Blog over Knaagdieren!

Dwerghamsters zijn Granivoren

Dwerghamsters zijn Granivoren De dwerghamster is een geval apart, lange tijd waren we in de veronderstelling dat het een omnivoor (alles eter) is, maar dat blijkt onjuist te zijn. Wij mensen zijn bijvoorbeeld echte omnivoren, wij eten van alles! Maar een dwerghamster eet eigenlijk voor 90% zaden en maar een heel klein deel van zijn dieet bestaat uit planten en dierlijke eiwitten. Omdat het grootste deel van het dieet van een dwerghamster uit zaden bestaat, behoort hij tot de "granivoren" (zaadetend).

De Dwerghamster

De Dwerghamster Dwerghamsters zijn erg populaire huisdieren. De meeste dwerghamsters zijn solitair levende dieren en moeten dan ook alleen worden gehouden. Samen houden met soortgenoten zal meestal uitdraaien op ruzie. Er bestaan een heleboel verschillende soorten dwerghamsters. De meest populaire soorten die in Nederland gehouden worden zijn: de Russische dwerghamster, De Campbelli dwerghamster, de Roborovski dwerghamster en de Chinese dwerghamster. Een dwerghamster weegt ongeveer tussen de 40 en 60 gram. De Roborovski is iets kleiner en ook iets lichter, 25 tot 45 gram.

Hoe zit dat met selectief eten bij de dwerghamster?

Hoe zit dat met selectief eten bij de dwerghamster? Het kan gebeuren dat je dwerghamster selectief eet. Zeer frustrerend! Maar je kleine vriend kan er niet altijd iets aan doen. De combinatie van oerinstinct, de beschikbaarheid van heerlijk voer en de drang zorgen ervoor dat het eetgedrag beïnvloed kan worden. Wij leggen je graag uit wat de achtergrond is van selectief eten en wat je eraan kunt doen.

DIY Zandbak voor knaagdieren

DIY Zandbak voor knaagdieren Heb je een oud houten looprad? Niet weggooien! We laten je graag zien wat je er nog mee kunt doen ;) In een eerdere blog lieten we al zien hoe je er een reuzenrad met snacks van maakt. Nu laten we je zien dat je er ook een geweldige zandbak van kunt maken.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »