Alles voor de eekhoorn

3
Er zijn meerdere Eekhoornsoorten, maar de bekendste bij ons in het wild levende Eekhoornsoort is wel de Rode Eekhoorn (Sciurus vulgaris). Deze acrobatische kleine knaagdieren springen makkelijk van boom naar boom op zoek naar hun lievelingseten: eikels
Lees meer
Sorteren op:

Bestel alles voor de Eekhoorntjes eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel!

Er zijn meerdere Eekhoornsoorten, maar de bekendste bij ons in het wild levende Eekhoornsoort is wel de Rode Eekhoorn (Sciurus vulgaris). Deze acrobatische kleine knaagdieren springen makkelijk van boom naar boom op zoek naar hun lievelingseten: eikeltjes!

Eekhoorns worden 3 tot 7 jaar in het wild, en tot tien jaar in gevangenschap.

Wanneer kan ik de buiten eekhoorn het beste voederen?

Eekhoorns zijn overdag, eigenlijk de hele dag door actief. Ze gaan vlak voor zonsondergang weer naar hun holletje en komen vlak na zonsopgang weer tevoorschijn. Eekhoorns zijn net als veel andere knaagdieren, erg nieuwsgierig en komen graag nieuwe dingen bekijken. 

Waar houden eekhoorns van?

Eikels zijn favoriet bij de eekhoorn! Al is dit niet het enige wat ze eten. Eekhoorns zijn eigenlijk een beetje omnivoor, want ze eten naast plantaardige voeding zoals nootjes, schors, sparren, pijnbomen ook insecten.

Hoe kunnen eekhoorns het beste gevoederd worden?

Het maakt eigenlijk niet uit, maar een beetje uitdaging zouden de dieren zeker op prijs stellen. In Amerika maken mensen soms hele speeltuinen in de tuin voor de eekhoorns en het is geweldig om te zien hoe de dieren acrobatisch overal overheen klimmen om bij hun geliefde eikeltje te komen!

Hoe weet ik of ik eekhoorns in de buurt heb?

Eekhoorns slapen in bomen, dat hoeft niet perse een heel bos te zijn. Als er enkele bomen en dan met name eikenbomen in de omgeving zijn, dan is de kans groot dat er ook eekhoorntjes in de buurt zijn. Je kunt dit testen door een voederplekje voor de dieren te maken.

Eekhoorn webshop voer snacks

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »