Alles voor uw Hamster in de Hamster Webshop!

Bent u op zoek naar Hamster of Dwerghamster artikelen en benodigdheden? Dan bent u bij DRD Hamster Webshop op de juiste plaats. U vind bij ons een ruim assortiment Hamster artikelen, zoals hamstervoer, speelgoed, huisjes, nestmateriaal, knaagmateriaal, l
Lees meer

Koop alles voor uw Hamster & Dwerghamster eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel®

De Hamster Webshop voor al uw Hamster & Dwerghamster artikelen & benodigdheden

Bent u op zoek naar Hamster of Dwerghamster artikelen en benodigdheden? Dan bent u bij DRD Hamster Webshop op de juiste plaats. U vindt bij ons een ruim assortiment Hamster en Dwerghamster artikelen, zoals hamstervoer, speelgoed, huisjes, nestmateriaal, knaagmateriaal, loopradjes en nog veel meer. Bestellen gaat eenvoudig en snel in de DRD Hamster Webshop.

Hamsters zijn één van de populairste huisdieren in Nederland. We maken allereerst onderscheid in de normale Goudhamster (Syrische Hamster) en de Dwerghamster. Er zijn verschillende soorten Dweerghamsters. De meest gehouden hamsters zijn:

    • Roborovski Dwerghamster
    • Russische Dwerghamster
    • Chinese Dwerghamster
    • Campbelli Dwerghamster
    • Syrische Hamster (Goudhamster)


Hamsters zijn in het algemeen meer avond- nacht- en schemerdieren. De meeste dwerghamstersoorten zijn overdag ook nog regelmatig wakker. De Goudhamster is een echt nachtdier.

Dit vinden Hamsters & Dwerghamsters heel leuk!

Hamsters zijn dol op hun looprad. Dat is dan ook een must voor in het hamsterverblijf. Daarnaast houden hamsters van graven en sommige soorten ook van klimmen. Omdat Hamsters in het wild zelf tunnels graven, vinden ze het bij ons thuis ook erg leuk om door tunnels heen te lopen. Hamsters zijn actieve dieren, geef ze voldoende uitdaging in de vorm van hamsterspeeltjes.

Hamsters & Dwerghamsters hebben doorgroeiende tanden

Net zoals bij alle knaagdieren groeien de tanden van hamsters ook constant door. Het is dus heel belangrijk dat de hamster goede hamstervoeding krijgt en daarnaast knaagmateriaal heeft om zijn tandjes te kunnen slijten. Wij stellen hoge eisen aan beide en daarom verkopen wij ook geen kalk knaagstenen of mineraal stenen. Alle producten in de categorie "knaagmateriaal" is 100% geschikt voor hamstertjes!

Hamsters & Dwerghamsters zijn prooidieren en moeten kunnen schuilen

Hamsters en ook Dwerghamsters zijn prooidieren, schuilen is voor hun daarom erg belangrijk. De dieren hebben allemaal, het liefst, meerdere huisjes of verstopplekjes nodig om zich veilig te voelen. De dieren houden niet van een open verblijf. In het wild worden ze vaak door roofvogels gepakt, dat is ook meteen de reden waarom ze het niet prettig vinden om van bovenaf opgepakt te worden. 

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »