Milieubewust & Bee Friendly

milieuvriendelijk

Als mens maar ook als bedrijf zijn wij ons ervan bewust dat wij invloed hebben op onze omgeving en dus ook op ons milieu. Online shoppen brengt veel gemak met zich mee, maar kan ook milieu belastend zijn. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de bijdrage die wij leveren en nemen daarom maatregelen om de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken en zelfs te vergroenen door het planten van bomen! 

Donateur Bijenstichting

bee friendlyOns assortiment bestaat voor een groot deel uit planten, bloemen, zaden. Wij zijn ons er zeer van bewust dat het oogsten van deze plantjes en kruiden op een verantwoorde manier moet gebeuren en het leefgebied van de bijen niet mag aantasten. Wij zijn daarom donateur van de Bijenstichting en werken samen met bedrijven en kruideniers die bewust omgaan met de bij en het leefgebied van deze bedreigde diertjes ondersteunen. De bij is cruciaal voor natuur en landbouw en de ineenstorting van de bijenstand kan grote en onomkeerbare gevolgen hebben voor de biodiversiteit en de voedsel- en fruitproductie. Wil jij de bij ook steunen? Wordt dan ook donateur van de Bijenstichting

Logistiek

Voor elke rit die u niet hoeft te doen naar de winkel, wordt gemaakt door de chauffeur van de post. Er zijn veel vervoersmaatschappijen die ieder hun voor en nadelen hebben. Wij hebben gekozen voor een samenwerking met de grootste vervoersmaatschappij van de BENELUX; PostNL heeft als prachtig doel om alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te kunnen bezorgen in de last mile. Daarnaast is PostNL constant aan het verduurzamen door:

Duurzame fietslogistiek
Schone brandstoffen
Duurzame stadslogistiek
Lucht uit verpakkingen
Verduurzaming van onze gebouwen en wagenpark

Veel andere vervoersmaatschappijen zijn weliswaar goedkoper, maar niet altijd milieuvriendelijker. Op de volgende pagina kunt je lezen wat PostNL allemaal doet om de logistiek te vergroenen.

bomen planten

Bomen planten

Wij maken jaarlijks een potje aan voor het planten van bomen, hiervoor gaat er een deel van het verkoopbedrag naar het potje toe. Met iedere bestelling die u plaatst doet u hier dus aan mee. Met iedere bestelling draagt u bij aan het plaatsen van nieuwe bomen en het vergroenen van de wereld. Het is goed om te weten dat wij ook actief meedoen aan het plaatsen van bomen in Nederland, dus niet alleen in het buitenland. De projecten kijken naar welke milieu gebieden op dat moment het meeste gebaat zijn bij vergroening. Wil jij ook een boom planten? Kijk dan snel op Trees for All

Verpakking

Wij streven ernaar zo min mogelijk lucht te verzenden. Om dit te bereiken passen we de doos formaten zo veel mogelijk aan aan de bestelling. Daarnaast maken wij gebruik van verpakkingsmateriaal gemaakt van 100% gerecycled materiaal, en na gebruik opnieuw recyclebaar is. Zowel de dozen, als het inpakpapier en zelfs het bubbeltjes plastic is 100% duurzaam.

Wist je dat?
Wij groen bubbeltjesplastic hebben dat gemaakt van 100% gerecycled materiaal, en na gebruik opnieuw recyclebaaris?

Retouren

Wij doen ons best het aantal retouren zo klein mogelijk te houden, door het maken van duidelijke product foto's en omschrijving. Ook proberen wij verpakkingsmateriaal zo veel mogelijk af te stemmen op het product zelf. Zo is het niet handig om op verpakkingsmateriaal te bezuinigen als dat meer schade en daarmee meer retouren tot gevolg heeft. Het voorkomen van retouren staat dan ook hoog op onze prioriteitenlijst. Mocht het toch een keer voorkomen dat een product beschadigd aankomt dan proberen we altijd samen met de klant een oplossing te vinden die niet meteen een retour tot gevolg heeft. Retouren zijn immers zeer belastend voor het mileu.

Outlet producten

Het wil weleens gebeuren dat producten een schoonheidsfoutje hebben, maar nog wel gebruikt kunnen worden waarvoor ze bedoeld zijn. Wij gooien dergelijke producten niet weg, maar bieden ze aan als "outlet product" met een korting. Een product is gemaakt, verpakt, vervoerd, in elk product is tijd en energie gestopt en daarmee dus ook een stukje milieu belasting. Wij zijn van mening dat we dat niet zomaar mogen vergeten en het product weggooien als het nog prima gebruikt kan worden.

2e kans producten

Het refurbishen van producten wordt steeds populairder. Bij ons heet een gerefurbished product een "2e kans product". Het product kan lichte gebruikssporen bevatten en wordt daarom met een korting aangeboden. Wij controleren dergelijke producten uitvoerig op de hygiëne, beschadiging en functionaliteit. Als een product lichte gebruikssporen bevat, maar prima gebruikt kan worden waar het voor bedoeld is dan is het zonde deze weg te gooien en het milieu te belasten.

konijnen webshop met konijnenvoer, konijnen speelgoed en konijnen snacks

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »