Blog over Knaagdieren!

Giftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen

Giftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen Het voeren van planten aan je knaagdier of konijn kan voor afwisseling en voedselverrijking zorgen. Daarnaast kunnen planten een aantal essentiële voedingsstoffen leveren zoals vezels, eiwitten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van de dieren. Sommige planten kunnen echter ook schadelijk en zelfs zeer giftig zijn.

Maand van het gebit

Maand van het gebit De maand februari is bij dierenartspraktijken traditiegetrouw de Maand van de Gebitsverzorging. Volgens dierenartsen is deze extra aandacht hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit van knaagdieren en konijnen regelmatig gecontroleerd worden. De symptomen van tandproblemen op tijd herkennen kan het verschil maken.

Met Knaagdieren en konijnen naar de dierenarts

Met Knaagdieren en konijnen naar de dierenarts Eigenlijk is het allemaal een kwestie van routine: alles even nakijken, naar het hartje luisteren in ogen en oren kijken, dat was het dan weer. Maar zo eenvoudig is het niet, want een bezoek aan de dierenarts kan voor knaagdieren en konijnen een ware uitdaging zijn. De autorit, de vreemde geuren en geluiden en dan ook nog eens die vele vreemde dieren in de wachtkamer. Jij als baasje kunt eraan bijdragen, dat het dier zich comfortabel en op zijn gemak voelt.

Winterverlamming bij de Russische Dwerghamster

Winterverlamming bij de Russische Dwerghamster Terwijl de Syrische Hamster (Goudhamster) in de winter de show steelt met zijn vermogen om in winterslaap te gaan, weet bijna niemand dat de Russische Dwerghamster een soortgelijk trucje heeft. De Russische Dwerghamster kan namelijk in "Torpor" gaan, ook wel de winterverlamming genoemd. Veel baasjes krijgen de schrik van hun leven dat de dwerghamster is overleden.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »