Pet Remedy Kalmerende Spray 15 ml
Kalmerende Spray 15 ml €9,99

Kalmerende Spray 15 ml

€9,99
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Pet Remedy Kalmerende Spray 15 ml

Een nieuwe en natuurlijke manier om stress en angst aan te pakken

De kalmerende spray is gebaseerd op GABA (gamma-amino-boterzuur). Dit is een natuurlijke kalmerende stof die in het lichaam van alle zoogdieren voorkomt. Zodra het dier stress ervaart zorgt het stofje (GABA) in de spray dat de hersenen van het dier als het ware gefopt worden en denken dat ze een signaal krijgen om te kalmeren. De samenstelling is overwegend gebaseerd op Valeriaanolie (uit Oost-Europa), met kleine insluitsels van Vetiver (uit Indonesië), Sweet Basil, (uit Europa) en Clary Sage (uit Frankrijk) essentiële oliën.

Veel valeriaan producten zijn zo sterk dat ze verdovend verken in plaats van kalmerend. Dat is met de kalmerende doekjes van Pet Remedy niet zo. De doekjes van Pet Remedy hebben en juiste dosering die kalmerend werkt.

Valeriaan is een overblijvend kruid met korte wortelstokken, aromatische gevederde bladeren en trossen van kleine roze of witte bloemen. Er zijn wereldwijd meer dan 260 verschillende soorten Valeriaan, maar slechts enkele hebben kalmerende eigenschappen en we krijgen optimale resultaten voor huisdierremedie van Valeriana Of Cinalis. Deze soort komt oorspronkelijk uit Europa, Noord-Amerika en het noordelijke deel van Azië.

De olie wordt verkregen door koude extractie uit de wortelstokken van de plant, Valeriana Officinalis, en wordt al eeuwenlang gebruikt als een effectieve en veilige kalmerende stof.

Bekende stoffen die worden gedetecteerd in valeriaan en die kunnen bijdragen aan de werkingsmethode zijn:

  • Sesquiterpenen: (zit in de vluchtige olie): isovalerinezuur, valereninezuur, valerenal en valerenolGamma-aminoboterzuur (GABA)
  • Iridoïden: inclusief valepotriaten: isovalraat en valtraat
  • Alkaloïden: actinidine, chatinine, shyanthine, valerianine en valerine
  • Isovaleramide: kan tijdens het extractieproces worden aangemaakt
  • Flavanones: hesperidin, 6-methylapigenin en linarin


Gebruiksaanwijzing

De spray is ph-neutraal en op waterbasis. Het is niet aan te raden om rechtstreeks op het dier te spuiten. Dit heeft te maken met het stress moment en het geluid van de spray. Hier kunnen dieren van schrikken en geeft onnodig stress. Het is daarom aan te raden om eerst in uw handen te sprayen en vervolgens het dier in te wrijven. Een goede plek om de spray aan te brengen is onder de kin en rondom het hoofd.

Andere essentiële oliën die worden gebruikt zijn

Vetiver (Chrysopogon zizanioides) is een taai, aromatisch gras en de etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de wortels van dit gras dat tot dezelfde botanische familie behoort als citroengras, citronella en palmarosa. Deze plant werd gewaardeerd om zijn kalmerende eigenschappen sinds het begin van de registratie.
Het wordt gewonnen uit de gewassen, gehakte, gedroogde en geweekte wortels en worteltjes door stoomdestillatie. Het aroma is zeer aards. De belangrijkste chemische componenten zijn benzoëzuur, vetiverol, furfurol, a en b-vetivon, vetivene en vetivenyl vetzuren. We kopen Vetiver uit Haïti en Java.

Sweet Basil (Ocimum basilicum) is een aromatisch kruid met weelderige groene bladeren. De etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit de bladeren en de toppen. Sweet Basil essentiële olie heeft verschillende chemische verbindingen die a-pineen, camphene, b-pineen, myrceen, limoneen, cis-ocimene, kamfer, linalool, methyl chavicol, y-terpineol, citronellol, geraniol, methylcinnamaat en eugenol omvatten. Het wordt veel gebruikt in de aromatherapie vanwege het kalmerende effect. We kopen Sweet Basil uit Europa en Egypte

Clary Sage (Salvia Sclaria) is een tweejarig kruid, afkomstig uit de Middellandse Zee en delen van Europa. Clary Sage etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van de knoppen en bladeren van de Clary Sage-plant. Dit kruid is in de loop van de geschiedenis zeer geprezen als medicinale plant, vooral met betrekking tot de kalmerende eigenschappen. Bekende chemische verbindingen die aanwezig zijn in essentiële olie van Clary Sage omvatten esters, sesquiterpenen, di-terpenen en monoterpenen. Wij kopen onze essentiële Clary Sage-olie uit Frankrijk.

Reviews
10 / 10
MoMo 25 December 2022

Geweldig spul, ze worden er echt rustiger van

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »