Blog over Knaagdieren!

Uitleg en bestrijding van Vlooien bij Knaagdieren & Konijnen

Uitleg en bestrijding van Vlooien bij Knaagdieren & Konijnen Net als honden en katten, kan je konijn, cavia of hamster vlooien krijgen. Dit geldt ook voor andere knaagdieren en fretten. Als je huisdier buiten gehuisvest is, kan het zijn dat andere dieren in de tuin de oorzaak van de vlooien zijn (denk bijv. aan wilde konijnen, egels of katten die door de tuin lopen). Zit je huisdier binnen dan is vaak een ander huisdier, zoals de hond of kat de oorzaak.

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen

Uitleg en bestrijding van Luizen bij Knaagdieren & Konijnen Luizen zijn groter dan mijten en dus met goede ogen, of een loep zichtbaar in de vacht. Ze zijn grijs en enkele millimeters groot. Ze bewegen een stuk trager dan bijvoorbeeld vlooien. Als jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager luizen heeft, hoef je niet bang te zijn dat je er zelf ook last van krijgt. De luizen van dieren gaan niet over op mensen. Als je meerdere (soorten) knaagdieren bij elkaar houdt, is het wel verstandig ze allemaal te behandelen.

Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »