Milieubewust & Bee Friendly

milieuvriendelijk

Oké mensen, luister even! Als mens én bedrijf realiseren we ons dat we invloed hebben op onze omgeving, inclusief het milieu. Online winkelen is superhandig, maar laten we eerlijk zijn, het kan behoorlijk belastend zijn voor Moeder Natuur. Maar geen paniek! We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en treffen maatregelen om onze impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. We gaan zelfs vergroenen door bomen te planten! Yup, wij zijn als het ware de tuiniers van Moeder Natuur.

Buzzend met de Bijenstichting

bee friendlyOns assortiment bestaat voor een groot deel uit planten, bloemen en zaden, oh la la! We begrijpen maar al te goed dat het oogsten van deze pareltjes op een verantwoorde manier moet gebeuren, zonder de bijen lastig te vallen. Daarom zijn we trots donateur van de Bijenstichting en werken we samen met bedrijven en kruideniers die net als wij bewust omgaan met bijen en hun leefomgeving ondersteunen. Bijen zijn als superhelden voor de natuur en landbouw, en als het niet goed gaat met de bijen, dan gaat het niet goed met ons allemaal. Steun de bijen en word ook donateur van de Bijenstichting!

Logistiek - Het eco-avontuur

Voor elke rit die je niet hoeft te maken naar de winkel, stappen onze betrouwbare postbezorgers in de auto. Er zijn tal van transportbedrijven die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Maar wij hebben gekozen voor de grootste vervoerder in de BENELUX-regio: PostNL. Deze kanjers hebben als doel gesteld om alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te bezorgen, zelfs in de laatste meters. En alsof dat nog niet genoeg is, werken ze voortdurend aan verduurzaming. Denk aan duurzame fietslogistiek, schone brandstoffen, milieuvriendelijke stadslogistiek, lucht uit verpakkingen en groenere gebouwen en wagenparken. Ze gaan letterlijk een extra mile, toch?

Duurzame fietslogistiek
Schone brandstoffen
Duurzame stadslogistiek
Lucht uit verpakkingen
Verduurzaming van onze gebouwen en wagenpark

Veel andere vervoersmaatschappijen zijn weliswaar goedkoper, maar niet altijd milieuvriendelijker. Op de volgende pagina kunt je lezen wat PostNL allemaal doet om de logistiek te vergroenen.

bomen planten

Bomen planten

We reserveren jaarlijks een bedrag om bomen te planten, en een deel van de verkoopopbrengst gaat naar dit potje. Dus elke bestelling die je plaatst, draagt hieraan bij. Met elke bestelling help je nieuwe bomen te planten en de wereld groener te maken. En wist je dat we actief meedoen aan boomplantprojecten in Nederland én daarbuiten? We kijken altijd naar welke gebieden op dat moment een flinke dosis vergroening kunnen gebruiken. Wil jij ook een boompje bijdragen? Neem snel een kijkje op Trees for All!

Verpakking

We streven ernaar om zo min mogelijk lucht te verzenden. Daarom passen we de doosformaten zoveel mogelijk aan op de bestelling. Bovendien maken we gebruik van verpakkingsmateriaal dat gemaakt is van 100% gerecycled materiaal én na gebruik weer recyclebaar is. Zowel de dozen, het inpakpapier als zelfs het bubbeltjesplastic zijn 100% duurzaam. Wist je dat we zelfs groen bubbeltjesplastic hebben dat gemaakt is van 100% gerecycled materiaal en na gebruik opnieuw gerecycled kan worden? Het leven zit vol verrassingen, hè?

Wist je dat?
Wij groen bubbeltjesplastic hebben dat gemaakt van 100% gerecycled materiaal, en na gebruik opnieuw recyclebaaris?

Retouren

We doen ons best om het aantal retouren tot een minimum te beperken door duidelijke productfoto's en -omschrijvingen te maken. Ook proberen we het verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk af te stemmen op het product zelf. Want laten we eerlijk zijn, bezuinigen op verpakkingsmateriaal kan meer schade en dus meer retouren tot gevolg hebben. Het voorkomen van retouren staat hoog op onze prioriteitenlijst. Maar mocht het toch een keer gebeuren dat een product beschadigd aankomt, dan zoeken we altijd samen met de klant naar een oplossing zonder meteen een retour te hoeven doen. Retouren zijn namelijk behoorlijk belastend voor het milieu. We willen het groen, niet rood zien!

Outlet-producten

Soms gebeurt het dat producten een klein schoonheidsfoutje hebben, maar nog steeds perfect gebruikt kunnen worden waarvoor ze bedoeld zijn. In plaats van deze producten weg te gooien, bieden we ze aan als "outlet-producten" met een korting. Elk product heeft tijd en energie gekost in de productie, verpakking en transport. En laten we die inspanning niet zomaar verspillen als het product nog prima dienst kan doen. Een beetje imperfectie maakt het leven juist interessant, nietwaar?

2e kans producten

Het opknappen van producten wordt steeds populairder. Bij ons noemen we een opgeknapt product een "2e kans-product". Het kan wat lichte gebruikssporen hebben en daarom bieden we het met korting aan. We controleren deze producten grondig op hygiëne, beschadigingen en functionaliteit. Als een product wat gebruikssporen heeft maar nog steeds goed werkt voor het beoogde doel, dan is het zonde om het weg te gooien en het milieu onnodig te belasten. Een beetje karakter maakt een product alleen maar interessanter, vind je niet?

Dus, laten we samen een groen avontuur beleven en het milieu een handje helpen!

konijnen webshop met konijnenvoer, konijnen speelgoed en konijnen snacks

uw knaagdier en konijn verdient beslist een echte specialist

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »