Giftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen

Giftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen

Het voeren van planten aan je knaagdier of konijn kan voor afwisseling en voedselverrijking zorgen. Daarnaast kunnen planten een aantal essentiële voedingsstoffen leveren zoals vezels, eiwitten, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid van de dieren. Sommige planten kunnen echter ook schadelijk en zelfs zeer giftig zijn.

Konijnen, Cavia's, Chinchilla’s en Degoes zijn van nature herbivoren (planteneters), ze eten in het wild verschillende soorten planten, wortels en bloemen. Het is belangrijk om te weten dat zelfs dieren die in het wild van nature planten eten, in gevangenschap niet zelf instinctief kunnen bepalen welke planten schadelijk voor ze zijn.

Welke schade kunnen planten aanrichting?

Het eten van giftige planten kan de dieren op verschillende manieren beïnvloeden. Symptomen variëren van maagklachten tot in het meest ernstige geval de dood. Andere symptomen zijn onder meer speekselen, huidallergieën en hart en ademhaling moeilijkheden.

Knaagdieren en haasachtigen kunnen niet braken, dus schadelijke planten die dit symptoom normaal gesproken veroorzaken, worden mogelijk niet gediagnosticeerd, omdat de dieren niet kunnen braken. De schadelijke planten zijn daarom nog gevaarlijker omdat eenmaal in het spijsverteringskanaal ze niet meer terug kunnen. Hierdoor kan het spijsverteringskanaal ernstig irriterend raken en hebben giftige stoffen vrij spel. Als je knaagdier of konijn vrij rondloopt in de tuin dan kan dit een zeer gevaarlijke situatie opleveren als er giftige planten in de buurt zijn.

Giftige Planten voor Knaagdieren & KonijnenGiftige Planten voor Knaagdieren & KonijnenGiftige Planten voor Knaagdieren & KonijnenGiftige Planten voor Knaagdieren & KonijnenGiftige Planten voor Knaagdieren & Konijnengiftige planten knaagdier konijnGiftige Planten voor Knaagdieren & Konijnen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »