Blog over Knaagdieren!

Wat is Hamssterscaping?

Wat is Hamssterscaping? Als je ooit een hamster hebt gehad, weet je dat deze kleine wezentjes nieuwsgierig en energiek zijn. Ze zijn constant op zoek naar avontuur in hun omgeving. Maar laten we eerlijk zijn, een standaard hamsterkooi kan al snel saai worden, zowel voor de hamster als voor jou. Gelukkig is er een leuke en creatieve oplossing: hamsterscaping.

Wat kun je doen tegen bloedluis?

Wat kun je doen tegen bloedluis? Bloedmijt, wetenschappelijk bekend als Dermanyssus gallinae, is een kleine parasiet die voornamelijk vogels en kippen teistert door zich te voeden met hun bloed. Deze indringers vormen echter ook een bedreiging voor andere dieren, waaronder hamsters, en kunnen zelfs mensen aanvallen. Laten we eens dieper ingaan op deze hinderlijke parasiet en hoe we ermee om kunnen gaan.

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen Luizen zijn groter dan mijten en dus met goede ogen, of een loep zichtbaar in de vacht. Ze zijn grijs en enkele millimeters groot. Ze bewegen een stuk trager dan bijvoorbeeld vlooien. Als jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager luizen heeft, hoef je niet bang te zijn dat je er zelf ook last van krijgt. De luizen van dieren gaan niet over op mensen. Als je meerdere (soorten) knaagdieren bij elkaar houdt, is het wel verstandig ze allemaal te behandelen.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »