Bunny Bedding Easy wat is het en hoe werkt het?

Bunny Bedding Easy wat is het en hoe werkt het?

De nieuwe trend voor knaagdieren en konijnen -> de plasmat! Wij laten zien wat het is en hoe je het moet gebruiken voor je Rat, Cavia of Konijn!

Bunny Bedding Easy bestaat uit donzige, zachte fleece en extra absorberend Molton. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat urine zeer snel wordt doorgelaten en in het Molton wordt opgevangen en vastgehouden. Ratten, Cavia's en konijnen hebben op die manier altijd mooi, droge poten. Daarnaast glijden ze niet uit op de mat en kunnen ze zonder zorgen rondlopen. Bovendien is de reiniging van de kooi ook zeer eenvoudig, want het is niet nodig om het strooisel te dragen, te bewaren of te verwijderen. En het allerbeste: Bedding Easy is stofvrij en daarom dus het best geschikt voor mensen en dieren met allergieën.

GEBRUIK VAN DE BUNNY BEDDING EASY MAT

Leg de mat in het verblijf en plaats de speeltjes eenvoudig op de mat. De mat is zacht voor de pootjes! Plaats ook altijd een toilet in het verblijf zodat de dieren kunnen leren om alles in de wc te doen. Eventuele keuteltjes die toch naast de wc terecht komen kun je eenvoudig opvegen met bijvoorbeeld een stoffer en blik.

KNAAGDIEREN EN DE BUNNY BEDDING EASY

Met knaagdieren is het altijd spannend want je weet nooit of ze aan de mat gaan knagen. Zouden de dieren dat wel doen dan zou het zonde zijn natuurlijk! Wij raden daarom aan de mat strak op de bodem te plaatsen en de kooi inrichting op de mat te plaatsen. Het is eigenlijk de bedoeling dat de mat dan niet te veel gaat opvallen. Daarnaast moeten knaagdieren en konijnen altijd voldoende te doen hebben anders kunnen ze baldadig worden :p

We raden de mat aan voor Ratten, Cavia's en Konijnen. Niet voor kleinere knaagdieren zoals hamsters of gerbils. In principe zou de mat op dezelfde manier bij deze dieren werken, maar de kans dat ze de mat kapot bijten is vele malen groter. Daarnaast kunnen kleinere knaagdieren eenvoudig onder de mat terecht komen en dat kan gevaarlijk zijn.

BUNNY BEDDING EASY MAT KAN IN DE WASMACHINE

Als de mat eenmaal verzadigd is met plasjes, kan deze eenvoudig in de wasmachine gedaan worden en gewassen worden op 60° Het kan handig zijn om twee matten te hebben, zodat er altijd eentje in het verblijf kan liggen voor als de andere mat in de was is.

VIDEO BUNNY BEDDING EASY

In onderstaande video kun je zien hoe je de mat kunt gebruiken

 

Reacties

 1. drd knaagdierwinkel drd knaagdierwinkel

  De mat bestaat uit twee lagen. Deze twee lagen zijn aan de zijkanten aan elkaar genaaid. Het is geen probleem om de mat doormidden te knippen, maar dan zouden de dieren wel in de mat kunnen klimmen als u deze niet vastzet of dichtnaait aan de kant waar u hem doormidden knipt.

 2. Marije Marije

  Hoi, ik wil misschien deze mat gaan gebruiken voor het plateau van de critter nation die ik ga kopen. Dit plateau is echter veel kleiner dan de mat (zo'n 45 bij 60cm). Ik zou daarom de mat doormidden willen knippen zodat ik hem toch kan gebruiken (en er meteen 2 heb), is dit makkelijk te doen?

 3. DRD Knaagdierwinkel DRD Knaagdierwinkel

  Hallo Judith,

  De deken is 112 cm lang en 60 cm breed. Qua hoogte/dikte is deze ongeveer 1,5 cm
  https://www.drdknaagdierwinkel.nl/nl/bunny-bedding-easy.html

  Met vriendelijke groetjes,
  DRD Knaagdierwinkel

 4. DRD Knaagdierwinkel DRD Knaagdierwinkel

  Hallo Karin,
  Op zich wel het principe werkt hetzelfde. Het neemt urine op en houdt deze vast. Het enige verschil is de vaste ontlasting van de dieren. Bij knaagdieren zijn de keutels vaak droog en vast, dat is bij een Fret wat minder. Als de ontlasting te nat is kan het zijn dat je de mat vaker moet wassen.

  Met vriendelijke groetjes,
  DRD Knaagdierwinkel

 5. karin karin

  zou je deze ook kunnen gebreuken voor fretten? ik heb fretten die niet zindelijk zijn en dan zou zo iets handiger zijn.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »