Cavia informatie in de Cavia Webshop

Checklist CaviaDe Cavia

Hoewel ze in sommige landen op de menukaart staan, zijn ze bij ons in Nederland dierbare huisdieren waar je binnen 2 tellen van gaat houden!

De manier van communiceren van de Cavia is bijzonder herkenbaar. De piepjes zodra de koelkast open gaat en de vrolijke blik als hij je ziet met wat lekkers. Prachtig!

Cavia's zijn bijzonder vriendelijke dieren die in groepjes leven. Bij ons thuis mag een Cavia dan ook nooit alleen gehouden worden. Altijd minimaal twee Cavia's.

Huisvesting

De Cavia heeft een ruim verblijf nodig. Dit ook met name omdat ze met twee of meer dieren gehouden worden. Cavia's kunnen niet rechtop staan, dus het verblijf hoeft niet zoals bij een koknijn heel hoog te zijn.

Uitdaging

Cavia's zijn intelligente dieren die graag iets te doen hebben. Geef ze daarom regelmatig een uitdaging waar ze mee aan de slag kunnen, zoals een intelligentie spelletje bijvoorbeeld.

Voeding

Een Cavia kan zelf geen vitamine C aanmaken. Het is daarom belangrijk dat hij deze vie de voeding binnen krijgt. Alle Cavia voeders zijn voorzien van extra vitamine c, maar vaak niet voldoende. Het is raadzaam om extra vitamine C toe te dienen via een pilletje of extra groente zoals bijvoorbeeld een paprika. Deze bevat veel vitamine C.

knaagdier, muis, hamster, gerbil, rat, cavia, konijn, chinchilla, degoe

BewarenBewaren

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »