Blog over Knaagdieren!

Deze vitamines hebben Knaagdieren & Konijnen nodig

Deze vitamines hebben Knaagdieren & Konijnen nodig Vitamines zijn essentieel voor knaagdieren en konijnen. Het grootste deel van de vitamines halen de dieren uit de "complete" voeding, een deel maken ze (onder de juiste omstandigheden) zelf aan en een deel kan apart aangevuld worden via verse groente en supplementen. In deze knaagdierblog vertellen we alles over vitamines voor knaagdieren en konijnen.

Wanneer Knaagdier of Konijn temperaturen?

Wanneer Knaagdier of Konijn temperaturen? Als je het idee hebt dat jouw cavia of konijn zich niet zo lekker voelt, omdat deze zich anders gedraagt of bijvoorbeeld niet wil eten, kan de lichaamstemperatuur van het dier meer informatie geven over de ernst van het probleem. Dit kan bijvoorbeeld hele waardevolle informatie zijn aan de hand waarvan een dierenarts kan beslissen of het wel of niet nodig is dat je met het dier langs komt. Ook kan het meten van de temperatuur na een operatie erg waardevolle informatie geven.

Hernia door een Drinkfles bij knaagdieren en konijnen?

Hernia door een Drinkfles bij knaagdieren en konijnen? Helaas is er de laatste tijd de misvatting ontstaan dat knaagdieren een hernia zouden krijgen van het gebruik van een drinkfles. Sommige mensen zijn hier zo bang voor geworden dat ze hun knaagdier geen drinkfles meer aan durven te bieden. Wij vinden dit jammer, omdat een drinkfles best wel wat voordelen kan bieden boven een drinkbakje. In een drinkfles blijft het water schoon, de dieren kunnen de fles niet omgooien en er kan heel nauwkeurig gemonitord worden hoeveel het dier drinkt. Uiteraard heeft het gebruik van een drinkbakje ook een voordeel, namelijk dat de dieren makkelijker toegang hebben tot het drinkwater.

Kleurentherapie voor knaagdieren & konijnen

Kleurentherapie voor knaagdieren & konijnen Uit een onderzoek onder asielhonden is naar voren gekomen dat kleurentherapie kan bijdragen aan een verbetering van de gemoedstoestand en de gezondheid van honden. Zou dit ook zo werken bij knaagdieren? Laten we eens kijken hoe we kleurentherapie kunnen toepassen bij onze knaagdieren.

De Gezondheid van je Knaagdier & Konijn

De Gezondheid van je Knaagdier & Konijn We willen natuurlijk allemaal dat onze dieren gezond zijn. Echter kunnen alle dieren een keer ziek worden. We willen er natuurlijk alles aan doen om dit te voorkomen. Er volgen straks enkele tips om je dier zo gezond mogelijk te houden. Echter kan het dan nog voorkomen dat een dier ziek wordt. Het is dan heel belangrijk dat dit door het baasje op tijd herkend wordt. Zo kan er op tijd een dierenarts ingeschakeld worden.

Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »