Trixie  Snack Blokken foerageer Spel voor Knaagdieren & Fretten!
Snack Blokken foerageer Spel voor Knaagdieren & Fretten! €10,95 €11,99

Snack Blokken foerageer Spel voor Knaagdieren & Fretten!

€11,99 €10,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Snack Blokken Spel foerageer speelgoed voor Knaagdieren, Konijnen, Fretten & Vogels!

bodembedekking om in te spelen voor knaagdieren rattenUitdaging & Spelen
Dit artikel geeft de dieren uitdaging en speelplezier, daarnaast gaat het verveling tegen.

Met de Trixie Snack Blokken Spel kan het spelen beginnen!

Met de Trixie Snack Blokken Spel heeft verveling geen kans meer, Het spel is eigenlijk heel eenvoudig. U plaatst iets lekkers in één van de blokken en uw knaagdier moet deze opzoeken. Dankzij de geurgaten kan het dier ruikend op zoek naar het lekkers. Door aan de sisal touwen te trekken komen de blokken in beweging en kan de inhoud bekken worden. Als er wat lekkers in het blokje ligt is dat meteen een beloning voor de moeite! ... en de zoektocht kan zo weer verder gaan. Dankzij dit spel blijft uw knaagdier mentaal fit en zal hij zich niet vervelen.

Door aan de sisaltouwtjes te trekken, kan het dier bij de onder de kubusjes verstopte snacks
Grote luchtgaten ondersteunen de zoektocht naar de snacks doordat de dieren het kunnen ruiken
Diervriendelijke bezigheid en geestelijke uitdaging
Schoolt de behendigheid
moeilijkheidsgraad: 2 niveaus, daar het spel op verschillende manieren kan worden geplaatst
Met tips en handigheidjes voor een optimale training

Konijnen en kleine knaagdieren, maar ook vogels reageren heel verschillend op nieuw speelgoed. Er zijn erbij, die gelijk dol enthousiast met de snack-kubussen spelen. Maar er zijn er ook bij, die er eerst aan moeten wennen. In eerste instantie laten ze het speelgoed links liggen, om er vervolgens toch enthousiast mee aan de slag te gaan. Ook zijn er dieren, die graag langere tijd aaneengesloten geconcentreerd met het spel bezig zijn, terwijl andere er de voorkeur aan geven, korter en vaker te spelen. Welke voorkeur uw dier ook heeft, geef hem de tijd, om zich op zijn manier met het spel bezig te houden.

Waarom is foerageer speelgoed goed voor knaagdieren en konijnen?

❤ Natuurlijk gedrag stimuleren: Foerageer speelgoed bootst het natuurlijke gedrag van knaagdieren en konijnen na, namelijk het zoeken naar voedsel in hun omgeving. Door hen uit te dagen om te zoeken en te graven naar hun voedsel, worden hun natuurlijke instincten gestimuleerd en blijven ze actief en tevreden.

❤ Fysieke activiteit: Foerageer speelgoed moedigt knaagdieren en konijnen aan om actief te zijn en te bewegen. Ze moeten rondlopen, graven, duwen en trekken om bij de beloningen te komen. Dit bevordert de lichaamsbeweging en helpt bij het behoud van een gezond gewicht en een goede fysieke conditie.

❤ Verrijking van de omgeving: Foerageer speelgoed voegt een element van uitdaging en variatie toe aan de leefomgeving van knaagdieren en konijnen. Het maakt hun dagelijks leven interessanter en voorkomt dat ze zich gaan vervelen in een eentonige omgeving. Dit kan leiden tot een betere algehele welzijn.

❤ Voorkomt overeten:  Foerageer speelgoed maakt het voedselproces langzamer en uitdagender. Hierdoor moeten knaagdieren en konijnen meer moeite doen om bij hun voedsel te komen, waardoor ze niet in één keer grote hoeveelheden kunnen opeten. Dit helpt overeten en gewichtsproblemen te voorkomen.

Kortom, foerageer speelgoed voor knaagdieren en konijnen biedt zowel fysieke als mentale stimulatie, helpt verveling te voorkomen en bevordert natuurlijk gedrag. Het is een geweldige manier om hun welzijn en levenskwaliteit te verbeteren.

Het spel kan beginnen

1. Haal alle kubussen eruit en doe er -goed hoor- en zichtbaar voor uw dier- een paar snoepjes in.

2. Plaats de kubussen weer terug en zet het speelgoed voor de neus van uw dier neer.

3. Leg bovenop de snack-kubus een kleine hoeveel-heid voer. Wacht net zolang, totdat het dier dit voer ontdekt en opgepeuzeld heeft. Geef uw dier nu een paar minuten de tijd, om uit te vogelen, hoe hij bij het voer komt. Is hij angstig of ongeduldig, trek één van de kubussen er dan een stukje uit, zodat een of meerdere stukjes voer toegankelijk worden. Op die manier sluit het dier deze speelronde met de snack-kubussen met een positieve ervaring af.

4. Las nu een langere speelpauze in, zodat het dier de opgedane kennis kan verwerken. Help bij de volgende speelronde in het begin weer een handje mee, als het uw dier na een paar pogingen niet zelfstandig lukt. Bouw de hulp vervolgens langzaam af.

5. Door het speelgoed op verschillende manieren neer te zetten, kan er tussen 2 moeilijkheidsgraden worden gekozen:

Moeilijkheidsgraad 1:
U legt het speelgoed op zijn kant, zodat het dier de touwtjes direct voor zijn neus heeft en er alleen nog maar aan hoeft te trekken.

Moeilijkheidsgraad 2:
U legt het speelgoed op zijn rug, zodat uw dier het touwtje naar boven moet trekken en de kubus eruit moet tillen. Neem a.u.b. het volgende in acht:Dieren hebben herhaaldelijk succes nodig, om ge-motiveerd te blijven. Houd de speelsessies met de snack-kubussen in het begin kort, maar speel daar-voor wat vaker. Let erop, dat uw dier het spel niet kapot bijt. Op die manier kan er veel voldoening uit het spel worden gehaald en beleeft u samen veel plezier tijdens de nodige speeluurtjes.

 

Dit product is ontworpen als een gemeenschappelijke activiteit voor dier en baas welke de motoriek en het spel- en leerinstinct van het dier ondersteunt. Het Snack Blokken Spel dient bij het dier te worden weggehaald als hij leeg is en voordat eraan geknaagd kan worden.

Specificaties
Materiaal: Hout
Afmetingen (ca): 16 x 7 x 6 cm
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe | Fret | Vogel
Bijzonderheden: Alleen onder toezicht aanbieden
Trixie  Snack Blokken foerageer Spel voor Knaagdieren & Fretten!
Reviews
10 / 10
Eline 01 September 2019

Super leuk! De ratjes vinden t een erg interessant speeltje.

10 / 10
Joy 04 December 2018

Ik heb dit spel gekocht voor mijn ratten, en ze vinden het helemaal geweldig om er mee te spelen!

8 / 10
Ticia L. 07 November 2017

Leuk ding, groter dan verwacht. De ratjes hebben er plezier van maar er is ook al aan geknaagd (voorste deel van de lades is erg dun)

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »