Blog over Knaagdieren!

Deze vitamines hebben Knaagdieren & Konijnen nodig

Deze vitamines hebben Knaagdieren & Konijnen nodig Vitamines zijn essentieel voor knaagdieren en konijnen. Het grootste deel van de vitamines halen de dieren uit de "complete" voeding, een deel maken ze (onder de juiste omstandigheden) zelf aan en een deel kan apart aangevuld worden via verse groente en supplementen. In deze knaagdierblog vertellen we alles over vitamines voor knaagdieren en konijnen.

Wanneer Knaagdier of Konijn temperaturen?

Wanneer Knaagdier of Konijn temperaturen? Als je het idee hebt dat jouw cavia of konijn zich niet zo lekker voelt, omdat deze zich anders gedraagt of bijvoorbeeld niet wil eten, kan de lichaamstemperatuur van het dier meer informatie geven over de ernst van het probleem. Dit kan bijvoorbeeld hele waardevolle informatie zijn aan de hand waarvan een dierenarts kan beslissen of het wel of niet nodig is dat je met het dier langs komt. Ook kan het meten van de temperatuur na een operatie erg waardevolle informatie geven.

Hernia door een Drinkfles bij knaagdieren en konijnen?

Hernia door een Drinkfles bij knaagdieren en konijnen? Helaas is er de laatste tijd de misvatting ontstaan dat knaagdieren een hernia zouden krijgen van het gebruik van een drinkfles. Sommige mensen zijn hier zo bang voor geworden dat ze hun knaagdier geen drinkfles meer aan durven te bieden. Wij vinden dit jammer, omdat een drinkfles best wel wat voordelen kan bieden boven een drinkbakje. In een drinkfles blijft het water schoon, de dieren kunnen de fles niet omgooien en er kan heel nauwkeurig gemonitord worden hoeveel het dier drinkt. Uiteraard heeft het gebruik van een drinkbakje ook een voordeel, namelijk dat de dieren makkelijker toegang hebben tot het drinkwater.

Voortplanting en castratie van een konijn

Voortplanting en castratie van een konijn De lente is in aantocht! Het seizoen van de jonge konijntjes. Super leuk en schattig natuurlijk! Echter willen wij toch ook de keerzijde hiervan met jullie bespreken. Eigenlijk speelt dit probleem niet alleen in de lente. Konijnen kunnen zich namelijk het hele jaar door voortplanten, ook in de winter dus! Een voedster kan per jaar 3 tot 7 nestjes krijgen. Een nestje bestaat uit 3 tot 12 jongen. In het uiterste geval kan één voedster dus wel 84 jongen per jaar krijgen! Als de jonge voedsters 4 maanden oud zijn, zijn ze al geslachtsrijp en kunnen deze ook al jongen krijgen. Op deze manier komen er natuurlijk veel te veel konijntjes.

Gezondheid en verzorging van de Chinchilla

Gezondheid en verzorging van de Chinchilla Chinchilla’s zijn ontzettend leuke knaagdieren. Ze zien er super schattig uit met hun zachte vacht en zijn ontzettend leuk om naar te kijken. Echter zijn chinchilla’s geen knuffeldieren. Ze worden niet graag geaaid of opgepakt. Ook zijn chinchilla’s niet de makkelijkste knaagdieren om te houden. In deze blog gaan we wat vertellen over de verzorging van chinchilla’s en vertellen we wat de meest voorkomende ziektebeelden zijn. Informatie die iedere (toekomstige) chinchillahouder zou moeten weten!

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »