Met Knaagdieren en konijnen naar de dierenarts

  • Geplaatst op
  • Door DRD Knaagdierwinkel
  • Geplaatst in Transport
  • 0
Met Knaagdieren en konijnen naar de dierenarts

Eigenlijk is het allemaal een kwestie van routine: alles even nakijken, naar het hartje luisteren in ogen en oren kijken, dat was het dan weer. Maar zo eenvoudig is het niet, want een bezoek aan de dierenarts kan voor knaagdieren en konijnen een ware uitdaging zijn. De autorit, de vreemde geuren en geluiden en dan ook nog eens die vele vreemde dieren in de wachtkamer. Jij als baasje kunt eraan bijdragen, dat het dier zich comfortabel en op zijn gemak voelt.

Zodra de dieren uit hun vertrouwde omgeving worden gehaald, raken ze al snel in de stress. Vooral hamsters kunnen op weg naar de dierenarts zeer nerveus reageren. Wat goed helpt is een plukje van het eigen nestje of bodembedekking voor deze kleine dieren in de vervoersbox te doen. Deze eigen geur zorgt voor rust.

Bij cavia’s en konijnen zie je niet meteen dat ze bang zijn. Indien mogelijk, neem dan een soortgenoot uit het verblijf, waar het zieke dier goed mee overweg kan, als steun en toeverlaat mee naar de dierenarts. Daardoor voelen de toch al kwetsbare dieren zich net wat prettiger en veiliger. 

Voor het vervoer naar de dierenarts kan men het beste de vervoersbox zo aangenaam mogelijk inrichten en er één kiezen, die het dier voldoende lig- en bewegingsruimte biedt. Laat het dier van tevoren aan de vervoersbox wennen, door hem bijvoorbeeld in de ren of het verblijf te plaatsen.

De transportbox dient gevuld te worden met een beetje bodembedekking, hooi, vers voer voor de vochthuishouding en een beetje eigen voeding. Iets te knabbelen geeft afleiding tijdens de reis. Voor kleine knaagdieren adviseren we een dikker pak bodembedekking zodat de dieren zich lekker in de bedding kunnen verstoppen. Voor Cavia's konijnen kan een plasmatje of anti slip matje erg prettig zijn.

Tip voor Cavia's Cavia’s voelen zich bijvoorbeeld heel prettig in een slaapzakje, geeft de expert als tip mee. Daarnaast dient de vervoersbox ietwat te worden verduisterd. Dat zorgt voor de nodige rust. 

Voor dieren die heel erg bang zijn om te reizen kunnen speciale en natuurlijke kalmeringsmiddelen helpen. Onderstaande producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en de Beaphar RabbitComfort maakt gebruik van moeder konijn feromonen. Deze middelen zijn ook zeer geschikt voor en tijdens Oud & Nieuw.

Beaphar RabbitComfort Rustgevende Spray 30 ml
Kalmerende Spray 15 ml
Kalmerende Doekjes


Konijnen op reis naar de dierenarts

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »