Blog over Knaagdieren!

Wat kun je doen tegen bloedluis?

Wat kun je doen tegen bloedluis? Bloedmijt, wetenschappelijk bekend als Dermanyssus gallinae, is een kleine parasiet die voornamelijk vogels en kippen teistert door zich te voeden met hun bloed. Deze indringers vormen echter ook een bedreiging voor andere dieren, waaronder hamsters, en kunnen zelfs mensen aanvallen. Laten we eens dieper ingaan op deze hinderlijke parasiet en hoe we ermee om kunnen gaan.

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen Luizen zijn groter dan mijten en dus met goede ogen, of een loep zichtbaar in de vacht. Ze zijn grijs en enkele millimeters groot. Ze bewegen een stuk trager dan bijvoorbeeld vlooien. Als jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager luizen heeft, hoef je niet bang te zijn dat je er zelf ook last van krijgt. De luizen van dieren gaan niet over op mensen. Als je meerdere (soorten) knaagdieren bij elkaar houdt, is het wel verstandig ze allemaal te behandelen.

Myiasis Madenziekte bij het konijn

Myiasis Madenziekte bij het konijn Het warme weer brengt niet alleen zonneschijn en vrolijkheid met zich mee, maar ook enkele gevaren voor onze geliefde huisdieren. Een van de meest angstaanjagende bedreigingen voor konijnen tijdens deze hete dagen is de verraderlijke aandoening die bekend staat als myiasis, ook wel bekend als madenziekte. Deze ziekte, veroorzaakt door de groene vleesvlieg, kan niet alleen pijnlijk zijn voor onze pluizige vrienden, maar ook fataal als deze niet snel wordt behandeld.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »