Blog over Knaagdieren!

Stimuleren en Leren met Knaagdieren en Konijnen op Werelddenkdag

Stimuleren en Leren met Knaagdieren en Konijnen op Werelddenkdag Op deze Werelddenkdag willen we de geest stimuleren, niet alleen bij onszelf maar ook bij onze geliefde knaagdieren en konijnen! Samen leuke activiteiten ondernemen met je huisdier is niet alleen plezierig, het kan ook een geweldige manier zijn om hun intelligentie te ontdekken en te ontwikkelen. Laten we eens dieper ingaan op hoe we training en foerageerspel kunnen gebruiken om de band tussen ons en onze pluizige vrienden te versterken.

Het belang van Hooi voor Herbivoren

Het belang van Hooi voor Herbivoren Zoals hun naam al aangeeft, eten herbivoren alleen vegetatie. Voor ons is een dieet van vezelig plantaardig materiaal lastig om te verteren, maar herbivoren hebben een zeer gespecialiseerd spijsverteringsstelsel. Deze is echter ook kwetsbaar, wat betekent dat onze kleine herbivoren een vezelrijke voeding nodig hebben om ze in topconditie te houden.

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen Luizen zijn groter dan mijten en dus met goede ogen, of een loep zichtbaar in de vacht. Ze zijn grijs en enkele millimeters groot. Ze bewegen een stuk trager dan bijvoorbeeld vlooien. Als jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager luizen heeft, hoef je niet bang te zijn dat je er zelf ook last van krijgt. De luizen van dieren gaan niet over op mensen. Als je meerdere (soorten) knaagdieren bij elkaar houdt, is het wel verstandig ze allemaal te behandelen.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »