Alles voor Fretten

Fretten zijn bunzingen en behoren tot het geslacht van vleesetende zoogdieren (carnivoren). Oorspronkelijk komen ze uit het Middellandse Zeegebied. Inmiddels zijn ze over de hele wereld thuis. Fretten behoren tot de schemerige dieren.
Lees meer

Bestel alles voor uw Fret eenvoudig en snel bij DRD Knaagdierwinkel!

Het van oorsprong wilde roofdier en de jager is nu door domesticatie een menslievend en tam huisdier geworden. Aangezien ze tot de groep stinkmarters behoren, hebben onze huisdierfretten nog steeds hun stinkklieren. Deze worden echter alleen gebruikt bij uitzonderlijke angst of stressvolle situaties. Omdat fretten zeer sociale dieren zijn, leven ze het liefst in groepen. Mannetjesfretten moeten tijdig worden gecastreerd, omdat ze als ongecastreerde mannetjes vaak "macho" gedrag vertonen en zelfs agressief kunnen worden en urine spuiten om hun territorium af te bakenen.

De levensverwachting van fretten is maximaal 8 jaar. Hun lichaamslengte is tot 40 cm bij vrouwen en tot 70 cm bij mannen. Vrouwtjes kunnen tot ca. 1000 g wegen, mannetjes tot ca. 2000 gram.

De beste leefomgeving voor onze fretten zijn zeer grote verblijven met een minimale afmeting van 120 x 80 cm, aangezien deze dieren een extreme bewegingsdrang hebben. Fretten hebben ook behoefte aan vrije tijd in hun eigen kamer en veel afwisseling. Omdat fretten echte klimmers zijn, moet het verblijf erg hoog zijn en verschillende niveaus hebben voor de dieren. Verschillend bevestigde ladders, trappen, touwen en koorden, wilgentunnels en buissystemen - en idealiter ook een hangmat.

Ze trekken zich graag terug en verstoppen zich in hun eigen verblijf. Fretten hebben geen bodembedekking nodig, maar een zacht dekentje of mandje is wel heel prettig voor ze.

Erg belangrijk! Fretten zijn niet alleen tam, maar ook heel speels. Speelgoed is dus zeer welkom!
Voeg daar ook eens een boedelbak of graafbak aan toe en het spelen kan beginnen! Fretten kunnen ook zindelijk zijn en zullen graag een Toilet.

Fretten webshop

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »