Kooien voor Hamsters in de Hamster Webshop

13
Een Hamster moet een ruim verblijf hebben waar hij lekker in kan graven en zijn natuurlijk gedrag kan vertonen. Een terrarium maakt dit mogelijk. Speciaal voor Hamsters hebben wij verschillende soorten en maten terrariums waar u uit kunt kiezen.
Lees meer
Sorteren op:
Superdeal
€189,99 €179,99
Bestel nu
Op voorraad
 • Voor 17 uur besteld dezelfde dag verzonden!*
 • Achteraf betalen
 • Sinds 2011 het BESTE voor knager & konijn!

Bestel een verblijf voor uw Hamster eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel® De Hamster Webshop voor uw Hamster!

Welkom bij DRD Knaagdierwinkel®, dé plek waar je eenvoudig en snel een verblijf voor je hamster kunt bestellen! We begrijpen hoe belangrijk het is voor een hamster om een ruim en geschikt verblijf te hebben waar hij zijn natuurlijke gedrag kan vertonen. Daarom hebben we speciaal voor hamsters een breed scala aan terrariums waaruit je kunt kiezen.

Hoe groot moet het verblijf voor een hamster zijn?

Nou, ruimte is de sleutel! Het is altijd beter om een iets groter verblijf te hebben dan een te kleine. Bij al onze kooien vind je specifieke informatie over welke hamstersoort geschikt is voor de betreffende kooi. Als we aangeven "Hamster", dan is de kooi geschikt voor zowel dwerghamsters als Syrische hamsters (ook wel bekend als goudhamsters). Als richtlijn adviseren we een minimale grootte van 70 x 50 cm voor dwerghamsters en 100 x 50 cm voor Syrische hamsters (bron: LICG). Maar onthoud, groter is altijd beter voor het welzijn van de dieren!

Voor dwerghamsters komt dit neer op een grondoppervlak van minimaal 3500 cm² (70 x 50 cm) en voor Syrische hamsters een grondoppervlak van minimaal 5000 cm² (100 x 50 cm). Het zijn richtlijnen, maar het grondoppervlak is wel essentieel. Het verblijf kan dus variëren in afmetingen zolang het grondoppervlak voldoet aan de aanbevolen maten.

En laten we de hoogte van de bodembedekking niet vergeten!

We raden aan om een bodemlaag van minimaal 20 cm te hebben, zodat de hamster volop kan graven en zijn natuurlijke graafgedrag kan uiten. Het is een genot om te zien hoe ze zich onder de bodembedekking verstoppen en tunnels graven als kleine avonturiers!

Bij DRD Knaagdierwinkel® begrijpen we de behoeften van hamsters en daarom bieden we een breed assortiment aan verblijven die geschikt zijn voor jouw hamster. Of je nu op zoek bent naar een terrarium met een specifiek formaat of bepaalde functionaliteiten, we hebben het allemaal. Onze hamsterverblijven zijn van hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat jouw hamster zich comfortabel en gelukkig voelt in zijn nieuwe thuis.

Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze Hamster Webshop en bestel vandaag nog het perfecte verblijf voor jouw hamster. Bij DRD Knaagdierwinkel® staan wij altijd klaar om jou en jouw hamster te voorzien van de beste service. Bestel eenvoudig en snel, zodat jouw hamster binnen de kortste keren kan genieten van zijn nieuwe paleisje!

Het Belang van Luchtcirculatie in Terrariums

De luchtcirculatie in terrariums is van vitaal belang voor het welzijn van kleine knaagdieren. Het beïnvloedt de luchtkwaliteit, vochtigheid, temperatuur en helpt bij het minimaliseren van geuren. Het is niet alleen van belang voor het comfort van de dieren, maar het speelt ook een cruciale rol bij het voorkomen van gezondheidsproblemen. Een goede luchtcirculatie kan je helpen bij het verminderen van het risico op luchtweginfecties en het voorkomen van parasieten, zoals mijten en luizen.

Hoe het Luchtcirculatiesysteem Werkt

Het Black Scape terrarium is ontworpen met het oog op een optimale luchtcirculatie. Hier is een gedetailleerde uitleg van hoe dit systeem in de praktijk werkt:

 1. Luchtrooster aan de Bovenkant

Een opvallend kenmerk van onze terrariums is het luchtrooster dat zich over de volledige lengte van de bovenkant uitstrekt. Dit rooster fungeert als de uitlaat voor warme lucht in het terrarium. Warme lucht heeft de neiging om op te stijgen, en dit rooster biedt een uitweg voor die warme lucht. Het zorgt ervoor dat de opgewarmde lucht kan ontsnappen, waardoor het klimaat in het terrarium niet te warm wordt.

 1. Beschermd Rooster aan de Voorzijde

Aan de voorkant van het terrarium bevindt zich een ander rooster dat ook de volledige lengte beslaat. Dit rooster fungeert als het inlaatpunt voor frisse lucht van buiten het terrarium. Wat hierbij essentieel is, is dat dit rooster is beschermd met een knaagbestendig profiel, waardoor je huisdieren het niet kunnen beschadigen.

 1. Natuurlijke Convectie

Het ventilatiesysteem maakt gebruik van het principe van natuurlijke convectie. Dit betekent dat warme lucht opstijgt terwijl koude lucht daalt. Dit fenomeen staat bekend als thermosifon. De warme lucht in het terrarium stijgt op naar het bovenste rooster aan de bovenzijde van het terrarium.

 1. Luchtcirculatie

Dankzij dit natuurlijke thermosifon-circulatieprincipe ontstaat er voortdurende luchtcirculatie. Dit betekent dat de warme, gebruikte lucht in het terrarium via het bovenste rooster wordt afgevoerd, terwijl frisse lucht van buiten naar binnen wordt getrokken via het lage, knaagbestendige rooster aan de voorzijde. Hierdoor wordt een voortdurende uitwisseling van lucht gecreëerd, waardoor frisse lucht het terrarium binnenkomt en gebruikte lucht wordt afgevoerd.

De Voordelen van Ons Ventilatiesysteem

Ons ventilatiesysteem biedt tal van voordelen, niet alleen voor de bewoners van het terrarium, maar ook voor jezelf:

 • Gezonde Luchtkwaliteit: De constante luchtcirculatie zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit in het terrarium, wat het risico op luchtweginfecties aanzienlijk vermindert.

 • Minimaliseren van Geuren: Het voorkomt dat geuren zich ophopen, waardoor het binnenmilieu fris en aangenaam blijft.

 • Voorkomen van Parasieten: Dankzij de effectieve luchtcirculatie wordt de luchtvochtigheid verlaagd, wat de kans op ongedierte zoals parasieten, mijten, luizen en dergelijke aanzienlijk verkleint. Deze plaagdieren gedijen namelijk in een vochtige omgeving.

 • Temperatuurregeling: Het ventilatiesysteem helpt ook bij het reguleren van de temperatuur in het terrarium, waardoor oververhitting wordt voorkomen.

Enkel Bovenrooster versus Dubbel Boven- en Onderrooster

Een vraag die vaak opkomt, is of een enkel bovenrooster dat de hele bovenzijde bestrijkt beter is dan een systeem met twee roosters, namelijk zowel een boven- als een onderrooster. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen.

Een enkel bovenrooster kan een maximale luchtcirculatie bieden, maar dit gaat vaak gepaard met minder zuigkracht. Dit komt doordat luchtcirculatie in een gesloten ruimte wordt aangedreven door natuurlijke convectie, waarbij warme lucht stijgt en koude lucht daalt. In het geval van een enkel bovenrooster kan de luchtcirculatie niet voldoende gestimuleerd worden.

Een systeem met twee roosters, namelijk een boven- en onderrooster, zorgt voor een meer gecontroleerde en efficiënte luchtcirculatie. De luchtcirculatie wordt gestimuleerd door de natuurlijke beweging van warme en koude lucht, waarbij de onderste opening zorgt voor de inlaat van koele lucht en het bovenste rooster de warme lucht afvoert.

De keuze tussen deze systemen hangt af van je specifieke behoeften en prioriteiten. Als je prioriteit ligt bij maximale luchtcirculatie en je voldoende bescherming biedt tegen ontsnapping of knagen, kan een enkel bovenrooster voordelen bieden. Als veiligheid en controle over de luchtcirculatie een grotere rol spelen, kan een systeem met twee roosters de voorkeur hebben.

Terrarium inrichting op maat?

Geen probleem, we staan klaar om je te helpen bij het creëren van de perfecte leefomgeving voor je kleine knaagdieren, zoals muizen, dwerghamsters, hamsters of gerbils. Want laten we eerlijk zijn, het inrichten van een terrarium kan soms een uitdaging zijn, vooral als je nieuw bent in de wereld van knaagdieren. Maar maak je geen zorgen, onze expertise staat tot je beschikking en we delen graag onze kennis met jou!

Wanneer je onze productafbeeldingen bekijkt, zie je handige logo's die aangeven welk terrarium geschikt is voor welk knaagdier. Zo kun je al snel een goede keuze maken. En zodra je een terrarium hebt gekozen, kunnen we je helpen met het samenstellen van de inrichting ervan. We kunnen bijvoorbeeld een basisinrichting voor je samenstellen en je voorzien van documentatie, zodat je niet zelf eindeloos hoeft te zoeken naar de juiste materialen en accessoires.

Wat als je kiest voor verzending?

Geen zorgen, we hebben het goed geregeld. Het terrarium wordt met zorg verpakt en per palletzending naar je verzonden. De levertijd bedraagt doorgaans tussen de 2 en 3 werkdagen. Het is echter belangrijk om direct bij ontvangst het terrarium samen met de chauffeur te controleren op eventuele schade. Mocht er lichte schade zijn die het gebruik van het terrarium niet belemmert, dan bieden wij een passende korting aan. Maar let op, eenmaal aangenomen zonder schademelding bij de chauffeur, kan er op een later moment geen schade meer gemeld worden.

Dus, als je op zoek bent naar een terrariuminrichting op maat, ben je bij DRD Knaagdierwinkel® aan het juiste adres. We nemen je graag het uitzoekwerk uit handen en zorgen ervoor dat jouw knaagdieren een comfortabele en veilige omgeving hebben om in te leven. Bestel vandaag nog en laat ons je helpen om het perfecte terrarium voor jouw kleine vriendjes te creëren!

hamster en dwerghamsteruw knaagdier en konijn verdient beslist een echte specialist

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »