het gebit. De vezels uit het hooi zijn absoluut noodzakelijk voor de spijsvertering. Daarnaast zorgt het malen van het hooi ervoor dat de altijd doorgroeiende kiezen kunnen afslijten. Heel belangrijk is dus dat de degoes altijd beschikking hebben tot hooi! Het Alpenweidehooi van Vitakraft bevat een natuurlijk gehalte aan smakelijke kruiden. Dit hooi wordt over het algemeen erg goed gegeten. 

Hooiruif 

Het hooi bieden we aan in een hooiruif. De hooiruif zorgt ervoor dat het verblijf geen rommeltje wordt. De Trixie Metalen Hooiruif om op te hangen 20 cm met dakje zorgt er direct voor dat de degoes niet van bovenaf in de hooiruif kunnen springen. De hooiruif is gemaakt van knaagvast materiaal. 

Drinkfles 

Uiteraard moet er altijd vers drinkwater aanwezig zijn voor de degoes. Degoes zijn echte knagers en moeten daarom een knaagvaste vles hebben. De Trixie Glazen Drinkfles 500 ML is groot genoeg voor meerdere degoes en kan niet kapot geknaagd worden. 

Knaagmateriaal

Degoes zijn echte knagers, ze knagen dan ook echt overal aan. Dit doen ze echter niet zomaar. Ze hebben zo'n grote knaagbehoefte omdat de tanden hun hele leven doorgroeien. Het is daarom erg belangrijk om voldoende knaagmateriaal aan te bieden om zo gebitsproblemen te voorkomen. De Back to Instinct Kruiden Knaag Wortel van JR Farm is een harde beukenwortel die extra aantrekkelijk is gemaakt met smakelijke kruiden. Daarnaast zijn wilgentakken erg gezond om lekker aan te knabbelen. 

Zandbak

Degoes hebben een zandbak met chinchillazand nodig. Dit gebruiken ze om hun vacht schoon te maken. De Zandbak Groen Chinchilla & Degoe is gemaakt van zink en is knaagvast. Door de hoge rand belandt er zo min mogelijk zand naast de zandbak. De zandbak kan gevuld worden met Chinchillazand van Witte Molen. 

Looprad

Een looprad geeft de degoes de mogelijkheid om lekker te kunnen rennen. Een degoe heeft een looprad nodig met een diameter van minimaal 33 cm. Het Aluminium Looprad is van zeer hoge kwaliteit. Het looprad draait soepel en stil en is 100% knaagvast. Uitermate geschikt voor degoes dus! 

Snacks

Natuurlijk willen we de degoes ook af en toe een beetje verwennen. Wees wel altijd heel voorzichtig met het aanbieden van snacks. Geef geen suikerhoudende producten en ook liever geen fruit. Je overvoert degoes al heel snel met als gevolg dat de degoes te dik worden en spijsverteringsproblemen zullen krijgen. De Degoe Snack van JR Farm is een mengeling van verantwoorde tussendoortjes. 

Speeltjes

Degoes zijn actieve dieren en zijn graag bezig. Ze houden van speelgoed waar ze lekker aan kunnen knabbelen. De Natural Living Wilgenbal van Trixie is gemaakt van 100% wilg en gaat verveling tegen. De Degoes zullen het balletje helemaal slopen. Plezier gegarandeerd! 

Met deze spulletjes heb je een goede basisinrichting voor jouw degoes. Uiteraard kun je om de zoveel tijd te inrichting aanpassen of andere dingen toevoegen. Onderstaand kun je de producten bekijken en heel eenvoudig bestellen wat je leuk vindt. Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig bij de inrichting van het chinchillaverblijf? We horen het graag!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »