Blog over Knaagdieren!

Chinese Dwerghamster

Chinese Dwerghamster De Chinese Dwerghamster (Cricetulus griseus) komt van nature voor in het Tuva. Hij behoort tot de langstaart dwerghamsters en is een schuw diertje. Het Chineesje heeft een langer lichaam vergeleken met de andere dwerghamstersoorten en  natuurlijk een langere staart. De staart helpt het dier onder andere bij het in balans houden bij het klimmen.

Russische Dwerghamster

Russische Dwerghamster De Russische Dwerghamster (Phodopus Sungorus) komt van nature uit Oost-Kazakstan en het zuidwesten van Siberië. De Russische Dwerghamster wordt ook wel Siberische Dwerghamster genoemd of Dzoengaarse Dwerghamster.

Winterverlamming bij de Russische Dwerghamster

Winterverlamming bij de Russische Dwerghamster Terwijl de Syrische Hamster (Goudhamster) in de winter de show steelt met zijn vermogen om in winterslaap te gaan, weet bijna niemand dat de Russische Dwerghamster een soortgelijk trucje heeft. De Russische Dwerghamster kan namelijk in "Torpor" gaan, ook wel de winterverlamming genoemd. Veel baasjes krijgen de schrik van hun leven dat de dwerghamster is overleden.

Rodipet HEUREKA Looprad voor knaagdieren

Rodipet HEUREKA Looprad voor knaagdieren Het Rodipet Heureka Looprad is een bijzonder looprad om te zien, maar ook om in te rennen! Het looprad is ontstaat na vele ontwikkeljaren. De fabrikant Rodipet is een vooraanstaande fabrikant van zeer hoogwaardige knaagdierproducten, een echte expert op het gebied en dat is terug te zien aan het geweldige looprad dat Rodipet heeft ontwikkeld voor de dieren! In deze blog vertellen we je alles op het Heureka Looprad!

Dwerghamsters zijn Granivoren

Dwerghamsters zijn Granivoren De dwerghamster is een geval apart, lange tijd waren we in de veronderstelling dat het een omnivoor (alles eter) is, maar dat blijkt onjuist te zijn. Wij mensen zijn bijvoorbeeld echte omnivoren, wij eten van alles! Maar een dwerghamster eet eigenlijk voor 90% zaden en maar een heel klein deel van zijn dieet bestaat uit planten en dierlijke eiwitten. Omdat het grootste deel van het dieet van een dwerghamster uit zaden bestaat, behoort hij tot de "granivoren" (zaadetend).

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »