Alles voor uw Gerbil in de Gerbil Webshop!

Bent u op zoek naar Gerbil artikelen en benodigdheden? Dan bent u bij DRD Gerbil Webshop op de juiste plaats. U vind bij ons een ruim assortiment Gerbil artikelen, zoals gerbilvoer, speelgoed, huisjes, nestmateriaal, knaagmateriaal, loopradjes en nog...
Lees meer

gerbil knaagdier specialist

Koop alles voor uw Gerbil eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel® De Gerbil Webshop voor uw Gerbil!

Bent u op zoek naar Gerbil artikelen en benodigdheden? Dan bent u bij DRD Gerbil Webshop op de juiste plaats. U vind bij ons een ruim assortiment Gerbil artikelen, zoals gerbilvoer, speelgoed, huisjes, nestmateriaal, knaagmateriaal, loopradjes en nog veel meer. Bestellen gaat eenvoudig en snel in de DRD Gerbil Webshop.

De gerbil is een klein granivoor (zaadetend) zoogdier en behoort tot de orde van de knaagdieren. Hij is zeer sociaal en leeft in de natuur in gezinsverband. Ook als huisdier mogen ze niet alleen worden gehouden. De gerbil is dag en nacht actief en heeft een levensverwachting van 3 tot 4 jaar. Hij heeft een lichaamslengte van 10 tot 12 cm en een gewicht van ongeveer 70 tot 130 g.

De Mongoolse gerbil leeft in steppengebied, halfwoestijnen en woestijnen in het zuidoosten van Mongolië alsook in het aangrenzende Rusland en in China. Hij verblijft graag in velden en weiland. Daar graaft hij ondergrondse tunnels en maakt hij nesten en voorraadkamers. Gerbils hebben hun eigen nutritionele behoeften.

Gerbils zijn nieuwsgierige en erg snelle diertjes. Ze zijn ’s nachts en tijdens schemer actief. Dit maakt ze vooral geschikt voor mensen die overdag werken. Gerbils zijn niet echt knuffeldieren, ze zijn vooral heel erg leuk om naar te kijken. Oorspronkelijk komt de gerbil uit Noord Afrika en Azië. Daar leven ze in warme, droge gebieden. Overdag zoeken ze in hun hol beschutting voor de warmte.  Gerbils kunnen met een goede verzorging ongeveer 3 tot 5 jaar oud worden.

Verschillende Gerbil soorten

Mongoolse gerbil: De Mongoolse gerbil is de bekendste en populaire gerbilsoort. De Mongoolse gerbil leeft in de natuur in familiegroepen en moet daarom altijd samen met minimaal één soortgenoot worden gehouden. De Mongoolse gerbil heeft een lange, behaarde staart met aan het uiteinde een pluimpje.

Perzische gerbil: De Perzische gerbil is groter dan de Mongoolse gerbil ze kunnen ook iets ouder worden, 6 tot 8 jaar. De staart is lang, behaard en heeft een donkere kwast aan het uiteinde. Perzische gerbils zijn groepsdieren met moeten altijd samen worden gehouden met minimaal één soortgenoot.

Dikstaartgerbil: De dikstaartgerbil heeft iets kortere pootjes dan de andere gerbilsoorten. Zoals de naam al zegt heeft de dikstaartgerbil een dikke staart. De staart is ongeveer 4 tot 6 cm lang. Dit is een stuk korter dan bij de andere gerbilsoorten. De dikstaartgerbil is erg territoriaal en kan het beste alleen worden gehouden.

Hanteren van de Gerbil

Probeer de gerbils als ze overdag liggen te slapen zoveel mogelijk met rust te laten. Een gerbil kan opgepakt worden door deze rustig van onderen op te scheppen. Een benadering van bovenaf kan voor het dier bedreigend overkomen. Gerbils worden over het algemeen niet graag geaaid. Ze zullen echter niet snel bijten.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »