Wat kun je doen tegen bloedluis?

Wat kun je doen tegen bloedluis?

Bloedluizen zijn eigenlijk mijten maar worden in de volksmond bloedluis genoemd. Ze drinken 's nachts bloed bij de dieren die daardoor kunnen vermageren, verzwakken en in het ergste geval zelfs dood kunnen gaan.

De bloedluizen zitten overdag in de naden en kieren van de kooi of de onderdelen daarvan.

HOE HERKEN JE BLOEDLUIS?

Bij een besmetting zijn dieren onrustig en vaak in slechte conditie. Als je bijvoorbeeld met een mesje door gaten en kieren gaat dan kun je hier bloed op zien zitten of zwarte/rode puntjes (luizen). Bloedluizen zijn erg hardnekkig en een grondige aanpak is noodzakelijk om er vanaf te komen.

ONZE TIPS TEGEN BLOEDLUIS

  • anti ongedierte sprayBehandel het dier met een geschikt product zoals bijvoorbeeld Anti-Ongedierte Spray. Bloedluizen worden pas 's avonds en 's nachts actief. Behandel het dier daarom vlak voordat het donker wordt, de luizen worden zo het meest effectief aangepakt.
  • Behandel het gehele verblijf met een geschikt product. Vooral in de naden en kieren van de kooien houdt de bloedluis zich overdag op.
  • Probeer de naden en kieren in het verblijf zoveel mogelijk af te dichten. Hoe minder naden en kieren waar verstopt kan worden des te beter. Eventueel kan de kooi aan de binnenkant ook wit geverfd worden met (kalk)verf. Deze verf verstikt luizen die in de naden en kieren zitten. Bovendien zitten luizen niet graag op een lichte ondergrond.
  • Vergeet ook niet de accessoires goede te behandelen en in geval van houten huisjes of speeltjes is weggooien het beste.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »