Alles voor uw Gerbil in de Gerbil Webshop!

Gerbil artikelen en benodigdheden? Dan bent u bij DRD Gerbil Webshop op de juiste plaats. U vindt bij ons een ruim assortiment Gerbil artikelen, zoals gerbil voer, speelgoed, huisjes, nestmateriaal, knaagmateriaal, loopradjes en nog...
Lees meer

Koop alles voor uw Gerbil eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel® - De Gerbil Webshop die uw knaagdierhart sneller laat kloppen!

Ben je op zoek naar Gerbil-spulletjes en benodigdheden? Zoek niet verder, want bij ons in de Gerbil Webshop zit je goed! We hebben een enorm assortiment aan Gerbil-goodies voor je klaarliggen. Van overheerlijk Gerbilvoer dat zelfs de meest kieskeurige Gerbil zal doen watertanden, tot Gerbil zand & zandbakjes waar je Gerbils zich als ware strandgangers kunnen uitleven. En natuurlijk hebben we ook gezellige Gerbil huisjes, knaagwaardig materiaal, Gerbil-proof loopradjes voor eindeloos sportplezier, en nog veel meer. Het bestellen is net zo gemakkelijk en snel als het rennen van een opgewonden Gerbil in zijn rad!

Welke verschillende Gerbilsoorten zijn er?

Wist je trouwens dat er een bont gezelschap aan Gerbilsoorten bestaat?

  1. Mongoolse Gerbil: De superster onder de Gerbils! Deze charismatische kleine knaagdiervriend is veruit de populairste Gerbilsoort als huisdier. Met zijn sociale aard en gezellige levensstijl in een hecht gezin, verovert de Mongoolse Gerbil de harten van Gerbil-fans overal ter wereld. Met een lichaamslengte van 10 tot 12 cm en een gewicht van 70 tot 130 g, brengt hij vreugde en plezier in huis voor zo'n 3 tot 4 jaar.

  2. Dikstaartgerbil: De Gerbil met een weelderige staart om jaloers op te zijn! Deze Gerbilsoort heeft een unieke bouw en, je raadt het al, een opvallend dikke staart. Zijn staart fungeert als een opslagplaats voor vet en vocht, waardoor hij er een tikkeltje "dikstaartig" uitziet. De Dikstaartgerbil heeft ook een ander dieet dan zijn Mongoolse neefjes en nichtjes - hij smult graag van insecten. Dus naast zijn hoofdvoer, geef hem gerust ook een smakelijke (gedroogde) insectenmix. Deze Gerbil is een territoriumkoning en voelt zich het beste als hij als enige heerser in zijn rijk vertoeft.

  3. Perzische Gerbil: De aristocraat onder de Gerbils! Deze Gerbilsoort is groter dan zijn Mongoolse familieleden en kan een respectabele leeftijd van 6 tot 8 jaar bereiken. Met zijn lange, harige staart die eindigt in een donkere kwast, straalt de Perzische Gerbil pure elegantie uit. Ze zijn groepsdieren en hebben altijd gezelschap van minstens één soortgenoot nodig. Een eenzame edelman in zijn paleis is natuurlijk geen optie!

  4. Bleke Gerbil - Egyptische Gerbil: De mysterieuze charmeur! Deze Gerbilsoort staat ook bekend als de "Bleke Gerbil" en heeft een intrigerend uiterlijk. Met een zachte, grijze vacht en een vriendelijke persoonlijkheid is hij een favoriet onder Gerbil-liefhebbers. Hoewel hij iets kleiner is dan de Mongoolse Gerbil, maakt hij dat goed met zijn charme en charisma.

Hoe moet je een Gerbil hanteren?

Laten we het hebben over de delicate kunst van het hanteren van Gerbils. Het is als het omgaan met royalty, maar dan met een fluffy twist! Als je Gerbils overdag lekker aan het dutten zijn, is het verstandig om ze zoveel mogelijk met rust te laten. Ze hebben tenslotte hun schoonheidsslaapje nodig, net als alle diva's in de knaagdierenwereld.

Maar stel dat je Gerbil wakker is en je wilt hem even oppakken, wat doe je dan? Nou, we hebben hier een kleine truc voor je! Het geheim zit 'm in het subtiele spel van optillen. Je wilt niet dat je Gerbil denkt dat er een gigantische roofvogel op hem afkomt vanuit de lucht. Dus vermijd de benadering van bovenaf, tenzij je wilt dat je kleine vriendje denkt dat hij de hoofdrol speelt in een spannende actiefilm.

In plaats daarvan, pak je Gerbil als een ware meester op door hem rustig van onderen op te scheppen. Het is als het serveren van een perfect opgemaakt bordje knaagdiervoer. Voorzichtig en met liefde. Hierdoor voelt je Gerbil zich veilig en gewaardeerd, en wie houdt er nou niet van zich gewaardeerd voelen?

Nu, laten we eerlijk zijn, Gerbils zijn niet bepaald fan van knuffelsessies. Ze zijn meer van het "blijf-van-mijn-lijf" type, en dat moeten we respecteren. Dus, hoewel je ze niet echt kunt aaien zoals een pluizige puppy, hoef je je geen zorgen te maken dat ze je vingers als een smakelijke snack beschouwen. Ze zijn meer van het vreedzame soort en zullen niet snel bijten.

Dus onthoud, wanneer je je Gerbil optilt, doe het met de gratie van een ballerina en de precisie van een operatieve chirurg. Ze zullen je bedanken met hun schattige Gerbil-blikken en misschien zelfs een zachte piep van waardering. Geniet van je tijd met deze kleine harige wezentjes en wees de beste Gerbil-handler die de knaagdierenwereld ooit heeft gezien!

Het Gerbilverblijf ruim en geschikt om te graven

De Gerbil is een echte knager en een gronddier! Daarom is het belangrijk dat de kooi 100% knaagvast is en niet te hoog. Daarnaast zijn het sociale groepsdieren en hebben ze veel ruimte nodig om te graven, springen en spelen. De Gerbilkooi dient daarom geschikt te zijn voor minimaal twee Gerbils en een afmeting te hebben van minimaal 100 x 50 cm. Het Gerbilverblijf hoeft dus niet hoog te zijn, maar moet vooral een ruim oppervlak hebben. Bij DRD Gerbil Webshop hebben wij daar rekening mee gehouden, zodat u zorgeloos een geschikte Gerbil kooi kunt kiezen!

Alle Gerbil informatie op een rijtje

Oké, laten we alle Gerbil-informatie eens netjes op een rijtje zetten, alsof we de koningen en koninginnen van de Gerbil-wereld zijn!

In de magische tabel hieronder hebben we alle belangrijke details over Gerbils verzameld, zodat je in één oogopslag alles kunt vinden wat je nodig hebt. We hebben zelfs de vier meest populaire Gerbilsoorten naast elkaar gezet, alsof ze een eigen Gerbil-conferentie hebben!

Hier komt de grandioze tabel met alle belangrijke Gerbil-informatie:

 

Mongoolse Gerbil

Dikstaartgerbil

Perzische
Gerbil

Egyptische
Gerbil

Verblijf
LxB samen min.

5000 cm2
100 x 50 cm
4000 cm2
100 x 40 cm
5000 cm2
100 x 50 cm
5000 cm2
100 x 50 cm
Bodembedekking
Soort

Graafbaar Graafbaar Graafbaar Graafbaar
Bodemlaag
Hoogte min.

25/40 cm 25/40 cm 25/40 cm 25/40 cm
Voeding

Volwaardig Gerbilvoer De Dikstaartgerbil is van nature ook een insecteneter, naast een volwaardig Gerbilvoer is het daarom noodzakelijk om (gedroogde) insecten bij te voeren.

Volwaardig Gerbilvoer Volwaardig Gerbilvoer
Nestmateriaal

Ja Ja Ja Ja
Verschonen
Verblijf na c.a.

8 - 12 weken
Afhankelijk van de groepsgrootte
8 - 12 weken 8 - 12 weken
Afhankelijk van de groepsgrootte

8 - 12 weken
Afhankelijk van de groepsgrootte
Looprad
Diameter min.

30 cm 25/30 cm 30 cm 30 cm
Huisje
of verstopplekje


Meerdere,
afhankelijk van groepsgrootte.
Minimaal 1 groter huisje
Meerdere
Minimaal 1 groter huisje
Meerdere,
afhankelijk van groepsgrootte.
Minimaal 1 groter huisje
Meerdere,
afhankelijk van groepsgrootte.
Minimaal 1 groter huisje
Speelgoed
Soort en doel

Verstoppen, knagen,
ontdekken, graven, tunnels
Verstoppen, knagen,
ontdekken, graven, tunnels
Verstoppen, knagen,
ontdekken, graven, tunnels

Verstoppen, knagen,
ontdekken, graven, tunnels
Zandbak

Ja Ja Ja Ja
Drinken
Toedienen via

Fles van knaagvast materiaal of beschermd door een fleshouder

Fles van knaagvast materiaal of beschermd door een fleshouder Fles van knaagvast materiaal of beschermd door een fleshouder Fles van knaagvast materiaal of beschermd door een fleshouder

Preventie
Parasiet, worm

Niet nodig om preventief te behandelen,
enkel bij symptomen.
Niet nodig om preventief te behandelen,
enkel bij symptomen.
Niet nodig om preventief te behandelen,
enkel bij symptomen.
Niet nodig om preventief te behandelen,
enkel bij symptomen.

Levenswijze
Samen of alleen
Sociaal

Mongoolse Gerbils moeten minimaal met z'n tweeën gehouden worden. Vraag altijd advies aan de fokker of de opvang.

Solitair/Alleen

Dikstaartgerbils moeten alleen gehouden worden. 

Sociaal

Mongoolse Gerbils moeten minimaal met z'n tweeën gehouden worden. Vraag altijd advies aan de fokker of de opvang.
Sociaal

Mongoolse Gerbils moeten minimaal met z'n tweeën gehouden worden. Vraag altijd advies aan de fokker of de opvang.

Ogen open

16-20 dagen 10-14 dagen 16-20 dagen 10-14 dagen
Bijzonderheden Mongoolse Gerbils kunnen op jonge leeftijd epilepsie ontwikkelen. 

De Tyzzers ziekte kan bij Gerbils voorkomen.
De dikstaartgerbil heeft een dikke staart waar hij vocht en vet in bewaart. Hoe dikker de staart, hoe meer hij heeft opgeslagen.

De dikstaartgerbil is rustiger dan de Mongoolse Gerbil
   

Zo, dat was een indrukwekkende tabel vol met Gerbil-kennis! We hopen dat dit je helpt om de Gerbilsoort te vinden die het beste bij jou en je wensen past. Vergeet niet dat elke Gerbil individuele behoeften heeft, dus zorg ervoor dat je hun verzorging en welzijn op de eerste plaats zet. Veel plezier met je schattige Gerbil-vrienden!

Dus duik in de wereld van Gerbils en verwen je harige vriendjes met de beste Gerbil-spulletjes die je bij DRD Knaagdierwinkel® kunt vinden!

gerbil webshop voor gerbil producten
uw gerbil verdient beslist een echte gerbil specialist

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »