Blog over Knaagdieren!

Giftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen

Giftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen Het voeren van planten aan je knaagdier of konijn kan voor afwisseling en voedselverrijking zorgen. Daarnaast kunnen planten een aantal essentiële voedingsstoffen leveren zoals vezels, eiwitten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van de dieren. Sommige planten kunnen echter ook schadelijk en zelfs zeer giftig zijn.

Deze vitamines hebben Knaagdieren & Konijnen nodig

Deze vitamines hebben Knaagdieren & Konijnen nodig Vitamines zijn essentieel voor knaagdieren en konijnen. Het grootste deel van de vitamines halen de dieren uit de "complete" voeding, een deel maken ze (onder de juiste omstandigheden) zelf aan en een deel kan apart aangevuld worden via verse groente en supplementen. In deze knaagdierblog vertellen we alles over vitamines voor knaagdieren en konijnen.

Dwerghamsters zijn Granivoren

Dwerghamsters zijn Granivoren De dwerghamster is een geval apart, lange tijd waren we in de veronderstelling dat het een omnivoor (alles eter) is, maar dat blijkt onjuist te zijn. Wij mensen zijn bijvoorbeeld echte omnivoren, wij eten van alles! Maar een dwerghamster eet eigenlijk voor 90% zaden en maar een heel klein deel van zijn dieet bestaat uit planten en dierlijke eiwitten. Omdat het grootste deel van het dieet van een dwerghamster uit zaden bestaat, behoort hij tot de "granivoren" (zaadetend).

Voedselverrijking voor Ratten

Voedselverrijking voor Ratten Ratjes zijn zeer intelligente dieren en ze vinden het heerlijk om lekker bezig te zijn. We bedenken dan ook van alles voor ze zodat ze zich niet gaan vervelen, maar vaak vergeten we de voeding hierin mee te nemen! Het verrijken van de voeding noemen wij "voeren met een twist" en we vertellen je graag hoe je dat kunt doen!

Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »