Blog over Knaagdieren!

Uitleg en bestrijding van Vlooien bij Knaagdieren & Konijnen

Uitleg en bestrijding van Vlooien bij Knaagdieren & Konijnen Net als honden en katten, kan je konijn, cavia of hamster vlooien krijgen. Dit geldt ook voor andere knaagdieren en fretten. Als je huisdier buiten gehuisvest is, kan het zijn dat andere dieren in de tuin de oorzaak van de vlooien zijn (denk bijv. aan wilde konijnen, egels of katten die door de tuin lopen). Zit je huisdier binnen dan is vaak een ander huisdier, zoals de hond of kat de oorzaak.

Kruidenbad voor zandbadderende knaagdieren

Kruidenbad voor zandbadderende knaagdieren Sommige knaagdieren zoals de Gerbil, Chinchilla en Degoe hebben een grote behoefte om in zand te badderen. Het badderen is niet alleen ontspannend voor de dieren, maar reinigt de vacht waardoor deze gezond en glanzend blijft. Bij deze dieren wordt de vacht namelijk sneller dan normaal vettig, dit heeft te maken met het klimaat waarin de dieren in het wil leven. Droge warme gebieden.

Konijnen & Cavia's in de tuin

Konijnen & Cavia's in de tuin Een buitenhuis voor konijnen of cavia's heeft twee basisdelen: een nachthok en een ruime ren. Het hok biedt een veilige plek om te slapen en beschutting bij nat of koud weer. Daarnaast is een speelruimte nodig. Niet alleen zo'n open deel onder een etagehok, ze moeten kunnen rennen!

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »