TOP 10 Leukste Konijnen Speeltjes

TOP 10 Leukste Konijnen Speeltjes

Wat zijn ze toch leuk de konijntjes en hoe leuk kunnen ze soms met hun speelgoed spelen, omhoog gooien en erachteraan vangen of super snel door een tunnel heen rennen. Konijntjes kunnen ons echt laten merken wat ze wel en wat ze niet leuk vinden en dat wat ze ons hebben ingefluisterd hebben wij in een handig lijstje opgesomd voor alle baasjes!

Als jij een konijnenbaasje bent dan hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen dat konijntjes actieve dieren zijn, dat weet je vast al wel. Voor alle nieuwe baasjes is het echter goed om te weten dat konijnen echt iets te doen willen hebben. In de natuur zijn ze volop bezig met eten, zoeken, holletjes maken, nestjes maken en natuurlijk sociaal gedrag. Maar we gaan niet te veel kletsen en beginnen meteen met onze top 10 leukste konijnen speeltjes!

NR 10 De Konijnen Graafbak

konijnen graafbakKonijnen zijn echte gravers, ze vinden het heerlijk om in zand te graven. Zet ze maar eens buiten dan heb je in een mum van tijd allemaal beginnende of zelfs gevorderde holletjes. Niet zo leuk voor je prachtige gazon, maar o zo leuk voor de konijntjes!

Sinds kort is daar een leuke middenweg gevonden, namelijk de graafbak en we hebben in de loop van 2019 gezien dat deze erg populair is onder de konijntjes.

Een graafbak met plexiglas aan de voorkant is ook nog eens leuk voor het baasje! Kun je mooi meekijken en zien hoe je konijntjes graven.

Bekijk hier de konijnen graafbak

NR 9 De Konijnen Tunnel

konijnen tunnel speelgoedDe konijnen tunnel is al jaren een zeer populair konijnen speeltje en dat is ook niet zo gek want deze benaderd de natuurlijke leefomgeving van onze konijnen. Het instinctieve gedrag van konijnen zit diep ingebakken, want een konijn dat nog nooit in een hol heeft geleefd wordt er toch door aangetrokken. Geef je konijnen maar eens een tunnel en ze gaan er graag in zitten of doorheen rennen. Deze tunnel heeft een mooie lengte waardoor de dieren er ook echt doorheen kunnen lopen.

Bekijk hier de konijnen tunnel

NR 8 De Konijnen Snuffelmat

konijnen snuffelmatJe hebt ze in verschillende soorten, maten en materialen. Zo zijn er snuffelmatten gemaakt van vilt, maar ook van gras en hennep. Ze zijn allemaal leuk en berusten op hetzelfde principe "foerageren" en dat is zo leuk voor de konijnen.

Ook dit speeltje benaderd het natuurlijke gedrag van de konijnen, want in het wild zijn ze ook regelmatig op zoek naar eten en foerageren ze er lustig op los! Dat kan nu ook bij ons thuis dankzij de snuffelmat. De mat voorkomt ook verveling doordat de dieren het vaak echt leuk vinden. let wel op dat je de matten vult met gezonde tussendoortjes die de konijnen lekker vinden.

Bekijk hier de Konijnen Snuffelmat

NR 7 De Konijnen Boom

konijnen boomWe horen je al denken, "wat is dat dan?!" Het bestaat echt. Dit is ook weer een vrij nieuw product dat over is komen waaien vanuit Duitsland en de konijnen zijn er dol op. We hebben het afgelopen jaar erg veel positieve berichten ontvangen over deze bomen. Ze zijn gemaakt van hout, vaak wilg bekleed met schors, maar je hebt ze ook in berk varianten.

De bomen hebben takken en holletjes waar je wat lekkers in kunt doen. De konijnen moeten vervolgens echt wel hun best doen en soms rekken en strekken om bij het lekkers te komen. Dat is natuurlijk de bedoeling, de dieren moeten werken voor hun lekkers!

Je kunt de boom eenvoudig vullen met gezonde gedroogde takken, oogst, groenten en fruit. Let er wel altijd op dat je verse producten dezelfde dag opruimt als ze niet zijn opgegeten.

Bekijk hier de Konijnen Boom

NR 7 Konijnen Knaagtouw met Knaagschijfjes

konijnen knaagtouwJa hoor hang maar op en de konijnen zijn er uren mee bezig. Het leuke is natuurlijk dat de houtjes blijven bungelen, hoe leuk is dat?! Met name als ze voor het eerste in het verblijf gehangen worden zijn de meeste konijnen bijzonder nieuwsgierig en als het dan ook nog een beetje beweegt en weerstand geeft, dan is het hek van de dam. Een zeer populair en leuk speeltje wat ons betreft en zeker een must have voor actieve konijnen. De dieren moeten echt met de voorpootjes de lucht in!

Naast de houtjes kun je het knabbeltouw ook verrijken met andere knabbels. Er zijn ook knabbelringetjes en andere soorten knaagschijfjes die je aan het touw kunt hangen. Het touw is ook los verkrijgbaar.

Let op! Er zijn ook goedkopere varianten uit China verkrijgbaar, daar willen we je graag voor waarschuwen, deze kunnen een ander soort materiaal bevatten soms zelfs synthetisch wat gevaarlijk voor de konijntjes kan zijn.

Bekijk hier de Konijnen Knaagtouw met Knaagschijfjes

NR 6 De Konijnen Zeewier Bal

Je kunt de meest futuristische speeltjes bedenken en ze gaan er met de meest simpele speeltjes vandoor :p Ook leuk natuurlijk. De zeewier bal is een zeer simpele bal gemaakt van zeewier takjes. Gezond en helpt ook bij het slijten van de tandjes, maar bovenal geeft het veel speelplezier! De bal is vrij robuust, lees ze slopen 'm niet binnen drie tellen.

Konijnen raken snel getriggerd door de beweging van de hangbal en de structuur. De bal is anders dan andere ballen en als ze voor het eerst met de bal in aanraking komen weten ze eigenlijk niet wat ze meemaken... maar de nieuwsgierigheid wint het toch en voor je het weet is het knabbelplezier begonnen. Het is nog wel een kunst om de bal zo te pakken te krijgen dat het lukt om eraan te knabbelen! Kortom echt iets om de verveling tegen te gaan.

Tip! Als je konijn probleem gedrag vertoont in de vorm van knagen op een bepaalde plek, hang dan deze bal op die plek. Elke keer als je konijn weer naar die plek toe gaat raakt hij afgeleid door de bal en wordt het negatieve patroon doorbroken.

Bekijk hier de Konijnen Zeewierbal

NR 5 Het Konijnen Mais en Wortel Speelgoed

konijnen speeltjes mais en wortelSlopen maar! Dit zijn speeltjes die konijnen erg leuk vinden om te slopen. Dat klinkt jouw niet zo prettig in de oren natuurlijk want dat betekend dat je het zo weer weg kunt gooien, maar niets is minder waar!

De meeste konijntjes maken er een leuk spelletje van en ze vinden het vooral leuk dat ze het vrij eenvoudig kapot kunnen maken. Maar waarom? De meeste speeltjes zijn bedoeld als uitdaging en het liefste langdurig tijdverdrijf, maar konijnen vinden het ook leuk als iets makkelijk gaat, dat geeft namelijk voldoening en dat staat gelijk aan beloning en een happy konijn. Dus laat ze ook eens wat slopen ;)

Bekijk hier het konijnen mais en wortel speelgoed

NR 4 De Konijnen Rol met belletje

konijnen speelbal met belletjeHet maakt herrie, leuk! We kunnen hier heel kort en krachtig zijn, ze vinden het leuk echt leuk. Konijnen gooien de rol door het hele verblijf heen en gaan er graag achteraan. Veel baasjes laten ons weten dat ze meerdere rollen op voorraad moeten nemen en zeker twee in het verblijf moeten leggen anders gaan de nijntjes er ruzie om maken.

Tip! Als de konijntjes de spijlen doorgebeten hebben, gooi het belletje dan weg. Laat de dieren bij voorkeur niet met het belletje spelen.

Bekijk hier de Konijnen Speelrol met belletje

NR 3 De Konijnen Snack Bal

konijnen snack balDit is pas leuk... je duwt er tegenaan en er vallen snoepjes uit, hoe leuk is dat?! Als konijn zijnde is dit een bijzonder speeltje. De populariteit van de snack bal is erg groot zowel bij konijnen die er natuurlijk blij mee zijn, maar ook bij baasjes, die zien dat hun dieren er veel plezier aan beleven. Het is wel heel belangrijk dat bij veelvuldig gebruik de snack bal met verantwoorde snoepjes wordt gevuld.

De snack bal is vooral leuk voor jonge actieve konijnen en bij dieren die probleem gedrag vertonen. De bal geeft afleiding en neemt hierdoor ook de focus weg van het ongewenste gedrag van de dieren. Ze gaan simpelweg wat anders doen. Door met de bal te spelen worden de konijntjes beloont want er rolt een snoepje uit, de beloning werkt heel motiverend voor ze en daardoor wordt de snack bal als erg leuk ervaren door de dieren.

Bekijk hier de Snackbal

NR 2 Konijnen Wilgen Speelballen

konijnen speelballenDeze drie balletjes geven drie verschillende ervaringen door de verschillende materialen. Elke bal knabbelt weer anders en dat vinden konijnen echt leuk. Dit zijn wel weer speeltjes die vallen onder de categorie "slopen maar", maar ook hier geldt weer dat ze het echt heel leuk vinden! De ballen worden door het hele verblijf gegooid en we hebben zelfs gezien dat er een samenspel met andere konijnen mogelijk is, sommige dieren gaan echt samen spelen!

Bekijk hier de Nature Trio Balletjes

NR 1 Het Konijnen Blokken Spel

konijnen blokken spelWe kunnen wel merken dat Konijntjes van een uitdaging houden. In het begin is het even kijken wat er gedaan moet worden, maar zodra de eerste geurtjes van het lekkers geroken worden dan wordt er alles uit de kast gehaald om erbij te komen. Het blokken spel is een heel populair spel voor konijnen. Ook dit spel is weer gebaseerd op "belonen" en daardoor herhaalt het gedrag zich weer. We hebben het afgelopen jaar heel veel positieve reacties gekregen op dit blokken spel. Baasjes geven aan dat vooral de verveling bij de dieren sterk verminderd en daardoor enig probleem gedrag verdwijnt.

Dit blokken spel is zeer robuust en best knaagvast. De touwen zijn ook van sterk en dik materiaal gemaakt waardoor de dieren voor langere tijd speelplezier hebben. Ook bij dit spel geld, dat bij veelvuldig gebruik het beste verantwoorde snoepjes gebruikt kunnen worden.

Bekijk hier het Konijnen Blokken Spel


Reacties

  1. Lotte Lotte

    Super leuk! Heel erg bedankt voor deze tips, ik kan niet wachten totdat ik mijn konijnen mag ophalen! ❤

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »