Blog over Knaagdieren!

De Voermot

De Voermot Je kent ze vast wel de vrolijk fladderende "Voermotjes", "Voorraadmot" of "Voedselmot". Ze hebben hun naam te danken aan de locatie waar ze zich graag ophouden: Voeding! Dat is voor ons niet zo gezellig, maar we gaan je in deze blog alles over deze kleine beestjes vertellen, hoe je ze voorkomt en er vanaf komt.

Het belang van Hooi voor Herbivoren

Het belang van Hooi voor Herbivoren Zoals hun naam al aangeeft, eten herbivoren alleen vegetatie. Voor ons is een dieet van vezelig plantaardig materiaal lastig om te verteren, maar herbivoren hebben een zeer gespecialiseerd spijsverteringsstelsel. Deze is echter ook kwetsbaar, wat betekent dat onze kleine herbivoren een vezelrijke voeding nodig hebben om ze in topconditie te houden.

Giftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen

Giftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen Het voeren van planten aan je knaagdier of konijn kan voor afwisseling en voedselverrijking zorgen. Daarnaast kunnen planten een aantal essentiële voedingsstoffen leveren zoals vezels, eiwitten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van de dieren. Sommige planten kunnen echter ook schadelijk en zelfs zeer giftig zijn.

Voeding voor Konijnen volgens vaste formule

Voeding voor Konijnen volgens vaste formule Onze konijnenvriendjes zijn gewoontedieren en gedijen op routine. Verandering kan stressvol zijn en dat geldt vooral als het om hun eten gaat. Met een zeer gespecialiseerd spijsverteringsstelsel, nauwkeurig afgestemd om het meeste uit een vezelrijk dieet te halen, is een beetje liefde en aandacht nodig om het volledig te laten functioneren. Dus hoe kunt u dat het beste doen? Nou… hou het simpel en vermijd om te beginnen plotselinge veranderingen in het dieet, en geef natuurlijk een vezelrijke voeding vol met heerlijke natuurlijke ingrediënten. Het is ook een goed idee om uw kleine huisvriend een voeding met een vaste formule te geven, maar wat betekent dit? Lees verder om alles te weten te komen en meer!

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »