Hangmat voor Cavia's?

Hangmat voor Cavia's?

Dat Ratten het lekker vinden om te hangen in een hangmat wisten we natuurlijk al, maar Cavia's? Ja! Ook Cavia's hangen tegenwoordig graag rond in een hangmat. In deze blog vertellen we welke hangmatjes geschikt zijn voor Cavia's en hoe je ze kunt gebruiken.

Cavia's vinden het geweldig om in een hangmat te hangen! Waren de hangmatjes normaal gesproken altijd het domein van de Muizen en Ratten, zo kunnen we de Cavia's ook bij de hangmat liefhebbers rekenen. In deze categorie hebben we een selectie hangmatten samengesteld die geschikt zijn voor Cavia's. We moeten enerzijds rekening houden met de grootte en afmetingen van de hangmat en anderzijds met het materiaal. Gelukkig hebben we een ruime keus!

Bekijk hier alle cavia hangmatjes!

Hoe groot moet de hangmat zijn?

Een beetje afhankelijk van de grootte van de Cavia, is voor een volwassen Cavia een hangmat tussen de 30 en 40 cm ideaal. Groter mag natuurlijk altijd! In een groter hangmat zouden zelfs twee dieren kunnen liggen. Een te kleine hangmat is heel vervelend omdat de dieren er dan net niet inpassen.

Hoe moet je een hangmat voor je Cavia ophangen?

Zodra er een hangmat is uitgekozen kan deze het makkelijkste aan de tralies worden opgehangen, maar wat nou als de dieren in een zelfgemaakt verblijf verblijven of een C&C Ren? Dan wordt ophangen lastig. Gelukkig hebben we daar ook oplossingen voor. Er zijn tegenwoordig speciale plateaus beschikbaar waaronder een hangmatje kan worden opgehangen.

Oh ja, we hebben ook aan ophangsystemen gedacht! Losse kettinkjes zijn ook verkrijgbaar!

Ruzie om de hangmat?

Net als met huisjes kunnen Cavia's ruzie gaan maken om een hangmat. Dit kan gebeuren als een dominanter dier bezit neemt over de hangmat en de andere dieren er vanaf gaat jagen. De enige oplossing hier is een tweede hangmatje ophangen.

Wij vroegen het ook online aan de Cavialiefhebber

cavia webshop voor alle cavia producten
uw cavia verdient beslist een echte cavia specialist

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »